به گزارش خبرنگار ادبیات خبرگزاری شبستان، مراسم اختتامیه یازدهمین جشنواره قلم زرین و بزرگداشت روز قلم، شامگاه شنبه 15 تیرماه با حضور وزیر سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی اسماعیلی سرپرست معاونت فرهنگی ارشاد ، غلامعلی حداد عادل رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، رضا اسماعیلی دبیر جشنواره و جمعی از مسوولان فرهنگی و اصحاب قلم و شاعران در محل باغ زیبا برگزار شد.
«سیدمحمد حسینی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم اختتامیه یازدهین جشنواره قلم زرین و مراسم روز قلم که در باغ زیبا برگزار شد، سخنانی درباره قداست قلم و بزرگداشت روز قلم بیان کرد. وی گفت: قلم زدن از قلم، سهل ممتنع است. به قلم از قلم گفتن و درّ قلم به قلم سفتن، آفتاب آمد دلیل آفتاب را تداعی میکند و تازه با اهل قلم از قلم گفتن، آینه را به آه، آشفتن است!
حسینی در ادامه اظهار کرد: خوب میدانید قلم، که خود نمینگارد، آنچه آدمی میانگارد به دست دست بر قلم انشاء میشود پس قلم یعنی اندیشه! گاه در قالب شعر، گاه نثر، گاه داستان، گاه پیام و گاه قانون؛ خودنمایی میکند؛ رونمایی میکند.
وی با اشاره به اینکه دنیای امروز به هیچ پدیدهای به اندازه قلم مدیون نیست، تاکید کرد: حافظه زوالپذیر است؛ کم و زیاد محفوظات بلای جان حقیقت و واقعیت است؛ قلم منجی حافظه است؛ گاه پیام قلم تنها برای اهلش مکشوف است پس امین اندیشه است. قلم واسطه آسمان و زمین شد. ارتباط عرش و فرش! قلم جاده اندیشه هاست از گذشته تا حال!
وزیر ارشاد ادامه داد: هرگاه سیل هجوم جاهلان و ظالمان زمان، بخشی از این شاهراه را تخریب کرد، هرچند به وصله از انقطاع بیرون شد، لیک سست و فروریختنی بود. جاده قلم محکم است و زیرساختی با شالوده باور دارد، اِلّا قلیلا!
وی با تاکید بر قداست قلم که خدا به آن قسم خوردند، افزود: اولین فرمان الهی خواندن است و تعلیم تا قلم را در بر دارد. زیاده بر این از قلم چه باید گفت؟! آنجا که عقاب پر بریزد! غیرت قلم خداوندی، قرآنی میشود که غیر را در آن راه نیست.
حسینی ادامه داد: امام عزیزمان در محضرش قلمها را به مسلسل تشبیه کردند آرزو داشت روزی را دنیا ملاقات کند که به جای مسلسلها قلم دستها را لمس کند. بخشی از این آرزو بر عهده اهل قلم است. تا زیباییهای قلم روح عصیانزده آدمیان را لطافت نبخشد، خشونت آنان را به سمت مسلسلها سوق میدهد. گاه نابودکنندهتر از مسلسل، تصلب است؛ تصلب اندیشه.
پایان پیام/
نظر شما