به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، محسن کوشش تبار، معاون امور دهیاری های سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور، پیش از ظهر امروز (16 تیر) در چهارمین همایش سراسری دهیاران استان قزوین که در سالن شهید رجایی برگزار شد، بیان کرد: همایش امروز، همایش نکوداشت دهیاری ها این مولود 10 ساله نظام جمهوری اسلامی است.
وی ادامه داد: در سراسر ایران اسلامی، دهیاران در دهه عدالت و پیشرفت، کارنامه خوب و قابل تحسینی دارند و به مردمی خدمت می کنند که عزت آنها را به دنبال دارد.
معاون امور دهیاری های سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور اضافه کرد: زمانی که ماده 194 در برنامه پنجم محقق و آیین نامه اجرایی آن تبیین شد و در واقع مدیر ارشد روستایی معنا گرفت، وزارت کشور و وزیر کشور عزم خود را جزم کردند تا بحث مدیر ارشد روستایی که دهیار است بر اساس قانون برنامه پنجم با سرعت افزون تر پیش ببرد.
وی عنوان کرد: ما زمانی اعلام کردیم که در روستاهای بالای 40 خانوار، دهیاری ایجاد می کنیم و از این به بعد روستاهای بالای 30 خانوار دارای دهیاری می شوند و این نشان دهنده توجه نظام به سطوح زندگی مردم است.
کوشش تبار با اشاره به اهمیت آموزش در حوزه دهیاری ها اعلام کرد: آموزش موضوع مهمی است که 2 میلیون نفر ساعت آموزش برای 28 هزار دهیار در کشور صورت گرفته است که این نشان دهنده توجه به این نهاد عمومی مردمی است و دهیاری نمونه بارز مشارکت بین مردم، دولت و نظام است.
وی تصریح کرد: در پنج سال گذشته، بیش از 50 درصد دهیاران تحصیلات دیپلم و زیردیپلم داشتند و امروز 84 درصد دهیاران دارای مدرک دیپلم به بالا هستند و 50 درصد به طور تقریبی لیسانس و فوق دیپلم هستند و میانگین سطح سواد در استان قزوین بالاتر است.
معاون امور دهیاری های سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور با اشاره به پیگیری موضوع استخدام دهیاران تأکید کرد: امروز اگر دهیاران نیز موضوع استخدام را دنبال نکنند، ما به صورت جدی این بحث را پیگیری می کنیم و یکی از ابعادی که در طرح جامع دهیاری ها دنبال می شود استخدام دهیاران است که امروزموضوع استخدام از طریق دولت پیگیری می شود.
وی افزود: در حال حاضر 37 هزار روستای بالای 20 خانوار در کشور وجود دارد که نزدیک 28 هزار روستا داری دهیاری هستند و در واقع در ابتدای سال دولت نهم این عدد به 14 هزار روستای دارای دهیاری می رسید که دولت نهم و دهم دولت پرکاری بود و این عدد افزایش یافت و در چند ماهه آینده نیز این عدد به 30 هزار روستا می رسد.
کوشش تبار به خدمات دهیاری ها اشاره و اظهار کرد: 85 درصد روستاهای کل کشور از نظر جمعیتی با خدمات دهیاری ها مدیریت می شوند و 16 هزار و 800 دستگاه ماشین آلات در 28 هزار روستا توزیع شده است که این به معنای درآمد پایدار و اشتغالزایی است.
وی توضیح داد: در چهار سال اخیر، 500 شرکت تعاونی در کل کشور تأسیس شده و تعداد تعاونی ها به 814 تعاونی با اشتغالزایی 4 هزار نفر به صورت مستقیم رسیده است که این امر نشان دهنده توجه به درآمد پایدار و بحش اشتغال است.
معاون امور دهیاری های سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور در ادامه به ظرفیت های استان قزوین اشاره کرد و گفت: در استان قزوین نیز 23 شرکت تعاونی وجود دارد و این به معنای اشتغالزایی است و لازم است کمیته ای در استان تشکیل شود که این موضوع را بررسی کند که در هر بخشی روی چه موضوعی سرمایه گذاری کنند.
وی یادآور شد: با توجه به مزیت نبسی که استان دارد، می تواند برای کشور الگو باشد و در کشاورزی، صنعت و حتی گردشگری این استان، ظرفیت بالایی دارد و این پتانسیل هایی است که دهیاران با مشارکت شوراها باید به آن بپردازند.
کوشش تبار ادامه داد: قانون ارزش افزوده در سال جاری تغییراتی کرده و بخشی از این موضوع که باید در امور دست دهیاران باز گذاشته شود، محقق می شود و در بودجه 92 اعتبارات از محل سوخت دهیاریها چهار برابر می شود.
وی با تأکید بر لزوم توجه دهیاران به مسائل فرهنگی بیان کرد: یکی از موضوعات و اولویت های مهم، مسائل فرهنگی است، دهیاران باید توجه داشته باشند که این موضوع مغفول واقع نشود، ما موظف هستیم در برابر امور فرهنگی جوانان در روستاها کار کنیم و دهیاران باید به تمام ابعاد روستاها، جامعه زنان، مردان و جوانان فکر کنند و برای آنها برنامه داشته باشند و نباید فقط به عمران، پسماند و بحث های اقتصادی توجه شود.
معاون امور دهیاری های سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور افزود: ما در این حوزه احساس خطر می کنیم و دهیاران باید برای بحث فرهنگی در روستاها برنامه داشته باشند و ساخت حسینیه، مسجد و خانه عالم نیز باید از این زاویه مورد توجه قرار گیرد.
وی خاطر نشان کرد: دهیاران باید برای تابستان و اوقات فراغت نوجوانان فکری کنند و حتی اگر جدایی و طلاقی در روستا اتفاق افتاد باید به این موضوع فکر کنند.
پایان پیام/
نظر شما