به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین دکترحسن روحانی، رییس جمهور منتخب مردم در سالن همایش های صداوسیما و شرکت در افق رسانه 32 که با حضور مجریان، تولیدگران و کارمندان صداوسیما و حجت الاسلام رییسی معاون اول قوه قضاییه، ضرغامی رییس سازمان صداوسیما، تیم اطرافیان روحانی که در حال برگزاری است حضور یافت.
وی در ابتدای سخنان خود با سلام بر شهدا آحاد ملت ایران جانبازان، ایثارگران، امام شهیدان، شهدای 7 تیر، سالار آنان شهید دکتر بهشتی گفت: دکتر بهشتی نمونه اعتدال بود انهایی که در کنار بهشتی بودند به خوبی عرض مرا تصدیق می کنند که شهید بهشتی نمونه متانت، صبر، بردباری، عقلانیت، اعتدال و اخلاق بود.
وی در ادامه سخنان خود به حضور مردم در پای صندوقهای رای در 24 خرداد اشاره کرد و افزود: با حضور کم نظیر مردم برگ زرین دیگری از تاریخ ایران ورق خورد که همواره نه تنها در یاد مردم ایران بلکه در یاد تاریخ باقی خواهد ماند.
دکتر روحانی حضور مردم در انتخابات را یک پیروزی دانست اضافه کرد: این حضور نقطه عطفی در تاریخ کشورمان بود و در خلق این عظمت همه ما دست قدرت و حکمت رحمت الهی را به خوبی مشاهده می کنیم.
وی به هفته قبل از انتخابات اشاره کرد و گفت: شنبه و یکشنبه این هفته خبر خاصی نبود اما از دوشنبه حضور و شور مردم و جوانان به شدت شکل گرفت که البته رهنمودهای مقام معظم رهبری از آغاز تا پایان نقش بی بدیلی ایجاد کرد از سخنرانی ایام نوروز تا صبح انتخابات تدبیر ایشان راه را برای حماسه باز کرد.
رییس جمهور منتخب نقش صداوسیما را در ایجاد شور انتخاباتی بی بدیل خواند و تصریح کرد: در زمینه معرفی کاندیداها و نامزدهای انتخاباتی نیز در همه پرسی های آینده و تحقیقات آینده حضور و نقش همه باید واضح تر و روشن تر شود بسیاری از روستاییان دورافتاده تنها از طریق صدا یا سیما یا هر دو ویژگی های نامزد انتخاباتی خود را بررسی و وی را برگزیدند.
رییس جمهور یازدهم جمهوری اسلامی ایران نقش مجریان و ناظرین انتخابات دولت دهم شورای نگهبان، نیروهای امنیتی به ویژه پلیس را در برگزاری یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری حائز اهمیت خواند و عنوان کرد: در این انتخابات صندوق رای در افکار عمومی و در سطح جهان و داخل کشور به ویژه در افکار جوانان در جایگاه خودش قرار گرفت.
وی ادامه داد: شاید کمتر چیزی را داریم که برای مشروعیت سیاسی و قانونی نظام بتواند جایگزین صندوق رای و انتخابات شود.
دکتر روحانی افزود: صندوق رای به معنای جمهوریت، اسلامیت و مشروعیت سیاسی و قانونی جمهوری اسلامی ایران است که البته این جایگاه رای مردم و ولایت مردم در طول ولایت الله خوانده می شود.
وی با تاکید بر این نکته که این انتخابات تمام شبهات، سوالات بگومگو ها نه تنها راجع به انتخابات که راجع به مشروعیت نظام را پاسخ داد خاطرنشان کرد: این انتخابات آب زلالی بود که آیینه جمهوری اسلامی ایران که گردوغباری بر آن نشسته بود را کاملاً شفاف و پاکیزه کرد همه دنیا از نوع جمهوری اسلامی ملت ایران مردم سالاری دینی، آزادی و دموکراسی واقعی را در این کشور مشاهده کردند.
وی یادآور شد: ما در این منطقه پیشتاز در انتخابات بوده ایم و اولین پارلمان یا مجلس را در این کشور بیش از صدسال پیش تاسیس کرده ایم و پس از انقلاب نیز انتخابات جایگاه خاصی در این کشور دارد.
روحانی در بخش دیگری از سخنان خود جمهوری اسلامی را محصول انقلاب دانست و افزود: امام خمینی (ره) این درس را به ما آموخت که انتخاب مسئولان نظام و مسیر اداره کشور از آن مردم است البته در چارچوب و مقررات اسلامی.
وی تاکید کرد: انتخابات پیام های فراوانی را برای همه داشت که همه باید به خوبی این پیام ها را بگیرند به آن عمل کنند که احزاب گروهها مردم خارج از کشورها و دیگر کشورها عضو این همه هستند.
وی در ادامه این انتخابات را برگزیدن راه جدید از سوی مردم دانست و خاطرنشان کرد: مردم در این انتخابات گفتند که ما خواهان تغییر و تحول هستیم به رای همه مردم که پای صندوق آمده اند احترام می گذاریم اما دولت آینده باید در چارچوب رای اکثریت حرکت کنند.
وی افزود: دوری از افراط و خودسری رأی مردم بود، این رأی کاملا روشن است و هیچ ابهامی در آن وجود ندارد و ما باید تسلیم این رأی شویم. دولت آینده هم باید تسلیم این رأی باشد و در چهارچوب اعتدال حرکت کند و از افراط و تفریط پرهیز کند، این پیام برای همه است.
وی ادامه داد: پیام مردم در این انتخابات صلح، آشتی، وحدت و انسجام ملی است. پیام مردم در این انتخابات دوری از خشونت، افراط، قانونگرایی و شفافیت است.
وی با بیان اینکه رأی اکثریت مردم مبنای حرکت دولت آینده در این کشور است، افزود: دولت خود را موظف میداند به رأی همه مردم و نظر اکثریت احترام بگذارد.
وی با بیان اینکه همه مردم در اجرای قانون و دادن فرصتهای برابر مساوی هستند، گفت: راهی که دولت برمیگزیند بر مبنای رأی اکثریت و رأی اعتدال است، اعتدال طیف وسیعی دارد از باورها و اعتقادات مردم آغاز میشود و تا هنجارها، رفتارها و اعمال، مسایل سیاسی و اقتصادی ادامه دارد.
وی گفت: بر این اعتقادم که همواره ملت ایران راه میانهروی را از زمان مشروطیت تا امروز میپسندند. بر این باورم که مردم همواره از افراط و تفریط رنج میبرند و مشکلات فراوان را تحمل میکنند، مردم خواستند در این انتخابات بگویند اخلاق، اعتدال، عدالت و قانون اول است. تمام مقامات در این کشور فراتر از قانون نیستند و بدون استثنا در مقابل قانون تعریف میشوند. قانون خدا و جمهوری اسلامی برای همه لازمالاطاعه است.
حجتالاسلام روحانی اظهار کرد: اعتدال بدون قانونگرایی امکانپذیر نیست، بدون شفافیت و ارتباط دوسویه با مردم و دولت این حضور امکان ندارد.
رییسجمهور منتخب مردم اظهار داشت: اعتدال بدون واگذاری امور به صاحباناش امکانپذیر نیست. اعتدال از اقتصاد آغاز میشود البته در این میان افرادی هستند که دوست ندارند دولت هیچ هدایت و نظارتی بر امر اقتصاد داشته باشد، دولت باید زمینه لازم برای حضور اصحاب فرهنگی و خانواده بزرگ ایرانی را فراهم کند.
وی با اشاره به پیروزیهای پی در پی در هفتههای گذشته با پیروزی مردم در انتخابات و همچنین پیروزی تیم ملی فوتبال و والیبال افزود: از صدا و سیما به خاطر انعکاس این موضوعات تقدیر میکنم. این پیروزیها زمینه شادی و نشاط مردم را فراهم کرد، به مردم نباید خیلی سختگیری کرد، مردم اخلاقمدار هستند و چهارچوبهای اخلاقی و سیاسی را رعایت میکنند حال اگر کسی هم حواساش نبود باید تذکر دوستانه داد.
حجتالاسلام روحانی با بیان اینکه تمام پسرها و دخترها را باید مانند پسر و دختر خودمان بدانیم، تصریح کرد: وقتی با آنها صحبت میکنید طوری صحبت کنید که مانند پسر و دختر شما هستند، عزت مردم باید محفوظ بماند، به عزت مردم نباید اهانت شود، تذکر قابل قبول است، در شادیهای اخیر دو طرف رعایت کردند امیدواریم شادی مردم مستمر باشد و بتوانند مردم همیشه خوشحالی و شادمانی خود را داشته باشند.
وی افزود: از صدا و سیما میخواهم در جهت اعتدال همکاری کند و با صاحبنظران صحبت کند.
حجتالاسلام روحانی در مورد سیاست خارجی اظهار کرد: اعتدال در سیاست خارجی نه تسلیم است نه ستیز است نه انفعال است نه تقابل است. اعتدال تعامل سازنده و موثر با جهان است. ما برای ورود به صحنه سیاست خارجی با شرایط ویژهای مواجه هستیم.
وی با اشاره به گذر جهان از یک موقعیت به موقعیتی دیگر خاطرنشان کرد: ساختار نظام دوقطبی مردم در قرن بیستم تغییر کرده است اما هنوز نظام جدید نظام جدید جایگزینی استقرار پیدا نکرده است و همه در حال چانهزنی هستند. این دوران بسیار حساس است زیرا حضور نظام جدید هنوز استقرار نیافته است. در این دوران اگر محاسبه قدرت درست انجام نشود قدرت ملی را کمتر از آنچه هست، میبینیم و این بسیار خطرناک است.
روحانی در خصوص سیاست خارجی دولت اعتدال گفت: در این دوره باید برداشتمان منطبق بر شرایط جهانی رفتار سایر بازیگران و تواناییهای ملی خودمان باشد.
وی ادامه داد: اگر محاسبهای دقیق در این زمینه صورت بگیرد و اگر واقعیتها برای ما روشن باشد میتوانیم رفتار محاسبهشده بهتری برای تعیین منافع ملی خودمان داشته باشیم.
روحانی با بیان اینکه ایران باید در این فرصت نقش تاریخی خود را ایفا کند، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان قدرت اول منطقه یا بزرگترین قدرت منطقهای در شرایط تاریخی حال باید بتواند نقش خود را ایفا کند و برای این کار ما نیاز به اعتدال داریم.
وی افزود: موفقیتهایی یا عدم موفقیتهایی در سالهای گذشته بود، آنها را سر جای خود میتوان بررسی کرد، امروز باید به فکر فردای کشور باشیم. کشور ما در شرایط خاص ویژهای قرار دارد که باید از آن بهره ببریم.
روحانی با اظهار اینکه دشمن خواسته است جمهوری اسلامی در صحنه جهانی با چهره امنیتی معرفی شود، ادامه داد: باید نقشه دشمن را بشکنیم و برای این کار نیاز به تدبیر، برنامه، برداشتن قدمهای مطمئن و اساسی داریم.
رییسجمهور منتخب ملت گفتمان عدالت در زمینه سیاست خارجی را تکیه بر واقعبینی دانست و خاطرنشان کرد: البته باید این واقعبینی با توجه به آرمانها و ارزشهای نظام جمهوری اسلامی ایران باشد و بین واقعبینی و آرمانخواهی اعتدال باید توازن ایجاد کند.
وی خودباوری و اتکا بر قدرت عظیم ملت، منابع داخلی کشور و فرهنگ غنی ایرانی و تعامل مؤثر و سازنده با جهان را از دیگر عوامل سیاست خارجی در دولت اعتدال اعلام کرد و گفت: اما تعامل گفتوگو با دیگران از جایگاه برابر، تعامل با دیگران با توجه به احترام و منافع متقابل با توجه به تنشزدایی متقابل برای ایجاد اعتمادسازی باید صورت بگیرد.
دکتر روحانی ایجاد اعتمادسازی با توجه به همه حقوق ملت ایران و خواست ملی را با تکیه بر قدرت ملی، حول و قوه الهی، حمایت مردم و رهنمودهای رهبری عنوان کرد.
رییسجمهور منتخب ملت در ادامه سخناناش به قدرت ایران در تغییر زمینه اجتماعی کشور اشاره کرد و افزود: کدام کشور میتواند در عرض یکی دو هفته زمینه اجتماعی را تغییر دهد، با حضور 73 درصد مردم پای صندوقهای رأی انتخابات افتخارآمیزی راه بیندازد. بعضیها میگویند اگر ما میدانستیم انتخابات به این قشنگی است ما هم میآمدیم.
وی با اظهار اینکه آن چند درصدی که رأی ندادند الان پشیماناند، افزود: من از افراد زیادی مکررا شنیدهام که اظهار پشیمانی میکنند و این خیلی کار بزرگی است.
رییسجمهور یازدهم جمهوری اسلامی ایران با یادآوری اینکه در حال حاضر در دوره انتقال از دولت دهم به دولت یازدهم قرار داریم، اعلام کرد: تا زمان 12 مرداد و دوره تنفیذ، تحلیف، معرفی وزرا و استقرار دولت جدید تلاشمان این است که به بهترین وجه این دوره سپری شود که با آقای احمدینژاد نیز در این زمینه صحبت کردیم و توافقاتی انجام دادیم.
وی ادامه داد: همچنین نمایندگانی از دو طرف انتخاب شده است که البته برخی از موارد هنوز نیاز به هماهنگی بیشتر دارد.
حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی، رییسجمهور منتخب ملت در بخش دیگری از سخنان خود در همایش افق رسانه به دولت اعتدال اشاره کرد و گفت: لازم میدانیم به مردم عزیز ایران بگویم که دولت آینده به وعدههایی که داده، وفادار خواهد بود.
وی ادامه داد: قدم به قدم با کمک شما مردم و با لطف پروردگار مشکلات را با هم پشتسر خواهیم گذاشت البته مشکل انباشته نیاز به زمان برای عبور دارد. مردم ما به خوبی آگاهاند و میدانند و توقعاتشان هم در چهارچوب اختیارات قوه مجریه است.
روحانی با تأکید بر این نکته که کابینه آینده یک کابینه فراجناحی با تکیه بر شایستهسالاری خواهد بود، افزود: با توجه به اینکه این دولت هیچ تعهدی به هیچ حزب و جناحی نداده است و وامدار هیچ حزب و جناحی نیست شایستهترین افراد از همه حزب و جناحها به شرط اعتدال را برگزیده خواهد کرد.
رییسجمهور منتخب مردم خطاب به مدیران و کارشناسان حاضر در تمام دستگاههای دولتی عنوان کرد: برای خدمت به مردم آماده باشید و در این دولت هم اگر پیشنهادی دارید، ارایه کنید.
وی با عنوان اینکه علیرغم تمام مشکلاتی که تا حد زیادی من مطلع هستم و برخی را در تبلیغات انتخاباتی بیان کردم کاملا به آینده امیدوارم، اضافه کرد: مطمئن هستم به اذن الهی، به لطف پروردگار و با حضور و حمایت مردم خواهیم توانست از مشکلات عبور کنیم و آینده بهتری را برای مردم به وجود آوریم.
روحانی در خصوص صدا و سیما اظهار داشت: از صدا و سیما که در غیبت احزاب قدرتمند و فعال ناچار است یکتنه بار انتقال مطالبات دوطرفه دولت و ملت را به دوش بکشد میخواهم که تمام تلاشها برای دولت آینده و مردم را با توجه به حفظ استقلال رسانه ملی و افزایش اعتبار این رسانه و کمک برای پیشبرد برنامههای دولت در راستای بهبود زندگی مردم و تحقق مطالبات بر حق آنها رسالت خود را انجام دهد.
وی ادامه داد: ثانیا میخواهم این سازمان گفتمان اعتدال در ابعاد مختلف که مورد نظر مردم بوده برای مردم با حضور صاحبنظران تشریح کند.
روحانی در خصوص اخبار منتشرشده از انتخاب افراد مختلف در کابینه دولت یازدهم تصریح کرد: اینها گمانهزنیهای رسانههاست و هنوز نسبت به هیچ فردی تصمیم نگرفتهایم و به دنبال مشورت هستیم.
حجتالاسلام روحانی، رییسجمهور منتخب در بخش دیگری از سخنان خود در همایش رسانه ملی گفت: رسانه باید از آسیب خطرناک معیار دوگانه در بازتاب واقعیتها پرهیز کند، برخورد دوگانه یعنی یک بام و دو هوا.
وی افزود: اگر ظلم بد است برای همه بد است، فرقی میان مرکز کشور و دورترین نقاط و اقوام مختلف وجود ندارد. افراط خوب و بد ندارد، این بد است که اندیشههایی و گروههایی را تشویق کردند و گفتند که در برابر دیگران هر کار حتی هتاکی و توهین هم اشکالی ندارد، هیچکس و هیچ کشوری را حق نداریم، تحقیر کنیم. در برابر کشورهای دیگر سر فرود نمیآوریم و کشورهای دیگر را نیز تحقیر نمیکنیم.
حجتالاسلام روحانی خاطرنشان کرد: تمام افراد در همه جای دنیا قابل احترام هستند مخصوصا شهروندان ایرانی، نمیشود ظلمی در کشور دشمن ظلم باشد و اگر در کشور دوست است بگوییم ظلمی کم شده است.
وی اظهار کرد: حقوق بشری را که ما محکوم میکنیم باید طوری عمل کنیم که در گامهای خود معیارهای دوگانه نداشته باشیم.
حجتالاسلام روحانی با بیان اینکه اعتماد مردم بزرگترین سرمایه رسانه است، گفت: نیروی انسانی کارآمد و امکانات بخشی از سرمایه یک رسانه است اما اعتماد مخاطب بسیار ارزشمند است و در بستر زمان و قطره قطره جمع میشود مبادا به خاطر اشتباهی آنچه قطره قطره پشت سدی جمع کردهایم یکباره از دست دهیم. شاخص اعتبار به یک رسانه میزان مخاطبان آن رسانه است.
وی خاطرنشان کرد: سبد رسانهای مردم تکرسانهای نیست، با توجه به این مسئله باید برنامهریزی کنیم جز با انعکاس واقعیتها و صداقت رسانهای این اعتماد و یقین را گسترش دهیم.
وی گفت: رقابت رسانهای در دنیای امروز از وظایف اختیار دولت و حکومتها فراتر رفته است. سهم اثربخشی رسانه بر افکار عمومی را با ارتباط مطلوب میان رسانه و مردم حفظ کنید.
وی با اشاره به فعالیت سه ساله خود در صدا و سیما گفت: رسانه عمومی دانشگاه مردمی است، این همان خطاب امام (ره) به این رسانه است که باید مورد توجه قرار گیرد، دانشگاه است یعنی برخوردار از درجه علمی و فناورانه است و در بخشی دیگر عمومی است شامل تمام ملت ایران است. باید رفتارها در رسانه ملی از ارزشهای دینی بر اساس نیازهای جامعه و مردم نشأت بگیرد.
حجتالاسلام روحانی با تأکید بر بالا بردن دانش حرفهای در رسانه ملی اظهار کرد: فضای اعتماد عمومی به رسانه ملی را بالا ببریم و این فضا را در افکار و تولیدات مختلف رقم بزنیم تا منشأ بیشتری از تولیدات در این خانواده بزرگ باشیم.
وی گفت: امیدبخشی نسبت به پیشرفت کشور، تلاش برای پرکردن شکافهای ارزشی، ارتقای فناوریهای نوین در میان جامعه و حکومت از رسالتهای رسانه ملی است.
حجتالاسلام روحانی اظهار کرد: ترویج وفاداری بخشی از اعتدال است. حکومت اسلامی و حمایت مردمی از آن از حضور رأیدهندگان در انتخابات مشروعیت مییابد. از رسانه ملی میخواهیم نهتنها آزادی را گسترش دهد بلکه آزادی قانونمند رسانهها را بیشتر از قبل جدی بگیرد.
پایان پیام/
نظر شما