در تولید آثار نمایشی باید به هویت غنی ایرانی اسلامی  بیشتر توجه کنیم

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه ما نسبت به فرهنگ بومی اهتمام نداشته ایم، گفت: هنرمندان هنرهای نمایشی باید در تولید آثار نمایشی به هویت غنی ایرانی توجه کنند.

به گزارش خبرنگار شبستان، سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز شنبه 21 اسفند در نخستین گردهمایی مدیران کل و روسای دفاتر انجمن های هنرهای نمایشی استانها و سرپرستان گروه های نمایشی که در تالار اصلی مجموعه تئاتر شهر برگزار شد،

با تاکید بر توجه به گروه های نمایشی شهرستانی گفت: در سفرهای استانی دائماً با این قضیه مواجه بودیم که دوستان شهرستانی گله داشتند که به گروه های نمایشی شهرستانی توجه نمی شود، باید به این گروه ها توجه شود.

 

حسینی افزود: استعدادهای فروانی در سراسر کشور در حوزه تئاتر، موسیقی، فیلم وجود دارد که قابل تقدیر است، جوانان متعهدی که آماده هستند از تجربیات پیشکسوتان این عرصه استفاده کند.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین گفت: هفته گذشته در شورای فرهنگ عمومی کشور گزارشی ارایه شد که چه تعداد به تماشای تئاتر موسیقی به فیلم می روند، آماری که ارایه شد  اندک بود.

 

وی دلیل اندک بودن تماشاچیان تئاتر یا موسیقی را آماده نبودن زیرساخت ها و استفاده نکردن از همه ظرفیت ها عنوان کرد و افزود: ساماندهی گروه های نمایشی اقدام بسیار خوبی است که برای انسجام بیشتر گرو ها و استفاده بهینه از ظرفیت ها صورت گرفته است،سال آینده اعتبار قابل ملاحظه ای به آن اختصاص داده می شود، نه تنها وزارت ارشاد بلکه تمامی دستگاههای اجرایی باید با هم همکاری کنند که این برنامه اجرایی شود و از امکانات آن دستگاه ها نیز گروه های نمایشی استفاده کنند. رییس جمهور تاکید دارند که از امکانات کشور بهره بگیرند بخشش نگری در دولت دکتر احمدی نژاد معنی ندارد باید از ظرفیت های موجود استفاده شود.

 

وی افزود: ما کمبودهایی داریم و کسی هم آن را انکار نمی کند تشکیلات و دستگاه های مختلف امکاناتی دارند که باید از این امکانات گروههای نمایشی استفاده کنند، این موضوع درخواست دولت است و گروه های نمایشی باید به عنوان مطالبه جدی این موضوع را پیگیری کنند.این درست نیست از سالنی 2 یا 3 بار در سال بیشتر استفاده  نشود، اینکه گرو ها از این سالن ها استفاده کنند ممکن است از نظر حرفه ای دارای اشکال باشد، اما راه حل خوبی برای استقرار گروه های نمایشی است.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از مسئولان گروه های نمایشی خواست که به محتوای آثار تولیدی توجه کنند و خاطرنشان کرد: می خواهیم تقویت تئاتر کشور را شاهد باشیم، گروه های شهرستانی باید تقویت شوند که در کشور و در خارج از کشور بدرخشند باید این همگرایی ایجاد شود که کار به صورت جدی دنبال شود. 538 گروه نمایشی در سراسر کشور ثبت نام کردند و شناسایی شدند، فرض کنیم مشکلات حمایتی برداشته شده است، باید محتوای مناسب نیز تولید شود.

 

حسینی با تاکید بر تولید محتوای متناسب با فرهنگ و سنت ایرانی اسلامی گفت: فرهنگ ایرانی غنی است حتی پیش از اسلام نیز غنی و مبتنی بر اندیشه و فکر است، هر کشوری بر روی فرهنگ بومی خود غیرت و حمیت دارد و لو اینکه این فرهنگ عقب باشد و مربوط به آداب و سنتهای سست که پایه و اساس ندارند، باشد ما نسبت به فرهنگنمان این اهتمام را نداشتیم فرهنگ ما اصیل غنی و درخشان است.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بر توجه گروه های نمایشی به فرهنگ بومی و منطقه ای تاکید کرد و یادآور شد: هر گوشه ای از ایران تاریخی دارد باید این تاریخ تدوین شود، اهالی تئاتر و گروه های نمایشی نباید نسبت به این مساله بی توجه باشند و در معرفی این اندیشه ها کمک کنند، آثار اندیشمندان دنیا را در قالب تئاتر و کتاب استفاده کنیم، اما داشته های خودمان را هم لحاظ کنیم.

 

وی افزود: در کتاب ما اولویت را بر تولید گذاشتیم، ولی ترجمه هم باید داشته باشیم نباید کتابهایی که ممکن است با فرهنگ ما سنخیت نداشته باشد را ترجمه کنیم و به خورد کودکانمان بدهیم انتظار ما این است که به فرهنگ و اندیشه بومی خود هم توجه کنیم.

 

حسینی با اشاره به تولید آثار متناسب با سلیقه توده مردم از سوی گروه های نمایشی گفت: گاهی شنیده می شود کارهایی که تولید می شود فقط برای اندیشمندان است و برای توده مردم قابل فهم نیست، نمی گوییم به سمت مسایل سطحی بروید، کارهای هنری ارایه بدهید که هر مخاطبی به اندازه فهمش آن را درک کند.

 

وی یادآور شد: باید کاری ارایه دهیم که برای همه مردم قابل فهم باشد تئاتری برای خواص جامعه هست و تئاتری هم باید برای عموم مردم باشد، وقتی می گوییم عموم مردم معنی اش ابتذال نیست کار هنری باید به گونه ای باشد که طیف وسیع تری را دربر بگیرد.

 

حسینی از هنرمندان و اهالی تئاتر خواست که دچار عجب و آفت غرور نشوند و خاطرنشان کرد: کسانی که مشهور و معروف می شوند نباید دجار عجب شوند و بگویند بی نیاز از مطالعه و یادگیری هستیم، باید انسانهای با مطالعه باشند و با اندیشه های بزرگان در ارتباط باشند، گاهی جوانان به خاطر یک موهیت الهی به یک مرحله ای می رسند و رشد می کنند و در سطح ملی و بین المللی می درخشد این که باید آغاز راه باشد، می شود مانعی برای وی که دیگر نیازی به رشد و یادگیری ندارد.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد:کارهای هنری همه در رقابت هستند برخی مربوط به جاذبه های بصری و برخی در محتوا، نمی شود جنبه سرگرمی نباشد باید یک حرف جدید و ایده تازه را برداشت کنند. من توصیه ای دارم به دوستان که اگر توفیقاتی دارند هرگز دچار غرور نشوند و وظیفه خود را بدانند که بیشتر مطالعه کنند.

 

به گفته حسینی اگر می خواهیم یک گام جلوتر باشیم باید دائماً در حال فکر و اندیشه با آینده نگری کنیم ما نمی توانیم از مطلبی که در 200 سال قبل نوشته شد استفاده کنیم باید اولویت ها را در نظر بگیریم و آنها را معرفی کنیم.

 

حسینی با اشاره به ساخت تئاترهای با مضامین مربوط به دیگر کشورها گفت: در بحث تئاتر می توانیم آثاری را بسازیم که براساس آن آثار نظام سلطه را به چالش بکشیم، اگر می خواهیم از باورهای خودمان دفاع کنیم باید افق دیدمان وسیع باشد.

پایان پیام/
 

کد خبر 26710

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • amir IR ۱۷:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۶/۰۱
    0 0
    عالي بود