ابراهیمی به سمت خانه ابدی بدرقه شد/ گلایه ناظری از اخلاق ما ایرانی‌ها

خبرگزاری شبستان: پیکر احمد ابراهیمی، پیشکسوت آواز کشور صبح امروز 6 تیرماه با حضور هنرمندان و دوستداران این استاد از مقابل تالار وحدت تشییع شد.

به گزارش خبرنگار موسیقی خبرگزاری شبستان، مراسم تشییع پیکر زنده‌یاد «احمد ابراهیمی» استاد پیشکسوت آواز ایران صبح امروز پنج شنبه ششم تیرماه با حضور هنرمندان و فعالان عرصه موسیقی کشور در تالار وحدت تهران برگزار شد. در این مراسم، شهرام ناظری، حمیدرضا نوربخش، علیرضا قربانی، عبدالحسین مختاباد و جمعی از اهالی آواز و موسیقی کشور حضور داشتند.

 

تاثیر احمد ابراهیمی بر آواز ایران

«حمیدرضا نوربخش» مدیرعامل خانه موسیقی به عنوان اولین سخنران در این مراسم، با اشاره به خبرهای ناگوار اخیر برای اهالی موسیقی گفت: دریغ‌مندانه می‌گویم که هفته‌ها و روزهایی است که هر روز خبر ناگوار فقدان بزرگانی از قبیله موسیقی را می‌شنویم. این هفته‌ها داغ بزرگانی بر دل اهالی هنر ماند که جبرانش بسیار مشکل و محال است.

وی با بیان تاثیر استاد ابراهیمی بر آواز ایران خاطرنشان کرد: اشراف وی به شعر و ادبیات از آوازش تراوش می‌کرد. مدت‌ها بعد که حضور ایشان رسیدم، مجسمه‌ای از اخلاق و تواضع و البته موسیقی دیدم. مردی بود که بحق می‌توان گفت اشراف کامل به موسیقی و ردیف‌های موسیقی داشت و بزرگانی را دیده بود و درک کرده بود که روی شعرش تاثیرگذار بود.

نوربخش تأکید کرد: شخصیت و وارستگی این مرد که در جوانی و میانسالی، زمانی که هم توانایی داشت و هم تسلط و هم امکانات و شهرت، طوری بود که برای ویژگی اخلاقی‌اش همه اینها را رها کرد. شروع کارش با استاد محجوبی بود و در رادیو با این استادان همکار بود. چه شده است که در اوج کار همه اینها را رها می‌کند؟ این چیزی است که باید برای همه ما درس باشد.

وی در پایان عنوان کرد: به این مساله هم توجه کنید که استاد احمد ابراهیمی خانه ندارد و این دردی است برای جامعه هنری. امیدوارم به این مسائل توجه شود و روح این مرد در جوار رضوان الهی جای گیرد و خداوند درجات او را متعال گرداند و همچنین به خانواده خودش و خانواده هنری صبر دهد.

 

تاکید بر توانایی مرحوم ابراهیمی در حیطه ادبیات

علیرضا قربانی، خواننده جوان کشورمان و یکی از شاگردان استاد ابراهیمی در سخنانی گفت: از سال‌های قبل خدمت استاد می‌رسیدم ولی اواخر دیدارمان کمتر شده بود و گاهی در فرهنگسراها استاد را می‌دیدم.

وی با تاکید بر توانایی ابراهیمی در ادبیات، بیان کرد: چیزی که برای من مهم است، توانایی این استاد در حیطه ادبیات بود. جناب استاد همیشه افتخار می‌کردند در دورانی در دانشگاه تهران درس خوانده‌اند که استادان ارزشمندی در حال تدریس بودند.

قربانی در پایان سخنان خود این چند بیت را به رسم شاگردی برای استاد ابراهیمی قرائت کرد.

 

گلایه شهرام ناظری از ادا نکردن دین به اساتید

«شهرام ناظری» استاد آواز ایران نیز ضمن خواندن شعری با مطلع «در خراب آباد ما کز بی‌کسی آزاد مرد / گر بمیرد هیچکس از وی نمی‌آرد بیاد»، گفت: یک جامعه زمانی که گوهرهای ارزنده در آن زنده هستند باید ادای دین کند چه فایده‌ای دارد که اکنون سخنرانی و یا تعریف کنیم، طبیعتاً این امر راه به جایی نمی‌برد، شاید سال‌ها و یا قرن‌ها بگذرد تا این مرده‌پرستی کنار زده شود.

به گفته وی، از جنس استاد ابراهیمی اساتیدی دیگری نیز هستند که احتیاج به توجه دارند.

ناظری سخنانش را با خواندن آوازی به یاد زنده‌یاد ابراهیمی پایان داد و افزود: من که اینجا ایستاده‌ام شرمنده‌ام، چه کاری می‌توانیم برای این گنجینه بزرگ و با استغنا بکنیم؟! حرف زیاد است و به قول مولانا «شرح این هجران و این خون جگر / این زمان بگذار تا وقت دگر».

 

به گزارش شبستان، مراسم یادبود زنده‌یاد احمد ابراهیمی یکشنبه 9 تیرماه جاری ساعت 16 تا 17:30 در مسجد نور واقع در میدان فاطمی تهران برگزار می‌شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 267744

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha