تغذیه مناسب در ماه مبارک رمضان

خبرگزاری شبستان: برای همه آنهایی که در این روزهای بلند تابستان از خوردن و آشامیدن خودداری می کنند و دل به رحمت الهی می سپارند توصیه می کنیم با رعایت این اصول سلامتی خود را تضمین کنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، قبل از هر چیز روزه داران باید به وقت افطار خوب بخورند نه اینکه زیاد بخورند و به اندازه کافی مایعات بنوشند تا آب بدن را تامین کنند.


توجه داشته باشید سحری را حذف نکنید و قبل از اذان صبح نیز به اندازه زیاد مایعات بنوشید تا در طول روز کمتر تشنه شوید و آب بدنتان حفظ شود. از میوه های آب دار مانند هندوانه غافل نشوید، سبزی خوردن را افطار و سحر داشته باشید.


زمان افطار بسیار مهم است، شیرینی جات مانند زولبیا و بامیه شیرین و چرب را از خود دور کنید. خوردن غذاهای زیاد و سنگین بعد از ساعت ها گرسنگی بدن را به هم می ریزد و علاوه بر این باعث ایجاد اختلالاتی در خواب می شود.
 

افطار را باید با آرامش کامل و به دور از استرس و نگرانی میل کرد و هر یک از لقمه های غذا باید کاملا جویده شود.از نوشیدن آب هنگام صرف هر یک از وعده های غذایی به شدت پرهیز شود و مناسب ترین زمان نوشیدن آب حداقل یک ساعت و نیم بعد از خوردن است.


وعده شام هم باید غذایی نسبتا سبک باشد و از خوردن غذاهای پر ادویه، شور و سرخ کردنی ها پرهیز شود، زیرا باعث شدت عطش می شوند.


از درهم خوری و خوردن چند نوع مختلف غذا در یک وعده غذایی پرهیز شود. در صورتی که میل به خوردن سالاد است باید بلافاصله و قبل از غذای اصلی میل شود. البته زمان خوردن آن بستگی به نوع مزاج فرد و شدت اشتها متفاوت خواهد بود.


برای پیشگیری از کاهش شدید آب بدن در صورت ضرورت از منزل خارج شوید. در طول روز از نور خورشید فاصله بگیرید و حتی الامکان در مناطق سایه دار و خنک بایستید و فعالیت های بدنی را کاهش دهید.


بلافاصله یک ساعت بعد از افطار سعی کنید 8 لیوان آب و مایعات خنک را به مرور تا هنگام خواب بنوشید و از نوشیدن چای، قهوه و نوشابه به دلیل دارا بودن سطح بالایی از کافئین و شکر خودداری کنیدو چرا که این مایعات باعث از بین رفتن سریع تر آب بدن می شوند.


برخی مواد غذایی و شیرنی های مصنوعی مانند زولبیا و بامیه غلظت مایعات بدن را افزایش می دهند و در نتیجه روزه دار احساس تشنگی می کند. توصیه می شود برای پیشگیری از افزایش غلظت مایعات بدن از قندهای گیاهی مانند خرما به جای زولبیا و بامیه استفاده شود.


دقت داشته باشید که نوشیدن آب زیاد در هنگام سحر تاثیری بر پیشگیری از تشنگی ندارد، زیرا درصورت نوشیدن آب بیش از حد نیاز، بدن آب اضافی را دفع می کند. پس آب مورد نیاز بدن باید در فاصله میان افطار و سحر به تدریج و از طریق مصرف آب و میوه های آب دار تامین شود.


میوه های آب دار مانند هندوانه و خربزه نیز نقش مهمی در تامین مایعات بدن دارند و توصیه می شود در فاصله افطار و سحر این میوه ها مصرف شوند. و دیگر اینکه مصرف لیمو ترش نیز در پیشگیری از تشنگی و گرمازدگی موثر است.


پایان پیام/

 

کد خبر 269518

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha