گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان؛ پایگاه حفظ و نشر آثار آیت الله خامنه ای KHAMENEI.IR در ایام ماه مبارک رمضان، به صورت روزانه توصیههای کاربردی رهبر انقلاب درباره نماز، قرآن و نهج البلاغه که در بیاناتشان به آن پرداختهاند را منتشر می کند. گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان نیز با هدف بهره مندی بیشتر مخاطبان از ایام رمضان المبارک از طریق توجه و عمل به توصیه ها و رهنمودهای مقام معظم رهبری، این توصیه ها را به شکل روزانه منتشر می کند.
به هیچ بهانهای نماز اول وقت را از دست ندهید!
دل را به خدا پیوند بزنید. راهش هم در شرع مقدس باز است؛ یک کار رمزآلود پیچیدهاى نیست. شما قله کوه را از پائین نگاه می کنید، مىبینید کسانى آنجا هستند؛ اینجور نیست که تصور کنید اینها بال زدند رفتند آنجا؛ نه، اینها از همین مسیرى که جلوى پاى شماست، جلو رفتند و به آنجا رسیدند. دچار توهم نشویم، خیال نکنیم که با یک نوع حرکت غیرعادى و غیرمعمولى می توان به آن قلهها رسید؛ نه، آنهائى که در آن قلهها مشاهده می کنید، از همین راهها عبور کردند.
این راهها چیست؟ در درجهاول، ترک گناه. گفتنش آسان است، عملش سخت است؛ اما ناگزیر است. دروغ نگفتن، خیانت نکردن،از لغزشهاى گوناگون جنسى و شهوانى پرهیز کردن، از گناهان پرهیز کردن؛ قدمِ مهمترینش این است. بعد از ترک گناه، انجام واجبات، و از همه واجبات مهمتر، نماز است. «و اعلم انّ کلّ شىء من عملک تبع لصلاتک»؛ همه کار انسان تابع نماز است. نماز را به وقت بخوانید، با توجه و با حضور قلب بخوانید.(1)
کارکردن، منافاتی با نماز اول وقت ندارد
مؤمن هیچ کار خیرى را هم از روى خجالت و حیا ترک نمىکند. به بعضیها مىگویند: آقا! چرا فلان جا نماز یا نافله یا نماز اوّل وقتتان را نخواندید؟ مىگویند خجالت کشیدیم! نه؛ از روى حیا، هیچ کار نیکى را ترک نکنید. خواهند گفت متظاهراست؟ بگویند. خواهند گفت خودشیرینى مىکند؟ بگویند. اگر حرفى حقّ است و اگر کارى خوب است، آن را بهخاطر ملاحظه دیگران ترک نکنید. (2)
کار کردن در یک کارگاه علمى، کارگاه آموزشى، مرکز تحقیقات، فلان کلاس درس و فلان دانشگاه، هیچ منافاتى با این ندارد که انسان نمازش را اول وقت، با توجه و با احساس حضور در مقابل خداوند بجا آورد. این، دل شما را شستشو می دهد. شماها جوانید و دلهاى شما نورانى است. (3)
در مراسم مذهبى به روح مراسم توجه کنید؛ فقط صورت سازی نباشد
در محیط دانشجویىِ جوان، پرداختن به معارف دینى، پرداختن به الگوهاى دینى، توسلات به پروردگار، توسلات به ائمه (علیهم السلام)، خواندن دعاى عرفه، برگزارى مراسم اعتکاف و خواندن نماز جماعت، بسیار خوب است. البته این را هم عرض بکنم؛ در مراسم مذهبى به روح مراسم توجه کنید؛ فقط صورت سازى نباشد؛ انسان شعرى بخواند، اشکى بگیرد یا بریزد. روح دعا و نماز عبارت است از ارتباط با خدا، آشنا شدن با خدا، بهره بردن از معنویت، پاکیزه کردن و پیراستن روح، و پالایش کردن ذهن از وسوسه ها. نماز را با توجه و اول وقت بخوانید. تحجر بد است؛ فکر نکردن در لایه هاى زیرین ظواهر، عیب بزرگى است؛ مواظب باشید به این عیب دچار نشوید.(4)
شما می توانید خودتان را متوجه به معانى مترقى و متعالى معنوى کنید؛ این را براى خودتان در نظر بگیرید. توجه به نماز، اهتمام به نماز، خیلى تأثیر دارد. نماز را با توجه خواندن، اول وقت خواندن، با حضور قلب خواندن، با تمرکز خواندن، خیلى خیلى اثر دارد.(5)
1- بیانات معظم له در 31 مرداد 1389
2- بیانات معظم له در 8 مرداد ماه 1378
3- بیانات حضرت در 25 شهریور 1385
4- بیانات حضرت در 19 اردیبهشت ماه 1384
5- بیانات در 12 مهر 1391
پایان پیام/
نظر شما