ثمره پرداخت زکات تحقق حماسه اقتصادی است

خبرگزاری شبستان: رئیس ستاد زکات کشور گفت: پرداخت زکات آثار فراوانی دارد به طوری که موجب می شود تا مال انسان دارای رشد، نمو و برکات باشد که نتیجه آن رشد اقتصادی و دست یافتن به حماسه اقتصادی در مسائل مالی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، آیت الله حسن عالمی رئیس ستاد زکات کشور، پیش از ظهر امروز (2 تیر) در جلسه شورای زکات استان قزوین که در دفتر امام جمعه قزوین برگزار شد، بیان کرد: سال جاری از سوی مقام معظم رهبری سال حماسه سیاسی و اقتصادی نامگذاری شد و از مصادیق و مظهر بارز حماسه سیاسی، حضور مردم در پای صندوق های رأی انتخابات ریاست جمهوری و انتخابات شوراها بود.
 

وی ادامه داد: این حماسه به بهترین وجه صورت گرفت و به برکت راهنمایی ها رهبر انقلاب و هدایت هایی که داشتند، انتخاباتی گرم و پرشور رقم خورد که برای دشمنان ناامید کننده و برای دوستان امیدوار کننده بود و روحانی وارسته و شخصیتی برجسته به عنوان رئیس جمهور منتخب مردم برگزیده شد.
 

نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: این حماسه سیاسی موجب شادمانی مردم، رهبر انقلاب و کسانی شد که دل در گرو انقلاب داشتند و از سوی دیگر نیز برای کسانی که برای مقطع انتخابات خواب شوم دیده بودند، مایوس کننده بود.
 

وی افزود: شعار دوم سال بعد از حماسه سیاسی، حماسه اقتصادی است و این حماسه نیز در صورتی رخ می دهد که تمام استعدادهای انسانی، طبیعی، آبی، خاکی و استعداد شخصیت های برجسته و نخبه به کار گرفته شود.
 

آیت الله عالمی عنوان کرد: این وعده خداوند متعال است که اگر شکر نعمت را به جای آوریم، خداوند متعال نعمت ها را افزون می کند و مردم ما این کار را با حماسه سیاسی انجام دادند و قطع یقین خداوند سبحان نیز افزون نعمت را شامل حال مردم خواهد کرد زیرا وعده های الهی تخلف ناپذیر هستند.
 

وی در ادامه با اشاره به اهمیت زکات و تأثیر آن در تحقق حماسه اقتصادی توضیح داد: باید به زکات در ابعاد گوناگون بنگریم و نباید تنها اینگونه نگاه کرد که از زکالت چند نفر مستضعف بهره مند می شوند و یا اینکه با زکات طرح های عمرانی اجرا می شود که البته این موارد نیز بخشی از آثار زکات است.
 

رئیس ستاد زکات کشور اعلام کرد: زکات آثار بالادستی دارد که در روایات و قرآن این موارد آمده است که از جمله آثار زکات این است که موجب می شود خداوند متعال در منابع مالی مردم برکت قرار دهد؛ بر اساس روایات زکات مال انسان را کم نمی کند بلکه موجب ازدیاد آن نیز می شود.
 

وی تأکید کرد: زکات به معنای پاک کننده و پاکیزه کننده است، زمانی که زکات مال انسان پرداخت می شود، مال انسان کارآمد می شود و در واقع برکت در مال ایجاد می شود بنابراین وقتی برکت در مال ایجاد شود، آثار مورد انتظار از مال نیز به دست می آید و وقتی مال دارای رشد، نمو و برکات باشد نتیجه آن رشد اقتصادی و دست یافتن به حماسه اقتصادی در مسائل مالی است.
 

آیت الله عالمی تصریح کرد: زکات در مسائل معنوی نیز آثار بسیاری دارد به طوری که در روایات آمده است که زکات باعث قبولی اعمال شده و در واقع زکات، نماز و روزه را کارآمد می کند و در واقع اینگونه انسان در نزد پروردگارش پاکیزه می شود.
 

وی یادآور شد: زمانی که مال تزکیه نشده باشد در معرض تلف شدن است، بنابراین باید این موارد در بین مردم تبیین شود تا عموم کسانی که زکات به مال آنها تعلق می گیرد، در این خصوص آگاهی لازم را داشته باشند.
 

رئیس ستاد زکات کشور خاطر نشان کرد: قرآن کریم نیز توجه خاصی به موضوع زکات دارد برای نمونه در آیات 42 و 43 سوره بقره آمده است: حق را زیرپوشش قرار ندهید و بر روی حق پرده ای نکشید و حق را کتمان نکنید در حالی که چهره زیبای حق را می بینید، نماز را به پا دارید و زکات را ادا کنید و با راکعین رکوع کرده و نماز دسته جمعی بخوانید و رکوعی ادا کنید که بعد از اقامه و ادای زکات باشد.
 

وی افزود: آیات بسیاری در قران کریم در خصوص زکات است، بنابراین باید اهمیت زکات در بین مردم تبیین شود و معضلات اجتماعی که در جامعه به وجود می آید باید زکات حل کننده آن مسائل و مشکلات اجتماعی باشد.
 

آیت الله عالمی ادامه داد: شاید وقتی از ما سوال شود که چه کسی باید مشکلات اجتماعی را حل کند، پاسخ دهیم این وظیفه دولت است در حالی که اگر از نگاه توحیدی به حکومت بنگریم دولت ولی امر مسلمین و همه کسانی است که زیرمجموعه ولی امر مسلمین هستند.
 

وی اضافه کرد: آنچه منبع مالی اجرای منویات ولی امر مسلمین است، بیت المال است و زکات جزو بیت المال است بنابراین باید مشکلاتی که حل آن بر عهده ولی امر مسلمین است، از این طریق حل شود که رسیدگی به نیازمندان یکی از این موارد است.
 

نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی تأکید کرد: ما باید زکات را آن چنان که در فقه آمده و اهل بیت عصمت و طهارت ما را راهنمایی کردند، مورد توجه قرار دهیم و مصرف کنیم و این وظیفه همه کسانی است که در ستاد زکات مسئولیت دارند، بنابراین باید دست به دست هم دهیم و زکات را آن چنان که شاسته و بایسته است مورد توجه قرار دهیم تا زندگی مردم به برکت زکات برکت یافته و توسعه اقتصادی را شاهد باشیم.
 

وی در ادامه با اشاره به اهمیت تبلیغ در ترویج فرهنگ پرداخت زکات اظهار کرد: تبلیغ یک هنر است و امروز شیوه های جدیدی در حوزه تبلیغ وجود دارد و هرچه شیوه تبلیغ گسترده تر و مخاطب پسندتر باشد، اثرگذاری آن نیز بیشتر است و در جمع آوری زکات نیز موثر است بنابراین برای تنوع بخشیدن به شیوه تبلیغ، باید با رسانه ها همفکری کرده و از روش های جدید استفاده کنیم.
 

آیت الله عالمی عنوان کرد: یکی دیگر از نکات مهم در بحث زکات، قصد قربت است و زکات از جمله عبادت های مالی است که قصد قربت در آن واجب است و بدون این قصد قربت نیز این عبادت مقبول نیست و باید در پرداخت زکات رضای خدا مورد توجه باشد.
 

وی در پاسخ به پیشنهادی مبنی بر دریافت زکات هنگام خرید اقلام مشمول زکات گفت: با توجه به آنچه در روایات آمده است زکات را نباید به اجبار دریافت کرد و شیوه برخورد با مودی زکات در شریعت به طور کامل اسلامی و عاطفی است و رضایت در ادای زکات در فقه شیعه وجود دارد.
 

رئیس ستاد زکات کشور با اشاره به اولویت مصرف زکات برای نیازمندان و فقرا بیان کرد: نباید اولویت مصرف زکات بخش عمرانی باشد و زمانی که افراد نیازمند و آبرومندی هستند که حاضر نیستند حتی برای دریافت کمک به کمیته امداد مراجعه کنند، باید اولویت با این افراد باشند و اینها تأمین شوند.
 

پایان پیام/

کد خبر 266785

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha