از گله رئیس جمهور تا حضور پرشور مسئولان

خبرگزاری شبستان: اجلاس سه روز آموزش و پرورش با استقبال مسولان بلند رتبه کشور از جمله رئیس جمهور پایان یافت که نشان از جایگاه تعلیم و تربیت در کشور دارد که این مسئله در سخنرانی مسولین هم دیده شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان،  سی امین اجلاس آموزش و پرورش پس از سه روز پایان یافت که در این اجلاس طبق رویه های گذشته مسوولان بالا رتبه کشور حضور داشتند که نشان از جایگاه ویژه تعلیم و تربیت دارد.


اولین روز از سی‌امین اجلاس روسای آموزش و پرورش مناطق استان‌های سراسر در روز شنبه 15 تیر که با حضور مهمان ویژه ، محمود احمدی نژاد رئیس جمهور کشور برگزار شد که حضور رئیس جمهور به دلیل عدم هماهنگی مسولان وزارت آموزش و پرورش برای حضور خبرنگاران موجب معطلی تعدادی از خبرنگاران در پشت در های اجلاس شد.


وزیر آموزش و پرورش در ابتدای اجلاس وزیر آموزش و پرورش گزارشی از خلاصه فعالیت های آموزش وپرورش را در نزد آقای احمدی نژاد ارائه دادند که در ابتدا حاجی بابایی گفت:در آموزش وپرورش پروژه های زیادی شکل گرفته، اما من امروز می خواهم همه گزارش کار را در وهله اول در یک جمله بگویم و آن این است« ما آمده ایم تا نگاه ها را به آموزش وپرورش تغییر دهیم، ما آمده ایم تا بگوییم آموزش وپرورش در کشور اول است. آن چه در این دولت شکل گرفت، این مسئله بوده است" که مورد تشویق مدعوین قرار گرفت.


همچنین، دو سال کار شبانه روزی برای همرنگی سند تحول بنیادین با خون شهدا، گردآوری 700 پروژه انجام شده در آموزش و پرورش در کتاب شمیم تحول، هیچ یک از اقدامات آموزش و پرورش مغایر با قانون نیست، برگزاری 562 همایش تبیین سند تحول بنیادین در طول 4 سال و بودجه بیش از 15 هزار میلیارد تومان آموزش و پرورش از گزیده های سخنرانی وزیر آموزش و پرورش در اولین روز از اجلاس است.

 

 گله احمدی نژاد از تصمیماتی حساس

محمود احمدی‌نژاد، رییس‌جمهور کشور پس از سخنرانی حاجی بابایی وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد: جایی که باید آینده‌اش تضمین شود، آموزش و پرورش است چرا که آینده کشور را تضمین می‌کند، وی با خنده گفت برخی از دستگاه‌های اجرایی باید از هزینه‌های خود بکاهند و به بودجه آموزش و پرورش تخصیص دهند و برخی فعالیت ها اگر هم نباشد مشکلی پیش نمی آید.


وی با بیان اینکه آموزش و پرورش یک ظرفیت بی‌بدیل و بی‌نظیر برای تغییر و تحول است از برخی تصمیمات مسوولین گله کرد و گفت: برخی در برنامه‌ریزی‌های کشور حساسیت و نگاه‌شان به این است که تنشی ایجاد نشود و این نگاه بر کل تصمیم‌گیری سایه می‌اندازد و تصمیمات را از قله آرمانی به کارهای دم‌دستی سوق می‌دهد.


وی در همین رابطه با بیان اینکه بنده درست برعکس این نظریه می‌اندیشم، اظهار کرد: تصمیم هر چقدر آرمانی و انقلابی‌تر باشد، مطلوب است و کسانی که با حساسیت تصمیم می‌گیرند مردم را باور ندارند و تصمیمات را مطابق با خواست و اراده مردم نمی‌گیرند.


احمدی‌نژاد با بیان اینکه اندیشیدن به این مطلب که تصمیماتی تنش ایجاد می‌کند توهین به ملت است، خاطرنشان کرد: نظام ایران متعلق به ملت ایران است و کشور باید بر اساس اراده ملت اداره شود.


نسبت به قرآن کوتاه آمده ایم
در ادامه حجت الاسلام و المسلمین محسن قرائتی با حضور در سی امین اجلاس روسای آموزش و پرورش مناطق کشور بیان کرد: ما نسبت به قرآن کوتاه آمده ایم و قرآن از اهل بیت جدا شده است و در حال حاضر تعداد هیات های عزاداری بسیار بیشتر از جلسات قران است. در صورتی که به دنبال هر هیات عزاداری باید جلسه قرآن برپا شود و ما خودمان را موظف بدانیم که از قرآن بگوییم و باید کاری کرد که قرآن از محدودیت دور و خارج شود.

 

حجت الاسلام و المسلمین قرائتی به دو اصل اشاره کرد و گفت: باید قرآن را از مهجوریت و اهل بیت را از مظلومیت دور کنیم و این تنها به دست خود ما شدنی است.

مهمان ویژه در دومین روز از اجلاس آموزش و پرورش، حداد عادل عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ، حجت الاسلام والمسلمین حاج علی اکبری، مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور و معاون علمی و فناوری رئیس جمهور بودند.


تربیت شهروند آینده این نظام با فرهنگ مطلوب، معنوی و قرآنی توسط آموزش و پرورش
حداد عادل عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس به اهمیت آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت:‌ نخستین اهمیت آموزش و پرورش تربیت انسان و شهروند آینده این نظام با فرهنگ مطلوب، معنوی و قرآنی است و دومین وظیفه، ایجاد زمینه‌های لازم برای پیشرفت علمی کشور است.
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: تربیت انسانی با جهان بینی قرانی و اسلامی و همچنین دارای اعتقادات و اخلاقیات دینی از وظایف آموزش و پرورش دانست.


آموزش و پروش باید پویا باشد
آیت‌الله سیدهاشم حسینی بوشهری مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور در دومین روز از اجلاس رؤسای آموزش و پرورش مناطق سراسر کشور با بیان اینکه آموزش و پرورش باید پویا باشد به موانعی که موجب محقق نشدن تحول در آموزش و پرورش می شود، اشاره کرد و افزود: اولین موضوع نیروی انسانی است و وقتی نیروی انسانی زمین‌گیر است، چه انتظاری داریم تحول صورت گیرد محتوای کتاب ها باید بتوانند قدرت نقادی و تحلیلگری را به آنان منتقل کندکه اینگونه نیست.

 

نادیده گرفتن نقش مسجد در تعلیم تربیت
حجت الاسلام والمسلمین حاج علی اکبری نماینده مقام معظم رهبری در اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزی در دومین روز از سی امین اجلاس روسای آموزش و پرورش مناطق کشور که در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد نماینده مقام معظم رهبری دراتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزی با بیان اینکه دستگاهها و نهادهای اجرایی نقش مسجد را در تربیت و فعالیت های فرهنگی نادیده گرفته اند گفت: نقش مسجد در تربیت کیمیا است.

 

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با حضور در دومین روز از اجلاس آموزش و پرورش با بیان اینکه طرح شهاب، طرحی عدالت محور است گفت: این طرح می تواند زمینه شکوفایی استعدادهای دانش آموزان را در تمام نقاط کشور فراهم کند.


معاون رئیس جمهور با بیان اینکه حدود6 هزار و 500 نفر از عوامل اجرایی این طرح را آموزش دیدند، تصریح کرد: در سال تحصیلی 92-91 تعداد 39 هزار و 384 دانش آموز در 7 استان در مرحله اول طرح شهاب غربالگری شده و 40 هزار دانش آموز پس از غربالگری به مرحله دوم راه یافتند.


نگرانی از آمار بی سوادی
علی باقرزاده، در دومین روز از سی‌امین اجلاس رؤسای آموزش و پرورش مناطق کشور گفت: در گروه سنی بالای 6 سال 14 درصد و در گروه سنی 10 تا 49 سال 7 درصد بی‌سواد هستند که برای ساختن ایران این آمار نگران‌کننده است.

 

در سومین روز از اجلاس آموزش و پرورش مهمان ویژه رئیس مجلس و رییس ستاد سیاست‌گذاری ائمه جمعه حجت‌الاسلام والمسلمین سیدرضا تقوی بودند که البته اکثر معاونان آموزش و پرورش در سومین روز سخنرانی کردند.

 

رئیس مجلس شورای اسلامی در سومین روز اجلاس آموزش و پرورش گفت:نهاد تعلیم وتربیت، مهمترین و کارآمدترین نهاداجتماعی کشور است که توجه به آن پیشرفت و سعادت را به ارمغان خواهد آورد.


رئیس مجلس شورای اسلامی بااشاره به اینکه برای برنامه ریزی درازمدت باید ازآموزش وپرورش حمایت کنیم، افزود: یک ضرب المثل چینی می گوید؛ اگر برنامه یکساله دارید، گندم بکارید ، اگر برنامه 10 ساله دارید، گردو بکارید و اگر برنامه 100 ساله دارید، مدرسه بسازید، این موضوع نشان می دهد که در برنامه ریزی درازمدت باید به مدرسه و تعلیم وتربیت توجه کنید.


همکاری فرهنگیان در برگزاری نماز جمعه
حجت‌الاسلام والمسلمین سیدرضا تقوی، رییس ستاد سیاست‌گذاری ائمه جمعه در سومین روز از سی‌امین اجلاس روسای مناطق آموزش و پرورش کشور که در سالن همایش‌های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران در حال برگزاری است، گفت: بخش اعظم نیروهای ستادی سیاست‌گذاری ائمه جمعه را فرهنگیان تشکیل می‌دهند.


وی افزود: تعداد 32 هزار نیروی انسانی فعال و داوطلب از میان فرهنگیان در برگزاری نماز جمعه فعالیت دارد و لزوم شناسایی آفت های آموزش و پرورش را از مهمترین کارها دانست.


در سومین روز از اجلاس آموزش و پرورش؛ فرشته حشمتیان رئیس سازمان مدارس غیردولتی، توسعه مشارکت‌های مردمی و خانواده، ابراهیم سحرخیز معاون آموزش متوسطه وزیر، حسین هژبری معاون پرورشی و فرهنگی وزیر، مهری سویزی معاون وزیر و رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان، وحید کیارشی معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی، نوید ادهم، دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش، نامدار عبداللهیان رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور، حجت‌الاسلام والمسلمین محی‌الدین بهرام محمدیان معاون پژوهشی وزیر آموزش و پرورش، عبدالأمیر عرفی رئیس مرکز سنجش آموزش و پرورش، اسدالله اسدی گرمارودی رئیس مرکز نیروی انسانی آموزش و پرورش، یوسف نوری رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات و ارتباطات آموزش و پرورش، مریم خلیلوند مدیرکل مدارس شاهد و ایثارگر و علی فرهادی رئیس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش سخنرانی کردند اجلاس سه روزه آموزش و پروش پایان یافت و کار گروه های مختلفی تشکیل شد که امیدواریم با صرف هزینه هایی که انجام شد؛ خروجی خوبی داشته باشد.


پایان پیام/

 

کد خبر 271306

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha