به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد، حسن قلی زاده، معاون برنامه ریزی استاندار خراسان شمالی امروز (5 تیر) در میز تجاری افغانستان که با حضور جمعی از مسئولان کشوری و استانی و مدیران واحدهای تولیدی در محل سالن شماره یک استانداری برگزار شد، با اشاره به صادرات 204 میلیون دلاری کالاهای غیرنفتی استان به سایر کشورها طی سال گذشته، گفت: در خراسان شمالی ظرفیت صادرات بیشتر از این نیز وجود دارد.
وی لازمه انجام این امر را ایجاد گمرک، حضور سفرای سایر کشورها در استان، ایجاد خطوط ریلی و قطار و افزایش اعزام و پذیرش هیئت های تجاری از دیگر کشورها عنوان کرد.
وی با تاکید بر حمایت ویژه استان از سرمایه گذاران برای توسعه صادارات در کشور افغانستان، تصریح کرد: استانداری هر گونه امکانات و بستری که لازم باشد را برای این توسعه این امر متقبل می شود تا بتوانیم بر اساس هدف گذاری انجام شده، حجم صادرات به این کشور را طی 2 سال آینده به 100 میلیون دلار افزایش دهیم.
ابراهیم حسینی، مدیرکل سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی نیز در این جلسه با اشاره به وجود اشتراکات عمیق فرهنگی و قومیت های مختلف بین ایران و افغانستان، گفت: در حال حاضر ده ها شرکت از خراسان شمالی در کشور افغانستان مبادرت به تجارت می کنند.
وی افزود: طی سال های گذشته با بسترسازی مناسبی که با پذیرش هیات های تجاری از افغانستان و برگزاری همایش ها و حمایت های کارگروه توسعه صادرات صورت گرفته، حجم تجارت با افغانستان افزایش یافته و با رشد 55 درصدی نسبت به سال 90 به 41 میلیون دلار رسیده است.
وی کل هدف گذاری صادرات استان در سال گذشته را معادل 110 میلیون دلار دانست و اظهار داشت: این میزان با 85 درصد رشد به 204 میلیون دلار افزایش یافته است.
حسینی خاطرنشان کرد: در حال حاضر صادرات استان به 29 کشور جهان انجام می گیرد که بیشترین سهم صادرات متعلق به کشور هندوستان با 33/24 درصد، افغانستان با 20 درصد، ترکمنستان با 73/17 درصد، ترکیه با 2/10 درصد و مالزی با 9/4 درصد است.
وی تصریح کرد: با توجه به پتانسیل و توانمندی بالای استان در بخش صادرات در رشته های مختلف، امیدواریم این رقم تا 2 یا 3 برابر افزایش یابد و مشکلات پیش رو رفع شود.
صمدی، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی خراسان شمالی نیز در ادامه این جلسه با تاکید بر وجود زمینه مساعد برای توسعه روابط تجاری، گفت: با توجه به همجواری و اشتراکات قومی و فرهنگی بین این دو کشور، انواع کالاها از ایران به افغانستان صادر شده است.
وی یادآور شد: در سال 91 کشور افغانستان بالغ بر 4/3 میلیون تن کالا به ارزش 87/12 میلیارد دلار از کشور ایران خریداری کرده که از لحاظ وزنی11 درصد و از لحاظ ارزشی 28 درصد رشد داشته است.
وی خاطرنشان کرد: در سال گذشته تراز تجاری ایران با این کشور بالغ بر 8/2 میلیارد دلار به نفع کشور ایران مثبت بوده که پس از کشور عراق بالاترین تراز تجاری مثبت را نصیب کشور ما کرده و در همین راستا لازم است برای حفظ و گسترش بازار این کشور تلاش وافری صورت گیرد.
صمدی همچنین عدم اخذ روادید، مشکلات گمرکی، اولویت قائل نشدن برای شناخت نیازهای داخلی را به عنوان مشکلات پیش رو یاد کرد و ابراز امیدواری کرد: با تشکیل کمیسیون های مشترک تجاری بین کشور افغانستان و سازمان توسعه تجارت خارجی و ارائه راهکارهای لازم این مشکلات حل شود.
پایان پیام/
نظر شما