رضا موزونی شاعر و پژوهشگر فعال کرمانشاهی، از انتشار کتاب جدید خود تحت عنوان ترانه های سرزمین مادری خبر داد و به خبرنگار شبستان گفت: ترانه های عامیانه بخش مهمی از فرهنگی اصیل و مردمی است که سراینده مشخصی ندارند و سینه به سینه و نسل به نسل به روزگار ما رسیده است.
وی این کتاب را سندی ماندگار از فرهنگ عامیانه استان عنوان کرد و افزود: این ترانه ها شناسنامه هایی شفاهی از فرهنگ دیرسال هر ملتی هستند و از طریق این ترانه ها می توان دریچه های روشن رو به زندگی نیاکان و پیشینیان و مردمان روزگاران گذشته گشود.
شاعر و پژوهشگر کرمانشاهی که تاکنون هفت عنوان کتاب منتشر کرده و سه عنوان دیگر را نیز در دست انتشار دارد، اظهار داشت: کار جمع آوری و بررسی ترانه های عامیانه در کتاب ترانه سرزمین مادری، که به صورت میدانی انجام شده، حدود 13 سال طول کشیده است.
وی با اشاره به معرفی بهترین سرایندگان ترانه های عامیانه، آواها و نواهای استان مانند مور، چمری، هوره و لالایی در این کتاب، گفت: در این کتاب ترانه های عامیانه در 12 بخش شامل ترانه های کار، بازی، کشت، دام، دلداری، نوازش، سوگ، مناسبت، آرزو، طنز، چیستان و متل، فال و ترانه های آزاد تدوین شده است.
موزونی، از این کتاب به عنوان منبع خوبی برای پژوهشگران، دانشجویان و علاقه مندان به فرهنگ عامه یاد کرد و اظهار داشت: علاوه بر دسته بندی ترانه ها، تحلیل اسطوره ای حماسی و تاریخی نیز در این کتاب آمده است.
گفتنی است، کتاب ترانه های سرزمین مادری برگرفته از پژوهش های بومی، محلی است که در قطع رقعی با مقدمه ای از دکتر میر جلال الدین کزازی در یک هزار و 100 نسخه در انتشارات باغ نی به چاپ و انتشار رسیده است.
پایان پیام/
نظر شما