به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند، فاطمه رزاقی امروز (13 آذر ) در مراسم افتتاح مرکز توانبخشی معلولان زیر 14 سال شهرستان سربیشه تصریح کرد: طرح غربالگری بینایی و شنوایی نوزادان به منظور شناسایی معلولیتهای احتمالی و انجام اقدامات حمایتی به صورت مراجعه خانه به خانه در روستاها و حاشیه شهرها انجام می شود.
وی از شناسایی هشت هزار و 500 نفر معلول در سطح این استان خبر داد و اظهار کرد: خراسان جنوبی جایگاه سوم را در کشور از حیث اجرای موفق این طرح دارد.
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی استان خراسان جنوبی افزایش دانایی و دانش معلولان از طریق افزایش سطح آموزش و ارائه خدمات فرهنگی به آنها را یک ضرورت بسیار مهم دانست و افزود: سازمان بهزیستی تلاش میکند از طریق واگذاری امور حمایتی به بخش غیر دولتی، روند ارائه خدمات را شتاب ببخشید.
وی اذعان کرد: معلولان رده خفیف و متوسط خراسان جنوبی 45 درصد از تعداد کل معلولان این استان را تشکیل میدهند.
فرماندار شهرستان سربیشه نیز در این مراسم با اشاره به رویکرد حمایتی انقلاب اسلامی از اقشار آسیب پذیر و محروم بویژه معلولان گفت: معلولان تنها به دلیل بروز برخی اتفاقات در محیط پیرامون و مسائل ژنتیکی درگیر بعضی محدودیتها و نارساییها شدند که باید با شناخت علل و عوامل مختلف این امر، رشد و توسعه همه جانبه مبتنی بر رشد و پرورش نیروهای انسانی متخصص و با دانش بالا را به نحو مقتضی فراهم نمود.
سید علیرضا حسینی پراکندگی معلولان شهرستان سربیشه در بیش از 270 روستای این شهرستان را مشکلی اساسی برای پوشش خدماتی و ارائه امکانات به آنان بیان نمود و خاطرنشان کرد: استفاده از توان و ظرفیت خیرین، افزایش میزان مشاورههای پیش از ازدواج و تأسیس مراکز توانبخشی شبانه روزی به منظور بهره مندی 450 معلول شهرستان که 80 درصد آنان در روستاها ساکن هستند می تواند گره گشای بسیاری از مشکلات در این حوزه باشد.
گفتنی است، در پایان این مراسم از تعدادی از مسئولان و معلولان مرکز توانبخشی شهرستان سربیشه تقدیر شد.
پایان پیام/
نظر شما