حجت الاسلام سیدمهدی تقوی، مدیر بخش "دانش های قرآن بنیان" بیست و یکمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم با اشاره به ادغام دو بخش اعجاز علمی قرآن و تحول انسانی در نمایشگاه قرآن امسال به خبرنگار قرآنی خبرگزاری شبستان گفت: دانش های قرآن بنیان متشکل از دو بخش اعجاز علمی قرآن و تحول انسانی است که در بیستمین دوره نمایشگاه بینالمللی قرآن به صورت مجزا فعالیت میکردند. در حوزه اعجاز علمی دانایان، اعجاز شگفتیهای قرآن، تکنولوژی هنری با فضاسازی خاص معرفی میشود و آیات مرتبط در معرض دید بازدیدکنندگان قرار میگیرد.
این بخش در هشت غرفه به تبیین اعجاز علمی قرآن میپردازد که حضور اساتید و صاحبنظران رونق خاصی به برنامه های در نظر گرفته داده است.
سینمای سهبعدی شگفتی خلقت در آینه قرآن با حضور کارشناسی صاحبنظران به نمایش درمیآید و پیشبینی میشود در فضای ایجادشده 30 نمونه از حقایق قرآنی برای مخاطبان بازگو میشود که مهمترین قشر مخاطبان این برنامهها جوانان دانشجو بوده که با اهمیت عظمت قرآن آشنا میشوند و این عنصر الهی را جدی گرفته و به عنوان هدایتگر در زندگی خود به کار میبرند تا بیشتر به اعجاز قرآن کریم پی برده و نتیجه تمسک به آیات الهی را در همه عرصههای زندگی خود مشاهده کنند. همچنین این بخش فرصتی مناسب برای بهرهمندی دانشجویان و ارایه پایاننامههای خود دارد.
وی درباره راهبردهای بخش برای نمایش اعجازهای علمی قرآن اظهار کرد: بنابر برنامه ریزی های انجام شده دالانی مفهومی برای نمایش اعجاز علمی قرآن در 12 عرصه طراحی شده که مخاطبان در قالب گروه های 10 نفره در مدت زمان پنج دقیقه ای با عبور از این دالان که برخوردار از تکنولوژی روز و ابزارهای هنری است، با این اعجازها آشنا می شوند.
مدیر بخش "دانش های قرآن بنیان" بیست و یکمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم تصریح کرد: از این رو کارشناسانی در بخش مستقر هستند تا پس از بازدیدها، توضیحات تخصصی را به مخاطبان بدهند و در صورت لزوم سوالات و ابهامات را نیز پاسخ گویند که روزانه حداقل دو کارشناس برای این کار پیش بینی شده است.
حجت الاسلام تقوی با اشاره به برنامه های در نظر گرفته شده بخش تحول علوم انسانی تصریح کرد: در بخش تحول علوم انسانی 40 مرکز پژوهشی با مکاتبات و درخواستهایی که انجامشده آثار خود را ارسال نموده تا از تمام پتانسیل این حوزه در کشور برای بازدید مخاطبان فراهم شود.
وی افزود: امیدواریم این بخش ضمن ارایه چکیده فعالیتهای تحول علوم انسانی منجر به ارایه نقشه راهی در کنار راهکارهای جدید و پیشرفت در این حوزه شود. همچنین سازمان فعالیت قرآنی دانشگاهیان هدف اصلی خود را پژوهش میانرشتهای قرار داده و اقدام به تربیت مربیان برای تقویت و فراگیرکردن فضای تحول علوم انسانی به عنوان یک هدف محوری سرلوحه فعالیت خود قرار داده است. امیدواریم با برنامههایی که در این دوره از نمایشگاه قرآن ارایه میشود از لحاظ کمی و کیفی گامهای موثری برای تحولات شگفت و عظیم در حوزه علوم انسانی شاهد باشیم و بدنه دانشگاه را برای حضوری موثر در این حوزه به گفتمانی فراگیر تبدیل کنیم و اگر دانشجویان نخبه و صاحبنظر در این حوزه فعالیت نمایند شاهد ارتقای کمی و کیفی در زمینههای مختلف علوم انسانی خواهیم بود.
حجت الاسلام تقوی عنوان کرد: در این دوره از نمایشگاه نشستهای ویژهای با حضور اساتید برجسته کشور همچون غلامعلی حدادعادل رییس کمیسیون تحول فرهنگی برگزار میشود و نباید از این نکته غافل شد که تحول انسانی زیربنای تحول فرهنگی کشور است و این بخش در کنار تبلیغ و توجه به سبک زندگی اسلامی و قرآنی در کنار تحول انسانی به کارآمدی این شعار توجه ویژهای دارد.
مدیر بخش دانش های قرآن بنیان با اشاره به پرداخت به بحث اعجاز قرآن و تحول علوم انسانی در این بخش گفت: تدوین نقشه تحول علوم انسانی هدف غایی و خروجی این بخش در نمایشگاه بیست و یکم دانست.
وی درباره برنامه های بخش در حوزه تحول علوم انسانی ابراز کرد: در این راستا با 40 مرکز و موسسه فعال در حوزه علوم انسانی مکاتباتی داشتیم تا بانک اطلاعات، تولیدات و آثار و برنامه هایشان را معرفی کنند، بر اساس اولویت بندی این برنامه ها و دستاوردهای موسسات در نهایت قرار شد، هشت غرفه تعبیه شده در بخش به هشت موسسه فعال که آمادگی بیشتری در این حوزه داشتند، اختصاص بیابد.
حجت الاسلام تقوی عنوان کرد: اما مقرر است بخشی از دستاوردها و آثار موسسات دیگر نیز در معرض دید و فروش در بخش قرار بگیرد و از کارشناسان و موضوعات پیشنهادی آنان برای نشست های بخش دانش های قرآن بنیان استفاده شود.
وی تدوین نقشه تحول علوم انسانی را خروجی این بخش دانست و ابراز کرد: تلاش بر آن است تا با تدوین این نقشه نقاط ضعف و آسیب ها شناسایی، نهادهای مرتبط به منظور تعامل و پرهیز از موازی کاری به یکدیگر معرفی شوند و زمینه ای فراهم شود که نتیجه پژوهش ها عملیاتی شود. از این رو سعی می شود تا رصدی داشته باشیم برای همگرایی و ایجاد تفاهم جامع میان مراکز فعال در حوزه علوم انسانی تا بتوان در آینده نزدیک شاهد سرعت عمل در این مسیر باشیم.
حجت الاسلام تقوی با اشاره به تمرکز سازمان فعالیت های قرآنی دانشجویان کشور بر پژوهش های میان رشته ای ابراز کرد: این نقشه راه در طول سال دنبال می شود تا بتوان درپی ارتباط با مراکز و نهادهای علمی دانشگاهی، زمینه فراگیر شدن نقشه تحول علوم انسانی را فراهم کرد.
وی از برگزاری 30 نشست تخصصی با محور علوم انسانی خبر داد و افزود: همه این نشست ها در راستای تدوین و اجرای نقشه تحول است، البته هنوز در حال دریافت موضوعات پیشنهادی و کار کارشناسی هستیم تا موضوعات نشست های نهایی مشخص شود.
حجت الاسلام تقوی درباره نگاه بخش دانش های قرآن بنیان به بحث تولید علم عنوان کرد: تولید علم رویکرد کلی و جهت گیری اصلی این بخش است؛ با توجه به اینکه اساس کار سازمان فعالیت های قرآنی دانشجویان تولید علم است این مهم تنها به نمایشگاه محدود نمی شود، لذا آنچه در قالب نشست ها، مناظرات میان دیدگاه های مختلف و برپایی کرسی های آزاداندیشی مطرح می شود، در قالب کتاب منتشر خواهد شد.
وی عنوان کرد: بخش دانش های قرآن بنیان در مساحت 440 مترمربع در همسایگی بخش های "مدینه العلم" و "علم، دانشجو، دانشگاه قرآنی" واقع شده که این مجاورت بخش های علمی نمایشگاه می تواند تاثیری شگرف در راستای تحول علوم و همکاری نهادهای علمی ایجاد کند.
پایان پیام/
نظر شما