بهمن دری، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این مطلب که حمایت های این معاونت به چند شیوه در اختیار ناشران قرآنی قرار می گیرد، به خبرنگار شبستان گفت: خرید پیش از چاپ، خرید ترجمه های قرآنی و آثار برگرفته از مفاهیم ژرف وحی و حمایت از کتب ارزشمند قرآنی از مهمترین راهکارهای حمایتی معاونت فرهنگی وزارت ارشاد از ناشران قرآنی کشور است.
وی تقدس قرآن را عامل برخورداری آن از حمایت بخش کتب ارزشمند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دانست و اظهارکرد: البته این حمایت ها صرفا به ترجمه های قرآن اختصاص ندارد، بلکه تمامی آثار الهام گرفته از قرآن و نیز طرح های فرهنگی مرتبط با آیات الهی که براساس نظر ارزیابان معاونت فرهنگی شایستگی انتشار داشته باشند را شامل می شود.
دری با اعلام اجرای طرح حمایتی معاونت فرهنگی از نشر قرآنی در چند مرحله تصریح کرد: انتخاب برترین ترجمه قرآن در بازه زمانی پس از انقلاب اسلامی تا سال 80 در بیست و هشتمین جایزه کتاب سال یکی از جلوه های بارز این حمایت ها است که همسو با آن در دوره بعدی جایزه کتاب سال، برترین ترجمه انجام شده از قرآن در دهه 80 معرفی و تقدیر می شود.
انتشار 3 هزار نسخه ای از ترجمه برگزیده جایزه کتاب سال
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: علاوه بر تقدیر از این ترجمه برگزیده در جایزه کتاب سال، بسترسازی برای نشر 3 هزار نسخه ای از ترجمه منتخب نیز از سوی این معاونت برای حمایت هرچه بیشتر از نشر قرآنی انجام می شود.
وی درباره راهکارهای معاونت فرهنگی برای ایجاد توازن در بازار نشر قرآنی بیان کرد: خرید انتشارات قرآنی پیش از چاپ و خرید این نشر برای موسسات فرهنگی قرآنی، مدارس، دانشگاه ها و کتابخانه های عمومی از مهمترین اقدامات انجام شده همسو با هدف مذکور است.
اختصاص اعتبار 500 میلیون ریالی به ترجمه قرآن برگزیده در سال 89
دری از عدم محدودیت خرید آثار قرآنی در معاونت فرهنگی خبرداد و ابرازکرد: خوشبختانه در سال 89 و در بیست و هشتمین جایزه کتاب سال اعتبار 50 میلیون ریالی به ترجمه برگزیده قرآن و اعتبار یک میلیارد و پانصد میلیون ریالی به 5 ترجمه برتر قرآن اختصاص یافت.
وی اعلام کرد: بنابر برنامه ریزی های انجام شده در سال همت و کار مضاعف اعتباری بالغ بر 50 میلیارد ریالی به کتب قرآنی از سوی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی اختصاص یافت که این میزان در سال آینده به 3 برابر افزایش می یابد و نه تنها به خرید قرآن و کتب مرتبط با آیات وحی بلکه به برترین ترجمه های انجام شده از مصحف شریف نیز اختصاص می یابد.
صدور مجوز برای قرآن های وارداتی در دو مرحله
دری با اشاره به ورود بدون مجوز قرآن نفیس ماندگار به کشور عنوان کرد: صدور مجوز برای توزیع قرآن در کشور در دو مرحله و توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان دارالقرآن الکریم انجام می شود، اما این قرآن که بدون مجوز وارد کشور شده و تبلیغ تلویزیونی آن آغاز شده بود به دلیل برخی ملاحظات همچون هزینه های گزاف چاپ مجدد، تنها به رفع ایرادات دستی آن اکتفا شد.
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره راهکارهای معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای جلوگیری از بروز مشکلاتی از این دست خاطرنشان کرد: بنابر توافقات به عمل آمده میان این معاونت و سازمان دارالقرآن الکریم مقرر شده است که از این پس توزیع هر مصحفی در کشور با مجوز ارشاد و توسط سازمان دارالقرآن انجام شود تا دیگر مشکلاتی همچون قرآن نفیس ماندگار بروز نکند.
پایان پیام/
نظر شما