حجت مداحی یکی از پژوهشگران علوم قرآنی و اجتماعی به خبرنگار شبستان در اراک با بیان این مطلب افزود: در قرآن مجید آیات متعددی درباره نماز وجود دارد که نمایانگر اهمیت و ارزش خاص و جایگاه رفیع این عبادت مهم در پیشگاه خداوند است.
وی ادامه داد: آیات مربوط به نماز، هر کدام پیام خاصی دارد که بعضی از آنها به اهمیت بعد معنوی و ملکوتی نماز پرداخته و برخی، آن را مایه آرامش دلها قرار داده و تعدادی نماز را عامل باز دارنده از زشتی و پلیدی معرفی کرده و بخشی دیگر نیز به بررسی نماز در ادیان گذشته و همراهی نماز با عبادات دیگر از قبیل حج، جهاد، زکات و عدالت اجتماعی پرداخته اند.
این پژوهشگر علوم قرآنی و اجتماعی، بالا بردن سطح آگاهی و شناخت جوانان در مورد اهمیت نماز با استفاده از شیوههای تشویق، اهدای کتابهای مناسب، برگزاری مسابقات، اردوهای تفریحی، ارائه الگوی مناسب از سوی والدین، مربیان و دوستان، اهمیت دادن به نماز اول وقت، حضور در مساجد و نماز جماعت را از جمله راهکارهای جذب جوانان به سوی نماز عنوان کرد.
مداحی برخورد مناسب والدین با جوانان و تحقیر نکردن آنها در مورد نماز ایجاد علاقه و انگیزه در نوجوانان نسبت به نماز، تشویق عملی و تشویق زبانی گفتن داستانها، آیات و روایات در مورد اهمیت و جایگاه نماز و برگزاری همایش نماز و فراخوان مقاله در مورد اهمیت نماز را از دیگر راهکارهای جذب جوانان به سوی نماز برشمرد.
وی با بیان اینکه گردهمایی های مذهبی از نظر علم جامعه شناسی در تقویت ایمان فردی و تجدید احساسات اخلاقی و اجتماعی تاثیر بسیاری دارد، افزود: به دلیل تاثیر عمیق آن در تعامل و تکامل اجتماعی، دین مقدس اسلام شالوده فرهنگ نماز جماعت را بنیان نهاده است، و بر تداوم حضور مسلمانان در نماز جماعت تاکید میکند.
مداحی گفت: عنصر معنویت در نماز جماعت، روح پرهیزکاری و عفت عمومی را در نمازگزاران تقویت میکند که این امر همچنین، در دیگران نیز به سبب وجود اصل نظارت همگانی، رعایت حدود را هر چند در ظاهر الزامی میکند بنابراین ازگناه و بزهکاری کاسته می شود.
وی خاطرنشان کرد: همواره در طول تاریخ، نیایش و نماز سرلوحه آیینهای ریشهدار و عمیق در زندگی انسانها بوده است.
پایان پیام/
نظر شما