به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، آیتالله ناصر مکارم شیرازی در پاسخ به نامه مدیر حوزههای علمیه خواهران مبنی بر اجازه استفاده از وجوهات شرعی در امور مربوط به حوزههای علمیه خواهران نوشت: مجاز هستید از یک سوم سهم مبارک امام (ع) برای این اهداف مقدس استفاده کنید.
حجت الاسلام محمود رضا جمشیدی مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور در این رابطه به خبرنگار شبستان گفت: حوزه های علمیه خواهران و برادران از گذشته عمدتا با وجوهات شرعی و کمک های خیرین اداره می شده است به این معنا که مردم تقویت این نهادهای دینی را وظیفه خود تلقی کرده و در این زمینه پیشتاز بودند.
وی افزود: پس از انقلاب اسلامی با توجه به نیاز های جامعه و نظام جمهوری اسلامی در مسایل مختلف، مطالبات عمومی از حوزه، از حد امکانات و مقدورات حوزه های علمیه فراتر رفت.
آیت الله مکارم از بانیان و موسسان حوزه های علمیه خواهران هستند
حجت الاسلام جمشیدی در رابطه با اجازه آیت الله مکارم شیرازی مبنی بر استفاده از یک سوم سهم امام برای حوزه های علمیه خواهران گفت: حضرت آیت الله مکارم خود از بانیان و موسسان حوزه های علمیه خواهران هستند چرا که مرکز مدیریت حوزه های علمیه خو اهران در زمانی که ایشان دبیر شورای عالی حوزه بودند ، به امر ایشان و با حمایت ها و پشتیبانی های بی دریغ ایشان تاسیس شد در طول این سال ها نیز عنایت و حمایت های آیت الله مکارم از حوزه ها همچنان ادامه داشته و این اقدام اخیر ایشان نشانه عنایت ویژه این مرجع عالی قدر به حوزه های علمیه خواهران و نقش حوزه های خواهران در جامعه اسلامی است.
170 پروژه درسطح حوزه های علمیه خواهران کشور در حال اقدام است
مدیر حوزه های علمیه خواهران از آغاز حرکتی عظیم در عرصه ساخت و ساز و تجهیز حوزه های علمیه خواهران در سراسر کشور خبر داد و گفت : با توجه به این که حوزه های علمیه خواهران غالبا از مکان های مناسبی برخوردار نبودند، در سال های اخیر مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران برای بازسازی حوزه های علمیه حرکتی را آغاز کرده است.
وی افزود: در این راستا 170 پروژه در سطح حوزه های علمیه خواهران در سراسر کشور برنامه ریزی و اجرا شد که تا کنون 50 پروژه به اتمام رسیده و طرح های باقیمانده نیز در طول سال 1390 و اوایل سال 91 به اتمام می رسد.
حجت الاسلام جمشیدی با شاره به این نکته که تا کنون حوزه های علمیه خواهران تنها از دو مقطع تحصیلی سطح یک و سطح دو (کاردانی و کارشناسی) برخوردار بوده اند گفت: امروز ما شاهد راه اندازی نظام آموزشی سطح 3 (کارشناسی ارشد) در بیش از 35 مرکز آموزش حوزوی ویژه خواهران هستیم که این تعداد به زودی به 50 مرکز آموزشی افزایش می یابد.
15 رشته تخصصی در حوزه های علمیه خواهران
وی افزود: در حال حاضر خواهران حوزوی امکان ادامه تحصیل در 11 رشته تخصصی در سطح 3 (کارشناسی ارشد) را دارند که این رشته ها نیز در آینده نزدیک به 15 رشته افزایش پیدا می کند.
راه اندازی مقطع سطح 4 (دکترا) در حوزه های علمیه خواهران
مدیر حوزه های علمیه خواهران خاطر نشان کرد: تلاش می کنیم در سال آینده با عنایت ویژه شورای عالی و تصویب شورای گسترش حوزه، سطح 4 حوزوی (دکترا) را نیز برای خواهران به شکل رسمی راه اندازی کنیم .
وی افزود: اگرچه در حال حاضر نیز خواهرانی هستند که در سطح 4 و حتی سطوح بالاتر حوزه مشغول به تحصیل هستند اما تلاش می کنیم سطح 4 حوزه(دکترا) در سال آینده به شکل رسمی و سازمانی راه اندازی شود .
حجت الاسلام جمشیدی توسعه آموزش در حوزه های علمیه خواهران ، حضور فارغ التحصیلان در بخش های آموزشی، پژوهشی و تبلیغی را از دیگر موارد نیازمند سرمایه گذاری در حوزه برشمرد و گفت: در سه سال اخیر در بخش پژوهش در حوزه علمیه خواهران گا م های بلندی برداشته شده که موید آن هم حضور فعال و درخشان خواهران در جشنواره ها و فعالیت های علمی- پژوهشی مشترک با برادران بوده است که در این رقابت های علمی، رتبه های خواهران نه تنها پایین تر نبوده بلکه تعداد نفرات برگزیده از میان خواهران بیشتر نیز بوده است و این امر نشان دهنده وجود بستری مناسب و قوی در حوزه های علمیه خواهران برای انجام فعالیت های پژوهشی و پاسخگویی به نیاز های جامعه اسلامی است.
پایان پیام/
نظر شما