به گزارش خبرگزاری شبستان ،دبیر کارگاه های آموزش داستان نویسی حوزه هنری با بیان این که کارگاه های آموزش داستان نویسی زیرمجموعه ایی از مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری است، عنوان کرد: این کارگاه ها به طور مرتب و بدون تعطیلی از سال 81 تا به حال برگزار شده است.
وی ادامه داد: در ابتدا این کارگاه ها یک دوره و تنها کلاس مقدماتی داستان بود و به صورت کارگاهی برگزار می شود و در آن هم تئوری داستان نویسی گفته می شد و هم داستان های نمونه ایی خوانده می شد تا نحوه به کارگیری آن داستان ها را در داستان های شناخته شده جهانی به هنرآموزان نشان دهیم.
وی گفت: همچنین داستان خود هنرجوها خوانده می شد و مورد نقد قرار می گرفت و گفته می شد که کجای داستان عناصر خوب به کار گرفته شد و کجا به درستی به کار گرفته نشده است تا هنرجو ضعف و قوت کار خود را پیدا کند.
این نویسنده با اشاره به این که با گذشت یک سال کلاس های داستان نویسی حوزه هنری به 3 دوره در هر ترم تقسیم شد، عنوان کرد: یک دوره مقدماتی است که در آن عناصر داستان با همان شکل کارگاهی تدریس می شود و در دوره دوم انواع ادبی آموزش داده می شود و این که هنرجو تفاوت داستان کوتاه و رمان و یا انواع رمان را بداند و با مکتب های ادبی، نقد، ادبیات کودکان آشنا می شوند و در کنار این ها هم مطالعه و خواندن آثار جهانی ادامه دارد.
وی افزود: دوره سوم کارگاه نقد است و هنرجویانی که این دوره را می گذرانند انتظار است که خودشان داستانی بنویسند چرا که ما در پایان ترم هم کار عملی از هنرجویان می خواهیم و هم باید به سوال های که در رابطه با شناخت عناصر داستان است پاسخ دهند و همچنین یک داستان نمونه بنویسند و کسانی که به ترم دو می روند یک اثر قابل قبول را از خود ارائه داده اند.
به گزارش روابط عمومی حوزه هنری ،فتاحی گفت: حدود 4 سال است که به صورت دوره ای ادبیات جهان را در این کارگاه ها مطالعه می کنیم، از آمریکا شروع کرده ایم، روسیه و اروپا و در حال حاضر هم ادبیات امریکای لاتین را مورد بررسی قرار می دهیم و هنرجویان آثار معرفی شده را می خوانند و در جلسه بعد اثر مورد نظر نقد می شود و خیلی از این نقد ها منتشر شده است و هدف از این کار این است که هنرجویان به صورت آکادمیک آثار ادبی جهان را بخوانند.
وی در پایان گفت: در خلال خوانش آثار ادبی مطرح جهان برخی آثار ایرانی نیز خوانده و نقد می شوند و سعی می کنیم هنرجویان را تقریبا در فضای ادبی روز قرار دهیم.
پایان پیام/
نظر شما