تقی لطیفی شیردار، رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیرگاه، امروز (26 اسفند) به خبرنگار شبستان گفت: سفره هفت سین از دیر باز ساعتی به تحویل سال مانده، گذاشته می شود و در خوان نوروزی، هفت نعمت خدا را که هرکدام معنا خاصی دارد چیده می شود که سین های نوروزی هفت سین نامیده می شود.
وی افزود: در هفت سین، سبزه نشان رویش و سبزی؛ سمنو برکت؛ سنجد نشان از عشق و دلدادگی؛ سیب نشان سلامت عشق و زایش و سکه نماد ثروت و غیره و هفت سین و نمادهای آن نشانه های از نو شدن زندگی و طبیعت هستند که در سر سفره جای می گیرند.
لطیفی شیردار ادامه داد: عدد هفت نزد ایرانیان قدیم مقدس بود و به خاطر ستارگان هفتگانه یعنی زهره مشتری، عطارد، زحل، مریخ، زمین و خورشید گرامی می داشتند و مردم بابل هفت را مقدس می شمردند که طبقات آسمان و زمین و سیارات هفت بوده و ایام هفته هم هفت روز است.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیرگاه اظهار کرد: در آیین مسیح، هفت مجهزه از 32 مجهزه مسیح درانجیل ذکر کرده است و در انجیل از هفت روح پلید صبحت شد.
وی گفت: دراسلام آسمان هفت طبقه دارد؛ فرعون درخواب هفت گاو چاق و هفت گاو لاغر را دید که گفتند هفت سال خشکسالی و هفت سال فراوانی می شود.
لیفی شیردار ابراز کرد: جهنم هفت طبقه دارد؛ گیاهان اصلی هفت عدد است پیش از اسلام در بین اعراب هفت بار طواف دور کبعه مرسوم بوده و بعد از اسلام همین است و هفت نفر قاری قرآن، هفت بار شستن اشیا ناپاک و قرارگرفتن هفت عضو بدن هنگام نماز ذکر شده است و به همین اعتبارمردم ایران هم مانند نیاکان خود با الهام گرفتن از مذهب برای این آئین کهن اعتبار و ارزش خاصی قائل هستند و هرساله قبل از تحویل سال نو در کنار سفره هفت سین انتظار سال جدید را دارند.
پایان پیام/
نظر شما