روحانیت در سفر به سرزمین وحی با وهابیت وارد بحث نشوند

خبرگزاری شبستان: آیت الله حسینی بوشهری گفت: طلاب و روحانیت در سفر حج و عمره نباید با وهابیت و افرادی که از سلام دادن به اهل بیت (ع) و کتاب های دعا جلوگیری می کنند وارد بحث شوند، آن ها به دنبال درگیری هستند.

به گزارش خبر گزاری شبستان از قم، آیت الله هاشم حسینی بوشهری شب گذشته(27 خرداد) در همایش طلاب و روحانیون عمره گزار که در مدرسه علمیه معصومیه(س) قم برگزار شد، اظهار داشت: حج برای گردشگری نیست و مهمترین هدف آن شناخت و معرفت الهی است.

وی با بیان این که حج و مناسک آن را باید عالمانه انجام داد و فتوای مراجع در این زمینه را یاد گرفت، تصریح کرد: آشنایی با اسرار حج از نکاتی است که به معرفت شما می افزاید، کتاب های مختلفی در این رابطه نوشته شده که خوب است مطالعه شود.

آیت الله حسینی بوشهری بیان داشت: کسانی که می خواهند آماده سفر به سرزمین وحی شوند باید دقت داشته باشند حق کسی بر گردنشان نباشد و به کسی دِینی نداشته باشند، اگر هم حقی بود باید حلالیت بطلبند، البته حلالیت که لفظی نبوده و واقعی باشد.

 

شروط پذیرفته شدن عمره مفرده در کلام اهل بیت(ع)

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه با اشاره به این که در روایات داریم در حج سه خصلت لازمه کار است که بدون آن ها عمره قبول نمی شود، افزود: تقوا و پارسایی، حلم و شکیبایی و اخلاق کریمانه و محترمانه این سه خصلت هستند.

 وی تاکید کرد: به جا آوردن اعمال حج و عمره تنها انجام طواف و سعی صفا و مروه نیست و عمل و نحوه رفتار روحانیت نیز از اهمیّت بالایی برخوردار است.

 

اخلاق و رفتار روحانیت در سرزمین وحی از اهمیت بالایی برخوردار است

آیت الله حسینی بوشهری ادامه داد: عده ای با دقت رفتار طلاب و روحانیت را در نظر می گیرند تا آن را با جایگاه واقعی روحانیت تطبیق دهند، برخی هم خالصانه به قصد الگو گرفتن از روحانیت مترصد رفتار، اخلاق و اعمال آن ها هستند.

استاد برجسته حوزه علمیه قم عنوان داشت: شیخ حرعاملی کتابی با عنوان "آداب العشره" دارد که در مورد اخلاق و آداب می باشد و بهتر است طلاب آن را مطالعه کنند.

وی با بیان این که دعا در سرزمین وحی در زندگی انسان نقش کلیدی و مهمی دارد، ابراز داشت: دعای ما حتی در شرایط بین المللی و کشوری نیز تاثیرگذار است چراکه جای جای مکه و مدینه اماکن مقدس و با ارزشی برای دعا هستند.

 

نباید در مکه و مدینه برای مسائل کوچک زندگی دعا کنیم / خداوند شفاعت حاجی را می پذیرد

آیت الله حسینی بوشهری اظهار داشت: امام جعفر صادق(ع) در روایتی می فرماید:"حجاج مهمان خداوند متعال هستند و اگر از میزبان چیزی طلب کنند، خداوند آن ها را اجابت می کند و اگر شفاعت کنند شفاعت آن ها را می پذیرد، حتی اگر سکوت کنند صدای دل آن ها را می شنود".

مدیر حوزه های علمیه کشور بیان داشت: در حج نباید برای مسائل کوچک زندگی دعا کرد، خیلی نباید مسائل مادی را در نظر گرفت، در روایت داریم، خداوند برای هر یک درهمی که در حج هزینه می کنید هزار درهم عوض آن می دهد.

 وی خاطرنشان کرد: در کلام امام محمد باقر(ع) نیز آمده است، در حج از خداوند متعال بخواهید در همه امور به شما عنایت داشته باشد و برای مسائل جزئی دعا نکنید.

 آیت الله حسینی بوشهری عنوان داشت: این 2 هفته ای که در سفر هستید نباید وقت خود را برای خورد و خوراک و خرید سوغاتی صرف کنید و باید از فرصت های طلایی معنوی آنجا استفاده کنید.

 

مسجدالحرام جای تفکر است / از شب نشینی های دوستانه در مسجد الحرام پرهیز کنید

وی ابراز داشت: در هنگام آخر شب انسان در مسجد الحرام حال خوشی پیدا می کند، حتی اگر حال عبادت ندارید به مسجد الحرام نگاه کنید، فکر کنید و در حال خود باشید.

آیت الله حسینی بوشهری تاکید کرد: مسجد الحرام جای شب نشینی و گعده های دوستانه نیست، مبادا در مسجد الحرام بنشینید و با دوستان و آشنایان به مسائل دیگر بپردازید، سعی کنید همواره در این سفر نورانی از سخن های غیر لازم پرهیز کنید و بیشتر تفکر کنید.

مدیر حوزه های علمیه کشور گفت: در این سفر معنوی، حتما نسبت به نماز اول وقت اهتمام داشته باشید و از غیبت پرهیز کنید، مراقب باشید سفر معنوی شما با توجه کردن به مسائل دنیایی خدشه دار نشود.

 

ترک گناه یکی از نشانه های قبولی حج

وی خاطرنشان کرد: یکی از نشانه های قبولی حج این است انسان موفق به ترک گناهانی بشود که دامن گیر او بوده است.

آیت الله حسینی بوشهری در ادامه اظهار داشت: با وهابیت و افرادی که از سلام دادن به پیامبر(ص) و اهل بیت(ع)، قرآن، مفاتیح و کتاب جلوگیری می کنند درگیر نشوید، باید با آن ها هنرمندانه برخورد و از کنارشان رد شوید.

 وی همچنین افزود: برخی از افراد معاند در پی آن هستند که دعوا درست کنند، مراقب باشید خواست آن ها اجرا نشود، در مسجد الحرام دوربین های نصب شده که همه اعمال شما را زیر نظر دارد مراقب باشید خلاف اعتقادات آن ها عمل نکنید.

استاد برجسته حوزه علمیه بیان داشت: در سفر حج مراقب باشید هنگام نماز قرآن را جلوی پا نگذارید، آن ها به این مسئله حساس هستند همچنین در مسجد الحرام و مسجد النبی نسبت به ختم قرآن اهتمام داشته باشید.

 

بهترین سوغات حج و عمره، سوغات معنوی است

آیت الله حسینی بوشهری یادآور شد: فرصت نماز شب در مسجد الحرام را از دست ندهید، سعی کنید  نسبت به نماز جماعت هم اهتمام داشته باشید و وحدت را حفظ کنید.

وی با بیان این که باید بعد از بازگشت از سرزمین وحی مراقب باشیم دچا تکبر و ریا نشویم، یادآور شد: بهترین سوغات حج و عمره، سوغات معنوی و این است که در لحظات معنوی آنجا به یاد افراد باشیم.
 


پایان پیام/

کد خبر 264965

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha