به گزارش خبرنگار حوزه وزارت خبرگزاری شبستان، سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران امروز یکشنبه 30 تیر با دکتر لواه الصمیم، وزیر گردشگری و آثار باستانی عراق و هیئت همراه دیدار کرد.
در این دیدار، سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: شاهد روابط خوبی بین دو کشور هستیم و از مواضع دولت عراق نیز در مورد سوریه و دیگر کشورها تشکر میکنیم.
وی ادامه داد: همچنین خارجشدن عراق از فصل هفت قطعنامه سازمان ملل را نیز تبریک میگوییم و امیدواریم شاهد توسعه همکاریهای بیشتر عراق با دیگر کشورها باشیم.
وی در ادامه اضافه کرد: در ایام نوروز که در عراق بودیم شاهد تبلیغات شوراهای استانی و همچنین این انتخابات بودیم که امیدواریم راه را برای توسعه همکاریهای بیشتر ایران با عراق باز کند و امیدواریم این دستاورد مقدمهای برای حاکمشدن روابط بهتر بین دو کشور باشد.
وزیر فرهنگ در ادامه عنوان کرد: اینکه اقدامات مختلفی در عراق برای ناامنساختن این کشور توسط تروریستها صورت میگیرد مسئلهای است که امیدواریم بهزودی پایان یابد و زایران ما بتوانند سفری امن به این کشور داشته باشند، ایرانیان علاقه خاصی به عراق دارند و پایگاه شش امام معصوم در این کشور سبب همکاریهای بیشتر ما با عراق خواهد بود و این همکاریها میتواند شرایط بهتری را به وجود آورد.
در ادامه، سیدمحمد حسینی، به حضور رایزن فرهنگی ایران در این کشور اشاره کرد و گفت: همچنین از دولت عراق میخواهیم که در خصوص رایزن فرهنگی ایران همکاریهای لازم را برای تمدید مجوز او فراهم آورد.
در ادامه، لواه الصمیم، وزیر گردشگری و آثار باستانی عراق اظهار کرد: مناسبات اقتصادی، فرهنگی و سیاسی بین دو کشور بسیار کهن میباشد و دو ملت دارای روابط بسیار خوبی هستند البته برخی میخواهند پیوند دو ملت را برهم زنند که با تلاش آگاهانه دو ملت این اقدام همواره به شکست میانجامد.
وی ادامه داد: همچنین اعتقادات بین دو ملت نیز همکاریهای بیشتری را رقم میزند. از سوی دیگر در خصوص مسایل مختلف از جمله سوریه، لبنان، مصر و به طور کلی دنیای عرب نیز همسویی بین دو کشور وجود دارد.
در ادامه، لواه الصمیم خاطرنشان کرد: قطعا همدردی ملت عراق با ایران در رابطه با محاصرهها و تحریمهای ظالمانهای که علیه مردم ایران صورت گرفته ملموس است. ما در عراق معنای محاصره را درک میکنیم و محاصره را نوعی سیاست استعماری میدانیم که هدف از آن سلب اراده سیاسی و اراده کشور است و دولت عراق در کنار ملت ایران خواهد بود و مطمئن هستیم که ملت ایران این تحریمها و محاصرهها را پشتسر میگذارد.
وزیر گردشگری و آثار باستانی عراق خاطرنشان کرد: در خصوص دستاوردهایی که عراق بهدست آورده و همچنین خروج این کشور از قطعنامه فصل هفتم سازمان ملل موجب میشود که کشور ما از محدودیتهای بسیاری خارج شود زیرا تا قبل از این مسئله کشورهای جهان عراق را تهدیدی برای امنیت جهانی به حساب میآوردند و در حال حاضر ما امیدواریم این مسئله بازتاب مثبتی در روابط عراق با دیگر کشورها داشته باشد.
وی سپس تصریح کرد: از سطح مناسبات ایران و عراق راضی هستیم و در سفری که به ایران داشتیم با رییس سازمان میراث فرهنگی نیز دیدار داشتیم و درباره بازسازی آثار باستانی خواستار استفاده از تجربیات ایران در این عرصه شدیم.
وی در ادامه گفت: در زمینه طاق کسری مکانی که معروف به مدائن است متأسفانه ما متوسل به کارشناسان فرهنگی کشور چک شدهایم و این یک پارادوکس برای ما ایجاد کرده است زیرا میبایست از کشور ایران کارشناس فرهنگی دعوت میکردیم. همچنین من تقاضا میکنم راهنمای شرکتهای دستاندرکار بازسازی آثار باستانی را در ایران در اختیار ما بگذارند که ما بتوانیم همکاریهای لازم را برای بازسازی آثار باستانی با آنها داشته باشیم.
وزیر گردشگری و آثار باستانی عراق همچنین تأکید کرد: در بازدیدهایی که از استانهای مختلف عراق خواهیم داشت تأکید میکنیم که همکاریهای لازم استان عراق با استانهای ایران صورت گیرد و این نکته را با استانداران مختلف عراق نیز مطرح خواهیم کرد.
وی در ادامه با بیان اینکه عراق یک کشور دموکراتیک است، اضافه کرد: این مسئله را نمیپسندم که عدهای با آتشافروزی امنیت مناطق مختلف عراق را از بین ببرند، در خصوص امنیت زوار ایرانی نیز دولت عراق توجه ویژهای به مسئله دارد ولی متأسفانه اکثر این حوادث به خاطر عدم پایبندی زوار به سفر میباشد چرا که برخی از سفرهایی که در آن اتفاقاتی برای زوار میافتد اتفاقاتی است که افراد در آن اقدام به سفرهای انفرادی کردهاند و بدون اطلاع ما به سامرا و به جاده خسروی میروند و این در حالی است که حتی یک قطرهخون زوار هم اگر به زمین ریخته شود برای ما بسیار گران تمام میشود.
وی به ایجاد کار کمیته مشترک امنیت بین دو کشور اشاره کرد و گفت: امیدواریم با توجه به کار کمیته مشترک امنیت، امنیت بیشتری برای زوار ایرانی در عراق فراهم شود. همچنین برای رایزن فرهنگی ایران در عراق نیز تلاش میکنیم اقامت ششساله یا یکسالهای برای او تمدید شود و در خصوص زوار نیز باید گفت حتی اگر آنها به صورت انفرادی وارد خاک عراق شوند ما تلاش میکنیم امنیت آنها را فراهم کنیم.
وی ادامه داد: آخرین تقاضای من در خصوص شبکه ماهوارهای العراقیه در ایران است که این شبکه در عراق پایگاه مردمی دارد و نبودن دفتر آن در ایران از نظر ما نادرست است و گمان میکنم در اسرع وقت باید در اینباره به چارهجویی بپردازیم.
در ادامه این نشست، وزیر ارشاد ضمن تشکر از نکاتی که وزیر گردشگری عراق به آن اشاره کرد، گفت: امیدواریم که تفرقهافکنیهایی که در عراق توسط دشمنان صورت میگیرد بهزودی پایان یابد و ما نیز در ایران تأکید داریم که زوار ایرانی در پوشش کاروانهای حج و زیارت به کشور عراق اعزام شوند و از سفرهای انفرادی به این کشور پرهیز کنند.
وی سپس اذعان کرد: سال گذشته بیش از دو میلیون نفر از ایران به عراق و متقابلا از عراق به ایران آمدند، ما باید به سمت ارایه امکانات بیشتر برویم که در این زمینه ایجاد راهآهن شلمچه و بصره که طولی 17 کیلومتری دارد میتواند مفید باشد.
وی همچنین گفت: نکته دیگری که مدیران سازمان گردشگری ایران مطرح میکنند این است که در برخی از شهرها و اماکن مانند فرودگاههای نجف و بغداد عوارضی که از افراد اخذ میشود بیش از حد انتظار است که باید در این زمینه تمهیدات اندیشیده شود. همچنین هر مقداری که ما بتوانیم زبان فارسی را در عراق گسترش دهیم برای حضور زایران بهتر خواهد شد که در این زمینه دانشکده ادبیات بغداد صلاحالدین عربی درس فارسی ارایه میشود و این کافی نیست و به نظر ما زبان فارسی که زبان دوم جهان اسلام است باید در کشور عراق بیشتر گسترش یابد و همچنین از طرف دیگر زمینه حضور هنرمندان دو کشور در جشنوارههای فرهنگی هنری باید بیش از پیش فراهم شود.
وزیر فرهنگ در پایان گفت: در مورد ایجاد دفتر شبکه العراقیه نیز نظر ما مساعد است و موضوع را پیگیری میکنیم، در حال حاضر بالغ بر 120 دفتر در ایران حضور دارند که قطعا راهاندازی دفتر العراقیه در اولویت کاری ما خواهد بود.
پایان پیام/
نظر شما