خوشنویسی، بی‌نقص‌ترین هنر محتوایی/ اثر هنری برای جامعه هدایت‌آور باشد

خبرگزاری شبستان: علی تن گفت: وقتی انسان در پی رسیدن به هنر محتوایی و اسلامی باشد، مبدأ معنویت، هنر و زیبایی را خدا می داند و همین باعث می شود کِبر و خود برتر بینی در وی به وجود نیاید.

به گزارش خبرگزاری شبستان، «علی تن» هنرمندنقاش، خوشنویس و مدرس دانشگاه، در نشست «معنویت در هنر خوشنویسی قرآنی» که در نمایشگاه قرآن برگزار شد، با اشاره به قیاس بین هنر اسلامی و هنر غربی گفت: در حال حاضر در عالم هنر، دو وجهه هنری موجود است. یکی هنری که ریشه غربی دارد و خروجی آن پوچ گرایی و نهیلیسم می باشد و هنر دیگر که هنر معنوی است و تحت عنوان هنر اسلامی از آن یاد می شود و ما آن را هنر محتوایی می نامیم.

وی در ادامه با ارائه مقایسه بین این دو هنر بیان کرد: طرفداران هنر غربی با تفکر «هنر برای هنر» به میدان آمده اند و به این معتقد اند که هنر نیاز به محتوا ندارد، از این روی چنین هنری مضراتی برای خود هنرمند و مخاطبین وی که همان جامعه است در بر خواهد داشت. هنر غربی از آنجایی که خودِ هنر را هدف می داند ناخودآگاه هنرمند را به وادی کِبر و غرور می کشاند. چنین هنرمندی همواره سعی بر جلوه دادن خود دارد و این تفکر باعث غرور و ایجاد حس خود برتر بینی در وی می شود که بزرگترین آفت هنرمند است.


این هنرمند در تعریف هنرمند غربی افزود: هنرمند غربی برای بالا آوردن خود حاضر است برخی ارزش ها را زیر سؤال برده و با نادیده گرفتن دیگران و ارزش های انسانی می کوشد فقط به اهداف تحت حاکمیت "من" خود برسد.


وی در ادامه توضیح داد: وقتی انسان در پی رسیدن به هنر محتوایی و اسلامی باشد، مبدأ معنویت، هنر و زیبایی را خدا می داند و همین باعث می شود کِبر و خود برتر بینی در وی به وجود نیاید.


علی تن درباره ماهیت هنر خوشنویسی بیان کرد: خوشنویسی هنری است که به عنوان بی نقص ترین هنرهای محتوایی شناخته می شود چراکه غالب آثار این هنر به آیات، احادیث و اشعار شاعرین فرهیخته و بزرگ با مضامین محتوایی و معنوی می پردازد.


وی با بیان این نکته که خداوند نظام هستی را بر سه پایه آفریده است گفت: پایه اول نظم است و پایه بعدی آن هنر می باشد که این دو پایه به همراه هم لازمه رسیدن به پایه سومی است که همان محتوا و معنویت می باشد و پشت همه اینها هدف و حکمتی نهفته است.


این هنرمند در پایان گفت: بهترین هدف برای اثر هنری آن است که برای جامعه هدایت آور باشد و بتواند هم خود هنرمند و هم جامعه اطراف او را به رشد و هدایتی که ریشه معنوی و الهی دارد برساند.

 

پایان پیام/

کد خبر 277371

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha