کانون طلوع نور؛ قلب پر تپش شهر شیراز

خبرگزاری شبستان: مسجد شهید دستغیب شیراز و کانون تخصصی «طلوع نور» با فعالیت هایی مانند برگزاری جلسات حافط پژوهی، احداث پارک مسجد و برپایی جلسات پرسش و پاسخ با اشتیاق برای حضور جوانان و نوجوانان شیرازی در تلاشند.

خبرگزاری شبستان: وارد مسجد شهید جلیل دستغیب که می شوی هیاهوی کودکان و خنده های بی انتهای آنان در میان فضایی که به بازی و تفریح خردسالان اختصاص داده شده تمامی فضای مسجد را پر کرده است؛ این مسجد نخستین مسجدی است که در سراسر کشور موفق به دریافت مجوز بهزیستی شده است؛ از این حیث مسئولین این مسجد و کانون با کمک شهرداری منطقه یک شیراز اقدام به احداث پارکی در حیاط این مسجد کرده اند.

 

بهناز عباسی، مدیر کانون «طلوع نور» در مسجد شهید دستغیب در این رابطه به ما می گوید: این اقدام، راهی برای جذب کودکان به فضای مسجد و انس گرفتن با آن بوده و حتی بهانه ای است تا خانواده های این کودکان نیز در مساجد حضور پیدا کنند و کم کم خود، بدون هیچ بهانه ای متمایل به آمد و شد به مسجد شوند. در کنار استفاده این کودکان از امکانات بازی همانند تاب، سرسره و ...، آموزه های قرآنی نیز به آنان تعلیم داده می شود.

 

عباسی سپس از ایجاد یک انجمن حافظ شناسی در این مسجد نیز سخن می راند و توضیح می دهد: ما در مسجد شهید دستغیب، انجمن و مجموعه حافظ شناسی و حافظ پژوهی را در راستای شناساندن حافظ و اشعار عرفانی او که منطبق با بسیاری از آیات قرآنی است راه اندازی کردیم. حافظ عارف و اصل است و شاعری است که از پتانسیل بسیار بالایی در میان جوانان برخوردار است و کمتر جوانی را می توان دید که با اشعار حافظ آشنا نباشد.

 

برپایی مجالس جزء خوانی قرآن کریم در آرامگاه حافظ شیراز همزمان با ماه مبارک رمضان یکی از اقدامات این کانون در همین راستاست که مدیر کانون در این باره توضیح می دهد: این برنامه با ارج نهادن به فرموده حافظ که «هر چه کردم همه از دولت قرآن کردم» و در راستای ترویج فرهنگ قرآن خوانی و همچنین توجه به بعد عرفانی اشعار حافظ که کم و بیش در بین ما ایرانیان مهجور مانده و تنها به عنوان شاعر و نه عارف مشهور است اجرا می شود.

 

وی می گوید: این برنامه، زیر مجموعه طرح حافظ پژوهان جوان است که در سال گذشته به صورت سه شب مجزا در ماه رمضان اجرا شده بود؛ اما امسال برای دومین بار به صورت گسترده تر در تمامی شب های رمضان اجرا می شود.


اقداماتی با هدف افزایش عقلانیت فرد در کنار رشد دین

ایجاد پژوهشگاه تخصصی در این مسجد، یکی از تصمیمات قابل توجه کانون طلوع نور است که عباسی در توضیح آن می گوید: این پژوهشگاه، با هدف ایجاد یک فضای پژوهشی و علمی در میان جوانان و نوجوانان دایر و در آن مقالاتی به صورت زیر مجموعه بحث حافظ پژوهی و تکمیل کننده آن تهیه می شود. این مجموعه، موضوعاتی چون حافظ و اخلاق، حافظ و دین و حافظ و هنر را مورد بررسی قرار می دهد و با توجه به این که سبک زندگی دینی یکی از مسائل مهمی است که مقام معظم رهبری بر آن تاکید داشتند سبک زندگی دینی حافظ از خلال دیوان او بیرون کشیده می شود.


تمایل شرکت کننده ها در این نوع از تحقیقات به کلاس های تفسیری قرآن و دین از موضوعاتی است که عباسی بر آن تاکید می کند. او اعتقاد دارد که حضور در این کلاس ها و آشنایی با حافظ و ارتباط او با قرآن می تواند انگیزه ای در جوانان باشد برای آگاهی از مبانی تفسیری قرآن و دین. او توضیح می دهد: در این دوره ها عقلانیت بچه ها افزایش داده می شود؛ آنان قرآن را می پذیرند و خود در دوره های بعدی با تمایل شرکت می کنند.

 

مدیر کانون طلوع نور که چند ماهی است که عنوان کانون تخصصی چهره به چهره شیراز را به خود گرفته در ادامه می گوید: ما برای بالا بردن آگاهی اجتماعی نسل امروز، بروشورهای مهارت زندگی تحت عنوان مثبت اندیشی، تفکر نقادانه، مهارت نه گفتن و اعتماد به نفس را تدوین کردیم تا از طریق این بروشورها بتوانیم سطح زندگی اجتماعی افراد را افزایش دهیم. من معتقدم این اقدامات می تواند در کنار رشد دین، آگاهی و شعور افراد را در سطوح اخلاقی و اجتماعی نیز بپروراند.

 

وی سپس به برپایی اردوهای تفریحی و زیارتی که هر هفته با حضور 45 نفر از جوانان برگزار می شود اشاره می کند و می گوید: این اردوها نیز با برگزاری نشست ها، جلسات پرسش و پاسخ و گفتمان های دینی در طی هر هفته می تواند اقدامی باشد در راستای جهت دهی به افکار یک جوان و این که از این طریق بتوانیم با مشاوره دادن درصدد حل مسائل و مشکلات آنان برآییم.

 

مساجد باید یک «بِرند» باشند
عباسی منزلت و جایگاه مسجد را مهم ترین امر در ترغیب نسل های امروز به حضور در مساجد بر می شمرد. او اعتقاد دارد: مکانت مسجد بسیار مهم است؛ جوان امروز با جوان زمان انقلاب فرق دارد و وارد کردن او به صورت مستقیم به مساجد بسیار سخت است.

 

او اظهار می کند: مساجد باید از نظر فضاسازی یک برند باشند؛ آن قدر قوی باشند که جوان وقتی می خواهد به کلاس های هنری، علمی، ورزشی و ... برود مطمئن باشد کار مسجد قوی تر از موسسات آزاد است.

 

عباسی ادامه می دهد: چون جوان ذاتاً فطرت پاکی دارد آنان را می توان آرام آرام وارد مسجد کرد؛ این کار را می توان از طریق برگزاری اردوها، برپایی نشست ها و پخش بروشورهایی با طرح های جذاب و مطالب خواندنی به انجام رساند. متاسفانه امروزه مساجد از نظر مکانت این پتانسیل را ندارند؛ فضا در اغلب مساجد برای آموزش و پژوهش نامناسب است و یا به هر دلیلی مزابق با سلیقه یک جوان نیست و ما باید در پی این باشیم که مساجد را هماهنگ با فضای اسلامی برای نسل های جوان آماده تر سازیم.

 

وی همجواری مسجد و کانون را امر بسیار قابل توجهی در پیشرفت کانون می داند و می گوید: مسجد برکت خود را دارد؛ روحی معنوی به کانون می دهد که شاید در هیچ مکانی احساس نشود. ما در این کانون سعی می کنیم کلاس ها را متداخل با اذان مغرب و عشاء برگزار کنیم تا آن بعد معنوی مسجد همواره در کنار آموزش های ما جاری باشد. این امر در اثر گذاری فعالیت و تلاش های کانون ما که تنها برای آینده سالم و پرثمر برای یک جوان می تپد بسیار مهم و مفید است و امیدوارم بتوانیم وظیفه خود را برای تربیت نیروهای متعهد، متخصص مذهبی و فرهنگی به خوبی به انجام برسانیم.

پایان پیام/


 

کد خبر 274837

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha