به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی در مراسم تحلیف دکتر حسن روحانی، رییس دولت یازدهم که از دقایقی پیش با حضور مقامات لشکری و کشوری جمهوری اسلامی ایران و مقامات 60 کشور جهان آغاز شده، گفت: حضور میهمانان گرامی از کشورهای افغانستان، قزاقستان، لبنان، توگو، کرهجنوبی، عراق، ونزوئلا، روسیه، سوریه، آذربایجان، مالزی، نیکاراگوئه، تانزانیا، کومور، چین، عمان، عربستان، تونس، مولداوی و نمایندگان حزبالله، حماس، مجلس اعلای عراق و اقلیم کردستان عراق را به مجلس شورای اسلامی گرامی میداریم.
وی با بیان اینکه امروز از دو جهت برای ملت ایران حایز اهمیت است، افزود: جهت اول به مناسبت انتخابات باشکوه ریاستجمهوری و مراسم تحلیف جناب آقای روحانی به عنوان رییس قوه مجریه و جهت دوم سالروز فرمان مشروطیت که روحیه زنده دموکراسی که ایرانیان را نشان میدهد در 100 سال گذشته است.
لاریجانی با اظهار اینکه در 100 سال گذشته با وجود شرایط ایستا و قلدرمآبانه ملت با راهنمایی علمای نجف و ایران برای تشکیل مجلس فشار را به حکومت وارد کردند تا جایی که حکومت قاجار دستور مشروطیت را صادر کرد، گفت: گرچه پس از آن مردم با فراز و نشیب زیادی روبرو شدند و کودتای سال 1299 رضاشاه ایران را دچار دیکتاتوری دوباره کرد اما بعد از 20 سال دیکتاتوری شرایط باعث شد تا فضای سیاسی و اجتماعی تا حدودی آزاد شود و باز هم در سال 1332 با کودتای آمریکاییها دولت ملی مصدق ساقط شد.
وی به انقلاب ملت ایران در سال 1357 اشاره کرد و اظهار داشت: پس از دیکتاتوری پهلوی صغیر ملت با حرکت بزرگ و راهبری پیشوای روشنضمیر مردم حضرت امام خمینی (ره) سایه نیم قرن دیکتاتوری را برچید. امام خمینی (ره) بعد از انقلاب اسلامی ساختار قانون اساسی کشور را بر پایه مردمسالاری دینی و اهداف اسلامی به گونهای تغییر داد که دیکتاتوری دیگر جان نگیرد و بر جایگاه ولایتفقیه و قدرت مجلس چنان تأکید شد که این مهم محقق گردید و آرمان واقعی انقلاب مشروطه برآورده شد.
لاریجانی با اظهار اینکه انقلاب اسلامی ایران با تشکیل پارلمان و قوای سهگانه و جایگاه امام خمینی (ره) و رهبران صدر انقلاب جدا از راهنماییهای ملت نگاه عمیقی به حرکت آتی آنها رقم زد، افزود: نیازهای اساسی که انقلاب اسلامی بر اساس آن شکل گرفت عبارت بودند از نیازهای کشورهای اسلامی و درونی ملت ایران، سعادت مسلمانان و همزیستی مسالمتآمیز ابنای بشر.
وی ادامه داد: بشر آن روز نشان داد که چقدر نیازمند آزادی است، در آن زمان در بسیاری از کشورهای شرقی حکومتهای حاکم به نقض آزادی میپرداختند و در کشورهای غربی نیز بنگاههای اقتصادی بر ابزارهای رسانه سلطه داشتند که این نیاز اصلی بشر را در آن زمان یعنی آزادی مخدوش میکرد و همچنین در برخی از کشورها برای تحقق آزادی اجتماعی به دیدگاههای معنوی توجه نمیشد.
وی به زندگی مردم در کشورهای کمونیست اشاره کرد و افزود: در برخی از کشورهای کمونیستی نفس ملتها به دلیل فقد آزادی گرفته شده بود و در غرب نیز فقد نظریه عدالت بخصوص پس از جنگ جهانی دوم مشکلات عدیدهای به وجود آورده بود.
رییس قوه مقننه کشورمان به دوره استعمارزدگی و سلطهپذیری در زمان انقلاب اسلامی ایران در سراسر جهان اشاره کرد و عنوان کرد: در کشورهای شرقی و آفریقایی حکومتهای دیکتاتور با حمایت دول غربی به غارت ملتها میپرداختند و درد بزرگتر اینکه بر استعمار و استثمار اینچنینی از گذشته تاکنون لباس قانونی پوشانده میشود و در برخی از تصمیمات شورای امنیت و سایر سازمانهای اینچنینی دیگر مشاهده میشود مانند تصمیمات در مورد مردم فلسطین، جنگ 33 روزه، دفاع 22 روزه، دفاع مقدس و مسئله هستهای ایران.
لاریجانی درد بزرگ دیگر بشریت را در دنیای کنونی درد فقد معنویت و بهرهگیری انسانها از حیات واقعی دانست و افزود: این مشکلی است که اندیشمندان غربی در دولتهای مدرن نگران آن هستند، علاوه بر این درد تفرق مسلمین و گرفتن حق زندگی از آنها مانند زندگی مسلمانان فلسطین که چندین دهه ظلم بیروا بر آنها روا داشته میشود و یکونیم میلیارد مسلمان شاهد آن هستند و این در حالی است که هر روز طرح صلح بیان میکنند.
وی با تأکید بر این نکته که حقوق مسلمانان فلسطین برای امنیت بیشتر غاصبان فلسطین به مزایده گذاشته میشود به گفتهای از مارکس اشاره کرد و اظهار داشت: مارکس میگوید تاریخ همواره تکرار میشود، اول تراژدی و بعد کمدی و همین مبین این موضوع است که سازماندهی ظلم مضاعف بر فلسطینیها و شهرکسازیها کافی نیست، سپس مسلمانان را موعظه به صلحطلبی میکنند.
لاریجانی با اظهار اینکه درد دیگر بزرگ جهان مناقشات جدی جریانهای افراطی در عالم اسلام، مصر، سوریه، افغانستان، پاکستان و لبنان است که جنایت میکنند. انقلاب جمهوری اسلامی ایران در جهت پاسخدهی به این دردها با توجه به چند اصل به وجود آمد؛ اصل اول مردمسالاری و تحقق اراده ملت در سرنوشت خود، اصل دوم سعادت معنوی و توسعه اقتصادی مبتنی بر نظریه اسلام، اصل سوم آزادی فکری و اندیشه، اصل چهارم همزیستی مسالمتآمیز با مسلمین و اصل پنجم رفع ظلم و بیداد از جهان.
لاریجانی با بیان اینکه انتخابات در جمهوری اسلامی تنها طریق دستیابی به مردمسالاری در سطح رهبری قوه مقننه و مجریه است، تأکید کرد: باید در این زمینه از رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیتالله خامنهای نهایت سپاسگزاری را داشته باشیم که در طول زعامت خود به صیانت راه امام و دموکراسی مستمر در زمینه کشورهای اسلامی پرداختهاند.
لاریجانی با اظهار اینکه در انتخابات اخیر شاهد حضور بیش از 70 درصد مردم ایران پای صندوقهای رأی و انتخاب یکی از رجال سیاسی و باتجربه و برجسته انقلاب به عنوان رییسجمهور بودیم، تصریح کرد: انتظارات مجلس شورای اسلامی از رییس دولت یازدهم این است که اولا همانگونه که در تبلیغات انتخاباتیشان همراه دیگر کاندیداها بر قانون و قانونگرایی است، تأکید داشته است قوه مجریه را نیز پایبند به قانون کند و ثانیا اینکه مجموعه شرایط کشور و تجربه سالهای گذشته نشان داده کشور صرفا بر مبنای تئوریهای علمی اداره نخواهد شد و لذا انتظار میرود که از تجربیات دولتهای گذشته و همکاری با قانون استفاده شود.
رییس مجلس شورای اسلامی انتظار سوم مجلس از دولت یازدهم را توجه به مشکلات داخلی جامعه و حل آن با تکیه بر تولید داخلی دانست و افزود: امروز کشاورزی و صنعت ما در شرایط نامناسبی هستند که تنها با تولید مشکلات آنها حل خواهد شد. همچنین شرایط فعلی جهان اسلام نیازمند تحقق جوانههای دموکراتیک است و شاهد آن هستیم که آمریکا و برخی از کشورهای غربی با افراطیگری مزاحمتهایی را برای ملت به وجود آوردند که برخورد با آن نیازمند تدابیر همهجانبه قواست و مجلس شورای اسلامی به عنوان پایگاه قانونگرایی کشور در چهارچوب ذکرشده میتواند صمیمانهترین همکاری را با کابینه آینده داشته باشد.
وی در پایان از دولتهای نهم و دهم و ریاست محمود احمدینژاد در این دولتها تقدیر و تشکر کرد.
پایان پیام/
نظر شما