به گزارش خبرگزاری شبستان، همایش طلاب و روحانیون عمره گزار در سال جاری، با تلاوت آیات کلامالله مجید و پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران آغاز و در ادامه معاون امور طلاب و دانشآموختگان حوزههای علمیه در سخنانی گفت: این همایش برای افزایش آمادگی طلاب و روحانیان اعزامی به عمره ترتیب داده شده است.
حجتالاسلام محمود ملکدار، با اشاره به اینکه طلاب باید آمادگیهای خود را برای حضور هر چه بهتر در این سفر عبادی و معنوی افزایش دهند، افزود: امسال با توجه به وجود برخی مسایل، نتوانستیم کاروانهایی را از همه استانهای کشور اعزام کنیم و این کاروانها در 10 استان کشور همچون قم، تهران، اصفهان و مشهد تشکیل شد.
معاون امور طلاب و دانش آموختگان حوزههای علمیه تصریح کرد: حوزویان عمرهگزار سربازان امام زمان عجل الله تعالی فرجه و نمایندگان حوزه علمیه و روحانیت شیعه هستند که باید در سرزمین وحی به خوبی پاسدار حریم تشیع باشند؛ زیرا تمام اعمال و رفتار آنان بازتاب خواهد داشت.
در ادامه این همایش، آیتالله سید هاشم حسینیبوشهری، مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور با بیان اینکه سفر معنوی عمره و حج همچون نماز است، گفت: نماز دارای مقدمات، مقارنات و تعقیبات است و عمره و حج هم این شرایط را با خود به همراه دارند، افزود: اولین گامی که برای عمرهگذاران مهم و ضروری است، کسب معرفت الهی است چون عمره و یا حج در واقع یک سفر گردشگری و یا تاریخی نیست بلکه آنچه در این سفر مهم و مدنظر است کسب معرفت و امور معنوی است.
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور با اشاره به سخن پیامبر اکرم (ص) که فرمودند «کسی که قصد خانه خداوند و سفر به آن را کند دنیا و آخرت خود را تضمین کرده است، خاطرنشان کرد: اصل سفر معنوی حج این است که به قصد خدا و برای خدا باشد که این امر سبب برکت عمر آدمی و توفیقات روزافزون میشود.
در پایان همایش طلاب و روحانیان عمرهگزار، حجتالاسلام سیدعبدالفتاح نواب، مسؤول دبیرخانه شورای عالی حوزههای علمیه به مولفهها و بایستههای سفر معنوی حج اشاره کرد و افزود: برای انجام سفر معنوی عمره یا حج فرد باید دارای آمادگیهای معنوی، اخلاقی و احکام و مناسک حج باشد.
وی گفت: فرد عمرهگزار باید دارای اخلاص باشد و حقوق اجتماعی و الهی خود را پرداخت کند و با دعا از منزل خود خارج و در طول انجام سفر عمره به یاد امام عصر (عج) باشد و سعی کند در عمره به نیابت از ائمه معصومین (ع) طواف انجام دهد و در هنگام برگشت و وداع با کعبه درون و قلب خود را پاک و منزه کند.
به گزارش مرکز خبر حوزه مسؤول دبیرخانه شورای عالی حوزههای علمیه سادگی، انتخاب همسفر مناسب، تعاون و همگرایی و حفظ عزتمندی تشیع را از جمله موارد اخلاقی عنوان کرد که عمرهگزار باید به آن مقید باشد و در طول عمره به آنها توجه کند.
شایان ذکر است اولین اعزام طلاب و روحانیان عمرهگزار اردیبهشتماه سال جاری انجام شده و دور دوم اعزام طلاب و روحانیان عمره گزار نیز در تیرماه انجام میشود.
پایان پیام /
نظر شما