استاد حسین لاری پور چهره در نقاب خاک کشید

خبرگزاری شبستان: استاد حسین لاری پور نقاش و شاعر پیشکسوت استان یزد چهره در نقاب خاک کشید.

به گزارش خبرگزاری شبستان از یزد، استاد حسین لاری پور نقاش و شاعر پیشکسوت استان یزد ، که مدتی به دلیل عارضه سکته مغزی در بیمارستان بستری بود 6 مرداد ماه سال جاری دعوت حق را لبیک گفت و به دیار باقی شتافت.


استاد حسین لاری پور در آذرماه 1321 در هرات مرکز شهرستان خاتم و جنوبی ترین نقطه استان یزد به دنیا آمد. ایشان دوران کودکی را تا 8 سالگی در زادگاهش به سر برد و پس از آن جهت تحصیل و زندگی به یزد عزیمت نمود. وی تحصیلات خود را در یزد ادامه داد و پس از پایان تحصیلات دوره متوسطه به مرکز تربیت معلم راه یافت.


استادحسین لاری پور درباره اولین نقاشی که کشیده است چنین یاد می کند: یادم هست هشت ساله بودم که اولین نقاشی را از پرده ای قدیمی در دفترم کشیدم . معلمم آقای سید عباس رضوی یک مداد معمولی را به عنوان جایزه به من داد . گویی که وی اولین مشوق من در نقاشی بود .


ایشان از همان جوانی به شعر نیز علا قه نشان داد و اولین رباعی خود را در سن 18 سالگی چنین سرود:
برخیز و برو سبو بیاور ای دوست
آبی جهت وضو بیاور ای دوست
در میکده آی و خویش را صافی کن
آنگاه به قبله رو بیاور ای دوست


این پیشکسوت شعر و نقاشی ،پس از ورود به مرکز تربیت معلم تحصیلات خود را در رشته کارشناسی هنر به پایان برد و شغل معلمی را برگزید. در سال های آغاز معلمی به آبادان عزیمت نمود و تا سال 1359 در آنجا به آموزش جوانان در زمینه نقاشی همت گمارد و پس از آن در سال 1360 به یزد مراجعت نمود و همچنان به کار معلمی پرداخت . وی در ابتدا طراحی را از طریق حجم سازی و نمونه سازی آموخت.سپس به صورت تجربی به تکمیل آموخته های خود پرداخت و پس از مدتی در طراحی مهارت یافت و به آموزش شاگردان همت گماشت.


ایشان در 20 سالگی به صورت حرفه ای به نقاشی رو آورد و درپی آن به سرودن شعر نیز پرداخت و اکنون مجموعه شعری آماده چاپ داررد.


وی عضو هیأت منصفه مطبوعات استان یزد بود و تقدیرنامه های متعدد از جمله از وزیر آموزش و پرورش وقت به عنوان عضو فعال امور تربیتی دریافت کرده بود.


استاد حسین لاری پور در سال 1371 با کوله باری از تجربه و پس از سال ها تلاش و کوشش در عرصه آموزش و پرورش جوانان این مرز و بوم به افتخار بازنشستگی نائل شد.ایشان پس از بازنشستگی در سال 1371 فرصت را مغتنم شمرد تا خود را بازیابد و به احساسات درون خود را با رنگ بنگارد و سروده هایش را در دیوان شعر به نگارش در آورد.
 

استاد حسین لاری پور در این سال ها گاهی به نقاشی و گاهی به سرودن شعرمشغول بود.ایشان احساسات درون خود را با در آمیختن شعر و نقاشی و با مدد از خطاطان با ذوق یزدی به صورت مجموعه ای گردآوری کرد که برخی از این آثار در نمایشگاهی متعددی که در حوزه هنری استان یزد بر پا شد در معرض دید عموم قرار گرفت.
 

استاد لاری پور برای هرکدام ازسروده های خود یک نقاشی متناسب با موضوع خلق کرده است و 60 هنرمند خوشنویس یزدی این اشعار را با خط نستعلیق و شکسته نستعلیق خوش نگاشته اند که در نوع خود کم نظیر است.


اشعار این شاعر پیشکسوت بیشتر در قالب غزل و رباعی با موضوعات آیینی، عارفانه، عاشقانه و ... سروده شده و این اشعار توسط استادانی همچون محمود رهبران، حرازی، علوی ، میرایی، بهشتی و ... خوشنویسی شده است.


این نقاش چیره دست، در کنار طراحی و نقاشی به سرودن شعر هم پرداخته و در اقدامی هنری موفق شد بیش از 200 تابلو از آثار نقاشی خود را با تکنیک رنگ روغن و آبرنگ به وسیله خودکار با شعر در آمیزد و شعر و نقاشی مرتبط را با هم در یک تابلو ترسیم نماید.


آن شاعر توانا و نقاش چیره‌دست با خلق آثار فاخر و نمونه ، آخرین نمایشگاه هنری خود را کمتر از یک ماه پیش در نگارخانه حوزه هنری یزد برگزار کرد که با استقبال پرشور مشتاقان هنر همراه بود. به گفته وی تاکنون در ایران چنین نمایشگاهی که شعرها و نقاشی های آن توسط یک نفرانجام و با خط خوشنویسان شهر او خوشنویسی شده باشد برگزار نشده است.


از استاد حسین لاری پور تابلویی مربوط به نوجوان رزمنده ای در دست می باشد.این تابلو در دوران جنگ و به در خواست یکی از رزمندگان توسط استاد لاری پور نقاشی شده است.ایشان از رساندن تابلو نقاشی شده این نوجوان شهید به خانواده اش به عنوان یکی از آرزو های خود یاد می کند. این اثر مقدسدر جشنواره نقاشی و پوستر مقاومت که از سوی معاونت هنری اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در سال1389 در یزد برگزار شد مورد تقدیر قرار گرفت.


وی تاکنون چندین بار از سوی مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرحوزه هنری استان یزد به پاس زحمات چند دهه در عرصه هنر و خلق آثاری بدیع مورد تقدیر و قدردانی قرار گرفته بود.


استاد حسین لاری پور پس از سال ها تلاش و کوشش در عرصه شعر و نقاشی استان در 6 مرداد ماه سال 1392 دعوت حق را لبیک گفت و جامعه هنری استان را به سوگ نشاند.

هرچند زبانزد خلایق شده ام

در مکتب عشق دوست لایق شده ام

حالا که غروب زندگی نزدیک است

دریافته ام که تازه عاشق شده ام
این چند بیت آخرین رباعی سروده شده توسط استاد حسین لاری پور می باشد.


روحش شاد و یادش گرامی باد.


پایان پیام/
 

کد خبر 278430

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha