وعده حکومت مهدوی در عصر ظهور با رحمت الهی در آیه 55 سوره نور

خداوند در آیه 55 سوره نور به مومنین حکومت مهدوی را وعده می دهد که حکومتی زیباست و اصل و اساسش رحمت الهی است و در عصر ظهور محقق می شود. قرآن کریم حکومت مهدوی را با وعده خداوند همراه رحمت و لطف خدا یاد می کند.

خبرگزاری شبستان: با توجه به اینکه ریشه اصلی تفکر مهدویت در قرآن در بیش از یکصد آیه بیان شده است، لزوم توجه به آیات مهدوی بیش از پیش احساس می شود، درحالی که در تفسیر این آیات، روایات فراوانی بر پیامبر(ص) و ائمه اطهار(ع) نقل شده است که بنابر آنها، حکومت امام مهدی(ع) در آخرالزمان همان حکومت مستضعفان و صالحانی است که در قرآن به آن بشارت داده شده است. 
تفسیر مهدوی آیه 55 سوره نور به کارشناسی حجت الاسلام علی محمد باقی.
"وَعَدَ اللَّهُ الَّذِینَ آمَنُوا مِنکُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَیَسْتَخْلِفَنَّهُم فِی الْأَرْضِ کَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِینَ مِن قَبْلِهِمْ وَلَیُمَکِّنَنَّ لَهُمْ دِینَهُمُ الَّذِی ارْتَضَى لَهُمْ وَلَیُبَدِّلَنَّهُم مِّن بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْنًا یَعْبُدُونَنِی لَا یُشْرِکُونَ بِی شَیْئًا وَمَن کَفَرَ بَعْدَ ذَلِکَ فَأُوْلَئِکَ هُمُ الْفَاسِقُونَ"
"خدا به کسانى از شما که ایمان آورده و کارهاى شایسته کرده‏اند وعده داده است که حتما آنان را در این سرزمین جانشین [خود] قرار دهد همان گونه که کسانى را که پیش از آنان بودند جانشین [خود] قرار داد و آن دینى را که برایشان پسندیده است به سودشان مستقر کند و بیمشان را به ایمنى مبدل گرداند [تا] مرا عبادت کنند و چیزى را با من شریک نگردانند و هر کس پس از آن به کفر گراید آنانند که نافرمانند."
با توجه به اینکه این آیه معروف ترین آیه مهدوی است باید گفت که معارف بلند مهدوی در این آیه به طور ظریف گنجانده و با دقیق ترین روایت ها ارائه شده است.
چند نکته مهم در رابطه با بخش اول آیه (وَعَدَ اللَّهُ الَّذِینَ آمَنُوا مِنکُمْ وَ عَمِلُوا الصَّالِحَاتِ) حائز اهمیت است. اول اینکه قرآن کریم می فرماید ما وعده دادیم به مومنین و کسانی که عمل صالح انجام می دهند، همین وعده دادن خداوند بسیار مهم است.
قبل از وارد شدن به بحث باید گفت که آیات قرآن یا انذاری هستند و یا تبشیری و کاملا با هم متفاوت است. آیات انذاری ناظر به عذاب، قهر و خشم خداوند است و آیات تبشیری مربوط به رحمت و لطف خدا می شود و با وعده های خداوند همراه است.
بنابراین اگر خداوند در این آیه به مومنین وعده می دهد، حکومت مهدوی را نیز در این وعده بیان می کند که حکومتی زیباست و اصل و اساسش رحمت الهی است و در عصر ظهور محقق می شود و همانطور که امام عصر(ع) رحمت واسعه خداوند است. قرآن نیز حکومت مهدوی را با وعده خداوند همراه رحمت و لطف خدا یاد می کند.
به این ترتیب خداوند با این آیه به عقیده غلطی که کفار نسبت به حکومت مهدوی مطرح می کردند که حکومتی با جنگ و خونریزی و کشتار فراوان است و تصویر زشتی از این حکومت را نشان می دادند، خط بطلانی کشید.
نکته دوم تاکید قرآن بر ایمان و عمل صالح کسانی است که متدین هستند نه هر کسی که فقط یک آرزویی برای حکومت مهدوی کرده و انتظار اشتباهی دارد بلکه کسانی که علاوه بر انتظار و آرزوی حکومت، اهل ایمان و عمل صالح نیز هستند.
شهید مطهری در همین خصوص در کتاب "قیام و انقلاب مهدی" از همین آیه استفاده و نکته لطیفی را بیان می کند مبنی بر اینکه:" قیام مهدی موعود آخرین حلقه از حلقه های مبارزه حق علیه باطل است که به پیروزی نهایی حق می انجامد و تنها کسانی در این پیروزی سهیم هستند که در این مبارزه شرکت داشته اند."
در تبیین این سخن شهید مطهری در می یابیم که همه منتظران باید حلقه ای از مبارزات حق علیه باطل را تشکیل بدهند و همانطور که حضرت امام خمینی(ره) یک حلقه بود رهبر انقلاب نیز یک حلقه مبارزه هستند و امام عصر نیز یک حلقه در این مبارزه هستند.


پایان پیام/

کد خبر 271827

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha