اعلام فراخوان پنجمین جشنواره ملی موسیقی مقاومت

خبرگزاری شبستان: مدیر کل فرهنگ و ارشاد و اسلامی استان کرمانشاه، با اعلام فراخوان پنجمین جشنواره ملی موسیقی مقاومت، گفت: مهلت ارسال آثار به این جشنواره (7 مرداد) است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، حجت الاسلام محمد آفتابی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد و اسلامی استان کرمانشاه، با بیان اینکه در این برهه باید به فرهنگ مقاومت بیش از هر زمان دیگری در ایران به آن پرداخته شود، در جمع خبرنگاران گفت: هم اکنون ایران اسلامی تحت نفوذ شدید هجمه های سنگین فرهنگی از سوی دشمنان است، لذا ترویج فرهنگ مقاومت در بین این ملت سبب تحکیم هر چه بیشتر مقاومت در میان ملت خواهد شد و قطعا موسیقی با توجه به خلق لحظات حماسی نقش مهمی در این فرهنگ سازی را دارد.


وی تصریح کرد: پنجمین جشنواره موسیقی مقاومت با محوریت بیداری اسلامی و با هدف ترویج فرهنگ مقاومت برای پنجمین سال در تهران و چند استان کشور برگزار می شود.


وی برگزاری جشنواره هایی چون شعر مقاومت و موسیقی مقاومت را گامی در جهت ترویج این فرهنگ دانست و گفت: بخش جنبی این جشنواره همزمان با بخش اصلی از تاریخ(23 تا 26 مرداد) در استان کرمانشاه برگزار می شود.


حجت الاسلام آفتابی، گفت: بر این اساس شرایط و ضوابط شرکت در این جشنواره اعلام و شرکت کنندگان باید بر اساس فراخوان مسابقه در این جشنواره شرکت می کنند.


وی افزود: شرکت کنندگان می توانند در دو بخش گروه نوازی، آهنگسازی و بخش ویژه ترانه‌سرایی که در چهار بخش (موسیقی کلاسیک ایرانی، موسیقی کلاسیک غیر ایرانی، آواز جمعی و موسیقی روز) برگزار می شود، به ارائه اثر بپردازند.


این مقام مسئول اضافه کرد: شرکت کنندگان باید حداقل 2 اثر را در این موضوعات و با محوریت موضوع جشنواره (مقاومت) به دبیرخانه جشنواره ارائه کنند.


حجت الاسلام آفتابی، اظهارداشت: بر این اساس در بخش موسیقی کلاسیک نباید تعداد اعضای گروه از 3 نفر کمتر و یا بیش 12 نفر بوده و همه سازهای استفاده شده در این بخش نیز باید ایرانی باشد.


مدیر کل فرهنگ و اراشاد اسلامی استان کرمانشاه، افزود: در این بخش ارائه قطعات جدیدی امتیاز ویژه دارد.


وی افزود: قطعات ارسالی نباید از قبل، به صورت کنسرت اجرا و یا به صورت آلبوم منتشر شده باشند و شرکت کنندگان می توانند آثار خود را در قالب های سازی و یا آوازی ارائه دهند.


حجت الاسلام آفتابی، اظهارداشت: آثار ارسالی در این شاخه باید تنها برای سازهای ایرانی و برای حداقل 4 نوازنده ساز نوشته شده باشند و همچنین آثار باید شامل پارتیتور کامل و نمونه صوتی ضبط شده با کیفیت مطلوب باشند.


وی گفت: در بخش موسیقی کلاسیک غیر ایرانی نیز باید تعداد اعضای گروه بیش از سه نفر باشد.


مدیر کل فرهنگ و ارشد اسلامی استان کرمانشاه، عنوان کرد: در بخش آواز جمعی نیز تعداد اعضای گروه خوانندگان کر باید کمتر از 8 نفر نبوده و از 16 نفر نیز تجاوز نکند.


وی زمان آثار ارسالی در بخش های ذکر شده را 15 الی 20 دقیقه اعلام کرد و افزود: آثار ارسالی در بخش موسیقی کلاسیک غیر ایرانی و آواز جمعی می‌توانند به صورت ارکسترال، تک‌نوازی و آنسامبل (2 تا 10 نفر نوازنده و خواننده) و کرال نوشته و تنظیم شده باشند.


حجت الاسلام آفتابی، با اشاره به اینکه در آثار ارسالی، استفاده از عناصر موسیقی ایرانی و نواحی دارای امتیاز ویژه‌ای خواهد بود، تصریح کرد: در بخش های ذکر شده آثار ارسالی باید شامل پارتیتور کامل و نمونه صوتی (ضبط شده یا به صورت Midi) با کیفیت مطلوب باشد.


وی ادامه داد: اثر ارسالی باید یک قطعه کامل به مدت زمان حداقل 5 دقیقه بوده و قطعات ارسالی نباید از قبل، به صورت کنسرت اجرا و یا به صورت آلبوم منتشر شده باشند.


حجت الاسلام آفتابی، گفت: در بخش موسیقی روز نیز شرکت کنندگان می توانند آثار ارسالی خود را به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی ارائه کنند.


وی افزود: در این بخش نیز باید تعداد اعضای گروه متشکل از خوانندگان و نوازندگان از 9 نفر تجاوز نکند و آثار ارسالی در این شاخه به صورت آنسامبل (5 تا 9 نفر نوازنده و خواننده) نوشته و تنظیم شده باشند.


وی اضافه کرد: اثر ارسالی باید شامل پارتیتور کامل و نمونه صوتی (ضبط شده یا به صورت Midi) با کیفیت مطلوب بوده و یک قطعه کامل به مدت زمان حداقل 3 دقیقه باشد و قطعات ارسالی نباید از قبل به صورت کنسرت اجرا و یا به صورت آلبوم منتشر شده باشند و استفاده از عناصر موسیقی ایرانی و نواحی در آثار ارسالی، دارای امتیاز ویژه‌ای خواهد بود.


مدیر کل فرهنگ و اراشاد اسلامی استان کرمانشاه، بخش آهنگسازی را به عنوان یکی دیگر از بخش های این جشنواره برشمرد و گفت: شرکت کنندگان در این بخش نیز می توانند آثار خود را در سه رشته موسیقی کلاسیک ایرانی و غیر ایرانی، آواز جمعی و موسیقی روز به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.


وی با اشاره به ویژگی های آثار ارسالی در بخش ترانه سرایی، گفت: در این بخش ترانه سرایان می‌توانند آثار خود را با موضوعات مرتبط با مقاومت (جنگ تحمیلی، بیداری اسلامی و محور مقاومت) به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند و آثار ارسالی نباید تا کنون در آثار موسیقایی استفاده شده باشد.


وی افزود: ترانه‌های ارسالی می‌توانند به سه زبان فارسی، انگلسی و عربی باشد.


مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در پنجمین دوره از این جشنواره تنها بخش اجرا به صورت جنبی برگزار شده و بخش اهدای جوایز به برترین ها، در تهران برگزار می شود.


حجت الاسلام آفتابی، در پایان مهلت ارسال آثار به دبیرخانه را 7 مرداد ماه سال جاری اعلام کرد و گفت: متقضیان برای اطلاعات بیشتر می توانند به سایت فرهنگ و ارشاد استان کرمانشاه مراجعه کنند.


پایان پیام/

کد خبر 275859

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha