به گزارش خبرگزاری شبستان، به مناسبت شب بیست و هفتم ماه مبارک رمضان و لیله القدر، مسلمانان آلبانی با تشریفات خاصی به استقبال احیای این شب می روند.
مسلمانان پیش از ظهر در مسجد «فاتح» یکی از قدیمی ترین مساجد آلبانی در شهر دروس آلبانی می روند و نماز خود را در آنجا اقامه کرده و پس از آن قرآن کریم را که در دست امام جماعت مسجد قرار دارد، می بوسند.
همگام با مسلمانان، مسیحیان به تبرک این شب روزه می گیرند و در این شبها مساجد آلبانی رنگ و بوی روحانی خاصی به خود می گیرد.
اسلان پلاکو، موذن مسجد درباره آداب مسجد«فاتح» گفت: مسجد فاتح در شب قدر آداب و رسوم خاصی دارد که من از کودکی تاکنون آنها را به یاد می آورم مردم در روز 26 رمضان پیش از ظهر در مسجد جمع می شوند و امام جماعت سخنرانی می کند و سرود دینی خوانده می شود و پس از نماز، نمازگزاران قرآن کریم را از روی دست امام جماعت می بوسند و امام جماعت آنها را دعا می کند و این کار تا نماز عصر ادامه دارد.
بوسیدن قرآن کریم
محمد شیهو، یکی از مبلغان آلبانی درباره این آداب گفت: از زمان سقوط کمونیست در سال 1990 میلادی عادت بوسیدن قرآن رواج داشته است و نشان دهنده عشق آنها به قرآن کریم و متبرک بودن این شب است.
زنان، مردان و کودکان این شب را تا صبح در مساجد حضور می یابند و به عبادت می پردازند.
حاج علی دومی، از پیشگامان مسجد فاتح گفت: حضور مردم در مسجد برای بوسیدن قرآن به دلیل آن است که ایمان در وجود آنها قوی است.
دعا و آشنایی شب قدر
در خارج از مسجد، مدرسه ای اسلامی وجود دارد که بر زمین وقفی وابسته به مسجد ساخته شده است و در این مدرسه 15 دانش آموز تحصیل می کنند و یکی از درسهایی که در آنجا آموزش داده می شود درباره شب قدر است.
در این شب مسیحیان همگام با مسلمانان هرساله در شب قدر حجاب خود را حفظ می کنند.
مسیحیان روزه می گیرند
مسیحیان همگام با مسلمانان در روز 26 رمضان و مصادف با شب قدر روزه می گیرند تا از برکات این شب برخوردار شوند و در این شب به مسجد می آیند و تا صبح در کنار مسلمانان دعا می خوانند.
آلبان کوچی، یک مسیحی ارتودکسس که در راه آهن کار می کند، گفت: درباره این شب و نزول قرآن کریم شنیده امد و برای همین در این روز روزه می گیرم.
در آلبانی، 70 درصد مردم را مسلمانان، 20 درصد را ارتودکس و 10 درصد دیگر را کاتولیک ها تشکیل می دهند که با تسامح در کنار هم زندگی می کنند.
پایان پیام/
نظر شما