«معرفت‌شناسی» حلقه گمشده مکاتب فکری امروزی است

خبرگزاری شبستان: عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه معرفت‌شناسی اصل مهمی در هدفمندسازی زندگی انسان‌ها در طول تاریخ بشر بوده است، گفت: معرفت‌شناسی حلقه گمشده مکاتب فکری امروزی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، آیت‌الله محمدتقی مصباح‌یزدی، عضو مجلس خبرگان رهبری، شب گذشته(14تیر) در مراسم افتتاحیه طرح ولایت نخبگان در مشهد، اظهار کرد:‌ معرفت‌شناسی اصل گمشده مکاتب فکری امروزی است.


رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)، معرفت‌شناسی را اصل گمشده مکاتب فکری امروزی دانست و گفت: معرفت‌شناسی اصل مهمی در هدفمندسازی زندگی انسان‌ها در طول تاریخ بشر و رسیدن آنان به کمال و سعادت بوده و مسئله مهم این است که انسان امروزی نیزاز اصل معرفت‌شناسی برای رسیدن به کمال استفاده می کند.


عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه در مدرنیته‌ترین دانشگاه‌های غرب بر سر مباحثی چون کمال و سعادت آدمی، اصل عقل و معرفت را زیر سؤال می‌برند، بیان داشت: این مسئله نشان‌دهنده این است که در مکاتب فکری امروزی اصل معرفت‌شناسی زیر سؤال رفته و به عنوان حلقه گمشده‌ای مطرح است.


آیت‌الله مصباح‌یزدی، راه رسیدن به کمال و سعادت را معرفت‌شناسی انسان‌ها توصیف کرد و افزود: اگر انسان به شکل هدفمند به زندگی و تکامل خویش نگاه کند به سعادت و کمال دست پیدا می کند.


آیت‌الله مصباح‌یزدی با بیان اینکه اعتدال و عدالت به عنوان اصل مهم ارزش‌های اخلاقی مطرح است، افزود: مفاهیمی چون عدالت و اعتدال و تعادل مترادف هستند وبا عنوان مفاهیمی ارزشی در زمره مفاهیم انتزاعی قرار می‌گیرند.


وی خاطرنشان کرد:‌ مفهوم اعتدال باید به درشکل های مختلف و بصورت دقیق در حوزه های حد وسط ،افراط، تفریط و از حیث فلسفی بودن باید مشخص شود چرا که عدالت و اعتدال اصل مهم ارزش‌های اخلاقی است.


رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) با بیان اینکه حد اعتدال به عنوان مفهومی ارزشی در همه طول تاریخ ذهن بشر را به خود مشغول کرده است، بیان داشت: برای دستیابی به مفهومی چون اعتدال و عدالت و دیگر مفاهیم ارزشی باید کمال و سعادت را تعریف کنیم.


آیت‌الله مصباح‌یزدی اذعان کرد: برای تعریف حد اعتدال و عدالت باید به موارد حد اعتدال نسبت به شرایط جامعه و اعتدال را با توجه به حقایق ثابت در جهان هستی توجه داشت.


وی افزود:‌ انسان دارای خواسته‌ها و نیازهای متعددی است که برخی از این مفاهیم از ابتدای زندگی در وجود انسان نهادینه می‌شود که این اخلاق‌ها و رفتارها در علم روان‌شناسی با عنوان مفاهیم انتزاعی یاد می‌شود.
 

پایان پیام/

کد خبر 270031

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha