آیت الله نورالله طبرسی، نماینده ولی فقیه در مازندران امروز(16تیر) در گفتگو با خبرنگار شبستان با اشاره به اهمیت تکریم و نکوداشت مساجد به عنوان پایگاههای مهم فرهنگی، سیاسی و اجتماعی اسلام، گفت: دهه آخر ماه شعبان به عنوان بهداشت و نکوداشت مساجد نامگذاری شده و این فرصتی است که باید در جهت توجه بیشتر به مساجد به منظور جذب جوانان و نوجوانان به این پایگاه مهم دینی به نحو مطلوب از آن بهره گرفت.
وی تصریح کرد: عموم مردم باید همراه با مسئولین در آبادانی مساجد کوشا باشند و زمینه حضور مردم را به ویژه در ماه مبارک رمضان فراهم کنند.
آیت الله طبرسی با بیان اینکه دهه تکریم به مساجد برنامهریزی دقیق و جهت دهی مناسب داده است، ابراز داشت: غبارروبی مساجد که همه ساله انجام میشود و این نشان دهنده آن است که مردم مسجد را خانه خود میدانند و برای ورود به ماه مبارک رمضان بسیج شده و آماده میشوند.
امام جمعه ساری با اشاره به دهه گرامیداشت و غبارروبی مساجد بر لزوم توجه به این مکان عبادی تأکید کرد و گفت: مساجد از آغاز اسلام بهعنوان بهترین پایگاه برای ترویج دین اسلام در کنار کارکردهای اعتقادی خود، در ابعاد سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی نیز پشتوانه سلامت زندگی اجتماعی بشر بودهاند.
وی افزود: در دوران مبارزه و پس از پیروزی انقلاب، مساجد به پایگاههای روشنگری و دادن آگاهیهای سیاسی ـ اجتماعی به مردم مبارز و انقلابی تبدیل شدند.
آیت الله طبرسی تصریح کرد: مسائل سیاسی انقلاب، منطقه و جهان، خطراتی که انقلاب را تهدید میکند، شناخت دشمنان داخلی و خارجی، راههای مقابله و ایستادگی در برابر دشمنان انقلاب و اسلام، تربیت دینی، حل مشکلات محلی و منطقهای مردم با استفاده از پتانسیلهای خودجوش و آموزش روزانه و... از جمله مسائلی هستند که مساجد بهعنوان محور فعالیتهای جمعی در هر منطقه و محلهای میتوانند بر عهده داشته باشند در غیر این صورت باید گفت نسبت به مسجد و نقش محوری آن غفلت شده است.
نماینده مردم مازندران در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه مساجد جایگاه نزول برکات و خیرات آسمانی هستند، گفت: مدیر فرهنگی که ادارهکننده مسجد است باید الفبای جذب، محبت و راههای ایجاد برنامههای عاطفی میان مسجد و جوانان را بداند و با ایجاد یک یا دو بار نماز جماعت نیازهای جوانان برطرف نمیشود و این افراد باید بتوانند جوانان را جذب و آموزش دهند.
وی با تأکید بر اینکه تقویت جاذبههای مساجد یک ضرورت است، اظهار کرد: باید در راستای تقویت جاذبههای مساجد اقدام کرد تا رفته رفته شاهد حضور جوانان و در مجموع افراد کم سن و سالتر در مساجد باشیم.
آیت الله طبرسی با بیان این که کانون های مساجد باید با برگزاری برنامه های جذاب و تاثیرگذار فضا را برای حضور بیشتر جوانان و نوجوانان فراهم کنند، اذعان کرد: این کانون ها باید با برنامه های فرهنگی و ایجاد فضای مناسب اوقات فراغت نوجوانان و جوانان را به شکل مناسبی پر کنند.
این مسئول تاکید کرد: با برنامه ریزی اصولی و مناسب به منظور جذب نوجوانان و جوانان به مساجد می توان از ظرفیت های کانون های فرهنگی و هنری مساجد استفاده کرد تا امکان انحرافات جامعه هدف در سطح جامعه به حداقل برسد.
وی ادامه داد: کانون های فرهنگی و هنری مساجد جایگاه مهمی در جذب جوانان به مساجد و تربیت نیروهای متعهد و با ایمان در کشور هستند و باید متناسب با نیازهای روز به ویژه عقاید و اخلاق فعالیت کنند.
امام جمعه ساری با اشاره به اینکه مساجد در فرهنگ دینی ما از جایگاه بسزایی برخوردارهستند، افزود: با برنامه ریزی اصولی باید جوانان را به سمت مساجد ترغیب و هدایت کرد، چرا که ارتباط معنوی نوجوانان و جوانان با کانون های فرهنگی و هنری مساجد به سلامت جامعه کمک می کند.
وی با تاکید بر اینکه نقش مساجد تنها به نماز خواندن و عبادت در این جایگاه ختم نمی شود، تصریح کرد: با توجه به اینکه قبل از پیروزی انقلاب هم مساجد مرکز فعالیت های مهم بودند، باید تلاش شود در عصر حاضر نیز تمام فعالیت ها و حرکت های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و عبادی در مساجد انجام شود.
آیت الله طبرسی ادامه داد: مجموعه عوامل مختلف میتواند در جذب جوانان و نوجوانان نقش داشته باشد که مهمترین عامل، شخص امام جماعت است که میتواند با برنامهریزی و ارتباط با نوجوانان و جوانان در این راستا گام بردارد و بهعلاوه فضای ظاهری مساجد اعم از زیبایی، نظافت و نورپردازی در جذب افراد بسیار مؤثر است و ضمن آن که نقش هیئت امنا و خادمان مساجد را نیز در جذب نوجوانان و جوانان نباید نادیده گرفت.
رئیس شورای فرهنگ عمومی مازندران با اشاره به اینکه مساجد پایگاه مستحکمی برای هدایت جوانان به دین مبین اسلام هستند، اضافه کرد: مساجد نقش بسزایی در نهادینه کردن این امر داشته و باید فضای این اماکن الهی به گونه ای آراسته باشد تا جوانان را به حضور در مساجد ترغیب کند.
وی عنوان کرد: ائمه جماعات باید به جوانان مسؤولیت بدهند و با آنها گفتوگو کنند، مانند سنت رسول گرامی اسلام(ص) که هر وقت از منزل بیرون میرفتند، خود را در آیینه می دیدند، به ظاهر خود اهمیت بدهند یعنی در شکل لباس بسیار زیبا بهنظر بیایند.
آیت الله طبرسی ابراز داشت: امام جماعت از لحاظ بیان باید رسا و گویا سخن بگوید و با مردم برخورد درست داشته باشد، در اطلاعات اجتماعی باید بهروز باشد و بداند این رسانههای جمعی دنیا را با هم یک دهکده کرده است و اطلاعات قدیمی برای مردم فایده ندارد.
نماینده ولی فقیه در مازندران یادآور شد: دهه تکریم و غبارروبی مساجد از شنبه هشتم تیر مصادف با بیستم شعبان المعظم آغاز شده و تا هفدهم تیر (٢٩ شعبان) به منظور تبیین و معرفی کارکردها، ویژگی ها و جایگاه والای مساجد در جامعه اسلامی و همچنین فرهنگ سازی، اصلاح نگرش و تقویت مطالبات حقیقی عموم برای حرکت به سوی تحقق آرمان مسجد طراز ادامه دارد.
پایان پیام/
نظر شما