سیده آتیه نعیمی، رئیس مرکز بهداشت و درمان دانشگاه گیلان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان، اظهار داشت: مصرف با عجله سحری، بدترین نوع غذا خوردن است و موجب تشدید مشکلات گوارشی میشود.
وی افزود: برخی افراد به ویژه نوجوانان در فاصله کوتاهی تا اذان صبح از خواب بیدار می شوند و سریع سحری می خورند در حالی که این کار، عوارض گوارشی را در پی دارد.
رئیس مرکز بهداشت دانشگاه گیلان گفت: برخی از افراد نیز بلافاصله پس از خوردن این وعده ی غذایی برای هضم بهتر آن، دراز می کشند و بعضی دیگر سیگار می کشند در حالی که انجام این کارها باعث تشدید رفلاکس (برگشت اسید معده به مری) می شود.
وی تصریح کرد: افراد مبتلا به رفلاکس هنگام افطار و شام باید از نوشیدن دوغ و نوشابه، خوردن غذاهای چرب و خوردن موادغذایی چون گوجه فرنگی و مرکبات خودداری کنند.
نعیمی با بیان اینکه نفخ یکی دیگر از مشکلات گوارشی است افزود: توصیه میشود موادی مانند نخود، لوبیا، باقلا، عدس، ماش و آش رشته کمتر در ماه رمضان مصرف شود چون این مواد دارای رافینوز هستند.
وی ادامه داد: رافینوز در روده کوچک جذب نمیشود و وارد روده بزرگ شده و با تبدیل شدن به اسیدهای چرب، هیدروژن و بی کربناک، گاز ایجاد می کند ومبتلایان به نفخ تنها در صورتی که رفلاکس نداشته باشند، می توانند یک قاشق مرباخوری عرق نعنا هنگام سحر و افطار مصرف کنند چرا که این ماده رفلاکس را تشدید می کند و علاوه بر آن خوردن ریحان، بابونه و حتی زیره سیاه، نفخ را کاهش می دهد.
رئیس مرکز بهداشت دانشگاه گیلان اظهار داشت: بوی بد دهان یکی دیگر از مشکلات برخی افراد در ماه رمضان است که اشخاص پس از سحر و افطار باید مسواک بزنند و نخ دندان استفاده کنند چون هر چه تکه های بیشتری از غذا، لای دندان ها باقی بماند، بوی دهان تشدید میشود.
وی با بیان اینکه یبوست یکی از مشکلات شایع گوارشی در ماه رمضان است، افزود: در این ماه یک وعده غذایی حذف میشود و در نتیجه حرکات روده کاهش پیدا می کند و افراد حتی کسانی که زمینه یبوست را ندارند، به ویژه در هفته های اول ماه رمضان دچار یبوست می شوند.
نعیمی گفت: برای رفع این عارضه توصیه میشود افراد بین افطار و سحر، آب فراوانی بنوشند و سبزی، سالاد و روغن زیتون بخورند و از مصرف چربی خودداری کنند، چون دفع چربی از معده در مقایسه با پروتئین و کربوهیدرات بسیار کندتر است.
وی با تاکید بر رعایت نکات تغریه در ماه مبارک رمضان گفت: افراد می توانند روزه خود را با خرما، یک لیوان شیر یا حتی آب ولرم افطار کنند و هنگام خوردن افطاری نباید با کسی صحبت کنند ولازم است غذا را با آرامش بجوند، علاوه بر آن، نوشابه یا دوغ را با نی ننوشند چون همراه نوشیدنی، هوای زیادی وارد معده می شود که نفخ و تشدید مشکلات گوارشی را در پی دارد.
انتهای پیام/
نظر شما