عبودیت کلید دست‌یابی به سبک زندگی قرآنی

خبرگزاری شبستان: همزمان با برگزاری بیست و یکمین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن روز گذشته نشست تخصصی بخش دانشگاهی برگزار و عنوان شد عبودیت مهم‌ترین گوهر دست‌یابی به سبک زندگی قرآنی است.

به گزارش خبرنگار قرآنی خبرگزاری شبستان، نشست تخصصی بخش علم، دانشجو و دانشگاه قرآنی با موضوع سبک زندگی بر اساس آیات و روایات روز گذشته 28 تیر از ساعت 22 تا 23 در سالن شماره 3 نمایشگاه بین‌المللی قرآن برگزار شد.

دکتر شفیعی، کارشناس این نشست با اشاره به لزوم نگرش انسان‌ها برای تغییر سبک زندگی‌شان گفت: اتخاذ سبک قرآنی تابعی از تعریف انسان‌ها نسبت به زندگی پیرامون‌شان است، سبک زندگی تجلی باور و نگرش به زندگی و ترجمان بینش انسان‌ها نسبت به حیات آدمی و دنیایی است و برای تبیین آن نیازمند تحلیل و توصیف خود انسان هستیم.

وی افزود: انسان دارای سه‌ کلید‌واژه درون‌زاد، فرآیند و برون‌زاد بود که با این نگاه می‌توان انسان را دارای مبدأ و مقصد دانست.

 

شفیعی تصریح کرد: هر انسانی نیازمند راه، روش و انتخاب مسیر و الگوست که حکم فرآیند آدمی را دارد. سبک زندگی جهان فرآیند حرکت و برون‌داد انسان است.

وی با بیان این مطلب که فرآیند زندگی بشری بر دو رکن پایه‌ریزی شده، عنوان کرد: برنامه و قانون دو رکن اساسی فرآیند زندگی انسانی است که وجود قوانین به عنوان الگو و راهنما انسان‌ها را در مسیر حقیقی قرار می‌دهد. قرآن نیز به عنوان کامل‌ترین برنامه زندگی بشری بهترین راهنمایان برای انسان‌ها هستند. انسان در ظرف دنیا قرار گرفته و با تمسک به ربوبیت ندای عبودیت و قرب الهی سر می‌دهد تا به بنده خاص خداوند تبدیل شود. همچنین عبودیت گوهری است که باطن‌اش را ربوبیت تشکیل می‌دهد. عبودیت یعنی همه هستی خود را برای خدا بخشیدن و در یک کلام بازداشتن نفس خود از آنچه که دوست دارد چکیده معنای عبودیت است. انسان عابد به ترک راحت‌طلبی و عافیت‌خواهی نایل می‌شود و راه عبودیت یعنی دریافت آنچه انسان به تمام معنا نیازمند خداوند است.

 

دکتر شفیعی با تشریح کلمه عبد و بنده خدا بودن تصریح کرد: حرف "عین" عبد یعنی نیازمندی دانش و آگاهی انسان‌ها به خالق هستی، حرف "ب" عبد یعنی تهی‌شدن قلب بندگان از غیر خدا و حرف "دال" آن یعنی نزدیکی آدم به قرب الهی.

وی با اشاره به تبیین سبک زندگی بر اساس روایات و احادیث خاطرنشان کرد: امام صادق (ع) تمام سبک زندگی انسان را بر مبنای قرآن و 28 اصل وابسته دانسته و آن را تبیین می‌کند. ایشان می‌فرمایند ریشه پیوند معاملات انسان با پیرامون خود بر چهار اصل بنا شده، رابطه انسان با خدا، معامله انسان با خود، معامله انسان با مردم و معامله انسان با دنیا که هر کدام دارای هفت بخش است.

 

دکتر شفیعی ادامه داد: در رابطه با معامله انسان و خدا ادای حق الهی ایمان‌آوردن، ادای حق عبد خدا اطاعت از رسول و پروردگار الهی، حق ربوبیت، حق عبادت، حق استعانت، حق حسن ظن و توکل را تشکیل می‌دهد. همچنین در باب معامله انسان با نفس‌اش جهاد با نفس، در مقام خوف الهی قرار داشتن، تحمل اذیت، انسان راستین بودن، اخلاص در عمل و آنچه نفس می‌خواهد کنار گذاشتن و خود را در مقام فقر الهی دانستن را شامل می‌شود.

وی افزود: در معامله انسان با مردم رعایت حق اصل حلم، گذشت، تواضع، بخشش، دلسوزی، خدمت‌رسانی به مردم، عدل و انصاف را شامل می‌شود. همچنین در بیانات امام صادق (ع) نقل است در معامله انسان با دنیا باید که راضی‌بودن اندکی از جهان و آنچه که در این دنیا در اختیار انسان است بخشش‌کردن، آرزوهای طول و دراز نداشتن، ثروت‌اندوزی‌نکردن، زهد پیشه کردن را شامل می‌شود.

دکتر شفیعی در پایان خاطرنشان کرد: عبودیت کلید دست‌یابی به سبک زندگی قرآنی است که نتیجه آن تبدیل‌شدن انسان به بنده خاص الهی است.

پایان پیام/

 

 

کد خبر 274481

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha