به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، فروغ نیلچی زاده، استاد دانشگاه تهران شب گذشته(31تیر) در جلسه نشست های زندگی جهادی از منظر قرآن که با عنوان «نامه های خدا» اظهار داشت: سبک زندگی جهادی سبب حفظ ایمان فرد می شود و فرد با انتخاب این روش در زندگی، پیشرفت می کند و هرچند رزق او زیاد نباشد، اما برکت دارد.
وی با بیان اینکه متفکرین اسلام در اوج تمدن اسلامی اثبات کردند قوی ترین قواعد اندیشه و فکر کردن در قرآن است، افزود: هر کس انس بیشتری با قرآن داشته باشد هوش خلاقی خواهد داشت.
این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: صبر، سر ایمان است و ایمان با صبر حفظ می شود وسبک زندگی صبورانه جزو ذات زندگی جهادی است چرا که سبک زندگی جهادی راه هدایت را باز می کند و بعضی استعدادها در وجود فرد پنهان است و تنها با تحمل رنج و سختی آشکار می شود.
نیلچی زاده دارا بودن صبری فراگیر، هوشمند و عمیق را هویت سبک زندگی جهادی دانست و گفت: انسان باید صبر فعال داشته باشد نه صبر انفعالی زمانی که افراد در برابر مشکلات ازسر ناچاری و بدون آگاهی صبر می کنند صبری منفعل دارند.
وی گفت: معمولا در افراد درون گرا صبر منفعل رایج است، این اشخاص باید برای رسیدن به تعادل روحی، صفات برون گرا را در خود پرورش دهند.
وی ادامه داد: زمانی که خداوند در قرآن می فرماید: «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ اسْتَعِینُواْ بِالصَّبْرِ وَالصَّلاَةِ إِنَّ اللّهَ مَعَ الصَّابِرِینَ»،منظور از صبر، روزه داری است چرا که روزه قدرت روحی انسان را بالا می برد.
نیلچی زاده تصریح کرد: برای بعضی مشکلات راه حل وجود دارد و مشاوران خداترس و دلسوزی وجود دارند که می توان با مراجعه به آن ها مسائل را حل کرد ولی افراد پیگیر راه حل آن نیستند و تحمل می کنند.
استاد دانشگاه تهران تصریح کرد: در سبک زندگی جهادی، فرد رنج را آگاهانه انتخاب می کند و صبری تاثیر گذار دارد.
این کارشناس مذهبی با تاکید بر این که سبک زندگی جهادی، فراجنسیتی، فرا مکانی و فراملیتی است، گفت: حضرت زینب کبری(س) مصداق کامل صبر بودند این بانوی بزرگوار صبر را عاجز کردعلت این که صفت عقیله بنی هاشم را به حضرت زینب کبری(س) نسبت دادند، این است که ایشان فردی بسیار عاقل بود.
پایان پیام/
نظر شما