دولت تدبیر و امید درپی فرهنگ‌ سازی و نظام سازی قرآنی باشد

خبرگزاری شبستان: ما در دهه سوم فعالیت‌ های قرآنی کشور یعنی دهه فرهنگ‌سازی قرار داریم، بنابراین دولت آینده باید سطح کمی و کیفی فعالیت‌ های قرآنی را ارتقا داده و از ظرفیت‌ های قرآنی استفاده کند.

به گزارش خبرنگار قرآنی خبرگزاری شبستان، آیین گشایش بیست و یکمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، عصر روز جمعه، 14 تیرماه در محل مصلای تهران با حضور دکتر محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور، سید محمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و حجت الاسلام و المسلمین حمید محمدی، رئیس نمایشگاه و معاون قرآن و عترت (ع) وزارت ارشاد برگزار شد.
بر پایه این گزارش، حجت الاسلام و المسلمین حمید محمدی، رئیس بیست و یکمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم با اشاره به شعار نمایشگاه امسال گفت: با توجه به رهنمودهای رهبری و مطالبات شان مبنی بر پیگیری سبک زندگی قرآنی و تحقق تمدن مطلوب قرآنی که ایشان اشاره داشتند، شعار نمایشگاه امسال "قرآن سبک زندگی اسلامی" قرار گرفت، که البته قاعدتا برای تحقق این امر باید سبک زندگی قرآنی محقق شود که این مهم مستلزم فرهنگ سازی برای آحاد مختلف مختلف است.
وی ادامه داد: اگر سبک زندگی قرآنی محقق شود آرمان شهر قرآنی نیز محقق می شود و نمایشگاه امسال در واقع نمودی از تحقق آرمان شهر قرآنی است.

حجت الاسلام محمدی در ادامه به ارائه گزارشی از روند فعالیت های قرآنی در دولت های نهم و دهم پرداخت و تصریح کرد: این واقعیتی است که باورش سخت است و من هم حق می دهم که دوستانی که در جریان نبودند این گزارش را باور نکنند.
رئیس بیست و یکمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم عنوان کرد: دولت نهم با فراهم کردن مقدمات کار، ریل‌گذاری اصولی را انجام داد که در دولت دهم این مقدمات تثبیت گشت، ضمن آنکه با اجرای برنامه‌ های قرآنی در این دولت قرآن کریم از حاشیه‌ نشینی خارج شد.
وی با بیان اینکه بزرگ‌ ترین حادثه قرآنی دولت‌ های نهم و دهم تغییر بینش مدیران کشور و وسیع شدن ساختار قرآنی بود، خاطر نشان کرد: تا پیش از دولت نهم قرآن در وزارت ارشاد در ذیل معاونت فرهنگی قرار داشت اما در دولت نهم مرکز هماهنگی توسعه فعالیت‌ های قرآنی کشور راه‌ اندازی و در دولت دهم این مرکز به معاونت قرآن و عترت با پنج اداره کل ارتقا پیدا کرد، همچنین در دولت دهم منشور توسعه فرهنگ قرآنی توسط رئیس جمهور ابلاغ شد.
حجت الاسلام محمدی با گریز به برنامه‌ های قرآنی دولت نهم و دهم بیان کرد: دولت با اهتمام ویژه‌ ای که به قرآن کریم داشت بودجه ‌ای حدود 200 میلیارد تومان در سال 91 برای فعالیت‌ های قرآنی در نظر گرفت و اگر با بودجه‌ های استانی تجمیع شود به حدود 500 میلیارد تومان می‌ رسد، نکته جالب توجه آن است که این بودجه به تنهایی معادل کل حمایت‌ های قرآنی پس از انقلاب اسلامی است چراکه پیش از دولت نهم حدود 500 میلیون تومان بودجه به فعالیت‌ های قرآنی وزارت ارشاد اختصاص داشت اما این بودجه در دولت نهم به 5 میلیارد و در دولت دهم به 50 میلیارد تومان رسید.
وی تصریح کرد: سال 1391، 25 میلیارد تومان بودجه جهت تجهیز مؤسسات قرآنی اختصاص یافت که این مؤسسات از حداقل 50 میلیون تومان بودجه بهره مند شدند؛ ضمن آنکه آموزش و پرورش نیز در همین سال حدود 45 میلیارد تومان بودجه دریافت کرد.
حجت الاسلام محمدی در ادامه با اشاره به تصویب 600 میلیارد تومان بودجه برای سال 92 ابراز کرد: پشتیبانی‌ های دولت از فعالیت‌ های قرآنی سبب شد دو بودجه 300 میلیارد تومانی برای فعالیت‌ های قرآنی در سال 92 تصویب شود که تلاش می‌ کنیم تا پیش از تغییر دولت مسیر این بودجه را مشخص کنیم.

معاون قرآن و عترت (ع) وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین درباره رشد تعداد مؤسسات قرآنی در عمر دولت های نهم و دهم گفت: قبل از دولت نهم، تعداد 180 مؤسسه قرآنی فعالیت می‌ کردند اما اکنون بیش از 3 هزار مؤسسه راه‌ اندازی شده و در حال فعالیت هستند، ضمن آنکه در این دولت ‌ها سطح آثار و محصولات قرآنی ارتقا یافته و سال گذشته محصولات قرآنی در قالب بیش از 30 جشنواره آیات حضور یافتند.
وی عنوان کرد: علاوه بر نمایشگاه بین المللی،300 نمایشگاه قرآن در سطح کشور برگزار می شود که از میان آنها، پنج نمایشگاه در سطح بین المللی است.

حجت الاسلام محمدی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در رمضان سال 1390 و تعبیر ایشان به عنوان (جهش بزرگ قرآنی) خاطر نشان کرد: ایشان مطالبه تربیت 10 میلیون حافظ و 15 میلیون نفر آشنا با مفاهیم و معارف قرآن را داشتند که پس از این مطالبه و با راه‌ اندازی ستاد راهبری طرح ملی حفظ قرآن کریم بیش از 5 میلیون نفر تحت پوشش قرار طرح حفظ آیات وحی قرار گرفته اند.
وی در ادامه درباره ویژگی های نمایشگاه بیست و یکم تاکید کرد: امسال تلاش کردیم نمایشگاه قرآن را دچار تحول کنیم لذا چینش و حتی محتوای نمایشگاه قرآن تغییر یافت و 14 بخش جدید به نمایشگاه اضافه شد.
رئیس بیست و یکمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم در خاطرنشان کرد: دولت آینده باید فرهنگ‌ سازی و نظام سازی قرآنی را پیش بگیرد، چراکه دهه سوم فعالیت‌ های قرآنی کشور هستیم که دهه فرهنگ‌سازی است، بنابراین دولت آینده باید سطح کمی و کیفی فعالیت‌ های قرآنی را ارتقا داده و از ظرفیت‌ های قرآنی استفاده کند و در کنار آن مؤسسات قرآنی و صنفی و مردمی را بهبود بخشد.
پایان پیام/
 

کد خبر 270017

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha