به گزارش خبرگزاری شبستان،حسین رویوران، کارشناس مسائل بین الملل، در گفتگو با خبرنگار شبستان نسبت به جابه جایی قدرت میان پدر و پسر در قطر در پاسخ به این سئوال که کناره گیری امیر قطر تحت تاثیر چه عوامل بین المللی انجام شده است و این تصمیم چه اثری در تحولات سوریه دارد؟ اذعان کرد:قطعا این برنامه تحت تاثیر انقلاب های عربی در منطقه و به روی کار آمدن حزب اخوان المسلمین و النهضه در برخی از کشورهای خاورمیانه است.نقش آمریکا در این برنامه نیز کاملا مشهود است و این سیاست تحت نظارت مستقیم آمریکا صورت گرفته است.
در خصوص مسائل سوریه کاملا مشهود است که قطر در کنار آمریکا از گروههای مخالف حمایت می کند و سیاست براندازی دولت بشار اسد را در پیش گرفته است. این برنامه بی شک در قطر دنبال خواهد شد و شیخ جدید دشمنی با اسد را ادامه می دهد.
وی در پاسخ به این سئوال که تاثیر انتقال قدرت در قطر بروی سایر کشورهای عربی چگونه است، پاسخ داد: این تغییر به واقع تغییر خاص و چشمگیری نیست که بخواهد تغییری در سیاست سایر کشورهای عربی ایجاد کند، نباید تصور کرد که این یک نوع دموکراسی است که در قطر صورت گرفته است ، این نظام موروثی است پدری قدرت را به پسرش منتقل کرده است و هیچ اتفاق خاص و یا متفاوت نیفتاده است.
رویوران در ادامه نسبت به باور برخی از تحلیلگران که ابراز داشتند این تغییر به سمت نظام سیاسی سلطنتی نخست وزیر بریتانیا پیش میرود اظهار مخالفت کرد و گفت: هیچگونه شباهتی میان قطر و بریتانیا وجود ندارد انگلیس کشوری لیبرال و بر پایه احترام گذاشتن به مردم است ، قدرت اجرایی در این کشور در دست نخست وزیر منتخب از پارلمان بیرون امده است در قطر نه قانون اساسی ای وجود دارد نه مجلسی و نه انتخاباتی. تنها وجه تمایز قطر این است که شیخ حمد که از سال 1995 به روی کار آمده تا کنون که 18 سال بر سر قدرت است نخواسته تا مرگ پادشاه بماند و قدرت را به پسرش منتقل کرده است.
رویوران با اشاره به مشترکات و منابع گازی غنی ایران و قطر رابطه این دو را روشن پیش بینی کرد و تنها اختلاف دو کشور را بر سر مسائل جاری در سوریه دانست.
پایان پیام/
خبرگزاری شبستان: حسین رویوران انتقال قدرت در قطر را براساس همان سیاست سلطنتی دانست و این کشور را به دور از رعایت دموکراسی و دخالت مردم در سرنوشت سیاسی کشور توصیف کرد.
کد خبر 267424
نظر شما