به گزارش خبرنگار حوزه مسجد خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام محمد جواد حاج علی اکبری، رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد تهران در حاشیه بازدید از خبرگزاری شبستان به سوالات خبرنگاران شبستان پاسخ داد.
وی در گفتگو با خبرنگاران شبستان با اشاره یه همزمانی حضور خود در خبرگزاری شبستان با دهه تکریم و غبارروبی مساجد گفت: دهه آخر شعبان با عنوان دهه غبارروبی مساجد نامگذاری شده است تا مساجد برای ورود به ماه مبارک رمضان آماده شوند و خانه های خدا برای حضور میهمانان حضرت حق به این مرکز الهی تمیز و معطر شوند.
وی با اشاره به اینکه از سال گذشته تکریم مساجد هم با بحث غبارروبی همراه شده است، گفت: احساس کردیم که تمیز کردن مسجد کار همیشه است بنابراین به نظر رسید باید این رویکرد را تصحیح کرد و این دهه را به دهه تکریم و غبارروبی مساجد نامگذاری کرد چرا که تکریم نیز غبارروبی از مظلومیت مساجد است.
وی افزود: باید غبار مظلومیت از مساجد رفع و کارکردهای مساجد، هویت و جایگاه خاصی که در فرهنگ اسلامی دارند، تقویت شود و نیز باید تلاش کرد این غبار مظلومیت را با معرفی مسجد طراز، مساجد الگو و مساجد مطابق با نگاهی که اولیا الهی به آنها دارند، از مساجد خارج کرد. امیدواریم این دهه با کمک رسانه ها با عنوان دهه تکریم مساجد نامگذاری شود.
حجت الاسلام حاج علی اکبری با اشاره به رویکرد این مرکز در این دهه مبنی بر توجه به موضوع خانواده بیان کرد: قصد داریم که هرسال به یک موضوع کلیدی مرتبط با مسجد به طور خاص بپردازیم.
در صورت بی توجهی دولت به مسجد انجام خدمات به مساجد امکان پذیر نیست
وی با اشاره به اینکه مدیریت مسجد خارج از دولت است ولی در بخش های سخت افزاری، بهسازی، نگهداری و خدمات به مساجد باید از سوی دولت کمک هایی صورت گیرد، گفت: در صورت بی توجهی دولت به این موارد انجام خدمات برای مساجد امکان پذیر نیست.
رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد افزود: با وجود مصوبه مجلس مبنی بر رایگان شدن هزینه های مساجد، مساجد در حال حاضر در پرداخت تعرفه های مصرفی همچون گاز، آب، برق و .. شرایط مناسبی ندارند و با پرداخت هزینه های سنگین یا تهدید به قطع منابع انرژی مواجه هستند که امید است در دولت یازدهم و به همت مجلس مشکلاتی از این دست به زودی رفع شود.
جوانان، عالی ترین بخش کارگزار در مسجد
وی یکی از راهبردهای مرکز رسیدگی به امور مساجد را جوان سازی عنوان کرد و افزود: همانگونه که معتقدیم جوانان در مرحله وزارتی قرار دارند، باید در مسجد نیز عالی ترین سطح مشارکتی و کارگزاری در اختیار جوانان باشد ولی اکنون چنین فضایی وجود ندارد باید تلاش شود وضعیت مساجد به گونه ای شود که بیشتر مخاطبان آن جوانان باشند اگرچه در حال حاضر در برخی از مساجد این رویکرد اجرا می شود ولی بیشتر مساجد در این زمینه فعال نیستند بنابراین باید تلاش کرد تا از جوانان به عنوان عالی ترین بخش کارگزار در مسجد استفاده شود.
وی در ادامه با اعلام این که برای راهبرد جوان سازی مساجد، برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت درنظر گرفته شده؛ افزود: شاداب سازی فضای مسجد یکی از مسائل مهم در این زمینه است و مساجد ما باید در این راستا حرکت کنند.
مسجد با مصلی و نمازخانه تفاوت دارد
وی با اشاره به اینکه کانون اصلی تمدن سازی و جامعه سازی اسلامی مسجد است، بیان کرد: در فرهنگ ناب اسلام نیز مسجد با مصلی و نمازخانه تفاوت دارد. مسجد نهاد است و یکی از کارکردهای آن به عنوان کارکرد ویژه، مصلی بودن است. در فرهنگ اسلام مسجد قلب تپنده جامعه اسلامی است و جنبه های تربیتی، نیروسازی و سازماندهی در فضای اجتماعی و نقطه ترویج و ثقل ترویج معارف وحیانی، الهی و قرآنی و اسلامی و پایگاه نشر محبت و مهر و صفا در جامعه است.
حوزه علمیه به مسئله تامین امام جماعت نگاه تخصصی داشته باشد
وی یکی از راهبردهای اصلی این مرکز را توانمندسازی ائمه جماعات نام برد و بیان کرد: کاری که مرکز در این زمینه انجام می دهد رایزنی با حوزه های علمیه است. امامان جماعات در حوزه های علمیه تربیت می شوند، اگر نگاه ویژه به پرورش امام جماعت برای مساجد در حوزه های علمیه وجود داشته باشد، مشکلی که امروز در تامین امام جماعت توانمند شاهدیم کاسته می شود.
حجت الاسلام حاج علی اکبری پیچیده ترین شان روحانیت را امامت جماعت دانست و گفت: امامت جماعت کاری فنی و دقیق است که باید پشت سر آن دانش فراوان و خرد در اوج و هنر برجسته وجود داشته باشد و آن طور نیست که هرکسی که تحصیلاتی در حوزه های علمیه داشت امام جماعت شود.
وی با اشاره به اینکه امام جماعت باید جاذبه داشته باشد، بیان کرد: امام جماعت باید در زمینه سیما، آراستگی، زمان شناسی، حسن خلق، شیوه مناسب برخورد و دانش و مدارا با مردم جاذبه مند باشد. اگر حوزه های علمیه به این مسئله نگاه تخصصی داشته باشند، دغدغه در این زمینه تا حدودی مرتفع می شود.
لزوم هماهنگ سازی دستگاه های متولی مساجد
حجت الاسلام حاج علی اکبری در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان درباره لزوم تشکیل شورایی برای هماهنگی مسایل مربوط به مساجد، هماهنگ سازی را یکی از راهبردهای این مرکز نام برد و گفت: تلاش می شود بر اساس این راهبرد به تقسیم کار ملی به صورت فنی در حوزه مساجد دست یابیم چرا که فقدان آن در حوزه مساجد احساس می شود.
وی تصریح کرد: در حال حاضر چند دستگاه در حوزه مساجد وظایف سنگینی بر عهده دارند که وظیفه خود را نمی شناسند و برخی از دستگاه ها نیز توجهی به وظایف ندارند و برخی دیگر هم وظایفی را برای خودشان تعریف می کنند که زمینه ساز انجام ندادن کارها می شود و در این میان کار مسجد انجام نمی شود.
تشکیل ستاد ساماندهی امور مساجد در تهران
حجت الاسلام حاج علی اکبری گفت: به عنوان الگو در تهران ستادی تحت عنوان ستاد ساماندهی امور مساجد استان تشکیل شده است و مجموعه هایی مرتبط به این ستاد دعوت و جلساتی با آنها برگزار شده است و امیدواریم در ساماندهی امور مسجد به یک سند استانی دست یابیم و تقسیم کار استانی در حوزه مساجد صورت گیرد. همزمان که این ستادها در تهران تشکیل شده در شهرستان های استان تهران نیز با محوریت ائمه جمعه و فرمانداران چنین ستادی تشکیل شده است.
بنابرگزارش شبستان، جواد عبادی، سردبیر خبرگزاری شبستان در حاشیه این بازدید از کم توجهی به حوزه های دینی به ویژه مباحث مربوط به مساجد در رسانه ها ابراز تاسف کرد و گفت: خبرگزاری شبستان با توجه ویژه به مباحث دینی از جمله مسجد، مهدویت، قرآن و اندیشه در کنار سایر حوزه های خبری سعی دارد این خلا را جبران کند.
وی در این مراسم با اشاره به اشتیاق جوانان مسجدی به دیدار با رهبر فرزانه انقلاب از حجت الاسلام حاج علی اکبری خواست زمینه های لازم برای دیدار جوانان مساجد با رهبر معظم انقلاب را فراهم کند. حجت الاسلام حاج علی اکبری نیز از این درخواست استقبال کرد و برای فراهم کردن این دیدار قول مساعد داد.
مشروح این گفتگو متعاقبا منتشر می شود.
پایان پیام/
نظر شما