نگاهی به عملکرد دولت نهم و دهم در استان زنجان

خبرگزاری شبستان: دولت ها همواره در تلاش برای توسعه و عمران جوامع بودند و این مساله در نظام جمهوری اسلامی که نظامی مبتنی بر مردم سالاری دینی است، پررنگ تر است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان، روند توسعه کشور در بخش های مختلف اجتماعی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، هنری و دفاعی در سایه برنامه ریزی مدون کشورها نمود پیدا می کند.
 

در کشور ما نیز بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و بارور شدن روزنه امید در دل اقشار مختلف مردم کم کم خیزش به سمت ساخت کشور در حوزه های مختلف چشمگیر شده است.
 

از این رهگذر در هشت سال اخیر از عمر دولت نهم و دهم نیز شاهد اجرای طرح های مختلف در اقصی نقاط کشورمان بوده ایم.
 

در این بین استان زنجان نیز به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی و قرار گرفتن در مسیر اتصال شرق به غرب ظرفیت های بالقوه ای دارد که در این دوره حرکت های قابل توجهی برای پیشبرد روند توسعه استان شکل گرفت.
 

زنجان استانی است که در گذشته روند توسعه و پیشرفت در آن کند بوده و با روی کار آمدن دولت مهر شاهد تحولات گسترده ای در بخش های مختلف بودیم؛ این موضوع از زمان حضور دکتر رئوفی نژاد در سمت استانداری پررنگ شد.
 

ارتقا استان زنجان از درجه سه کشوری به درجه دو کشوری که با جهش در برخی از شاخص ها ایجاد می شود نمونه دیگری از تلاش های دولتمردان بویژه استاندار زنجان در توسعه و عمران استان است.

از اینرو نیم نگاهی به عملکرد دولت نهم و دهم در استان زنجان کردیم تا با ارائه برخی از شاخص ها اقدامات دولت در استان را به منصه ظهور قرار دهیم.
 

ارتقا سطح راه های استان، گسترش خدمات زیربنایی از جمله دسترسی به گاز وآب و برق، افزایش دسترسی به بهداشت و برنامه های تعالی بخش در آموزش و پرورش از جمله اقدامات دولت بوده است.
 

برنامه ریزی برای ساخت 4 نیروگاه سیکل ترکیبی با ظرفیت تولید بیش از 2500 مگاوات برق، توجه به بحث سرمایه گذاری، توسعه صادرات، عمران شهری و روستایی و دستیابی به دولت الکترونیک از جمله خدماتی بود که در دولت نهم و دهم برای مردم زنجان توفیقات بسیاری حاصل شد.
 

افزایش سرعت جذب سرمایه گذاری در استان بی سابقه شد و باوری جدی در مدیران استان ایجاد کرد که به توسعه استان زنجان سرعت چشمگیری بخشید.
 

تلاش و همت مسئولان و مدیران هرچند منجر به حل تمامی مشکلات نشده است ولی موجبات رضایتمندی بسیاری از مردم را فراهم کرده است که این نشان دهنده پیگیری های جدی مدیران برای آرامش خاطر مردم است.
 

مروری بر مصوبات سفر هیات دولت به استان زنجان:

یکی از اقدامات برجسته دولت، انجام سفرهای استانی، حضور هیأت دولت در استان ها و تشکیل جلسات هیأت وزیران برای تصویب طرح های متناسب با نیاز مناطق مختلف کشور به منظور اجرای سریع تر و نظارت بر روند اجرای پروژه ها بوده است.
 

استان زنجان میزبان ریاست محترم جمهور به همراه هیأت دولت در سه دور سفر در مرداد ماه 1385 ، آبان 1387 و آذرماه 1389 بوده است.
 

این سه دور سفر برای استان در بخش آموزش و پژوهش 118 مصوبه، بخش اقتصادی و تولیدی 71 مصوبه، بخش بهداشتی ودرمانی 84 مصوبه، بخش زیربنایی 191 مصوبه و بخش فرهنگی و اجتماعی 211 مصوبه در پی داشت.

اقدامات ویژه دولت در استان زنجان:

با توجه به جهت گیری اصلی دولت های نهم و دهم در زمینه برقراری عدالت اجتماعی و تا یکد به مساوات و برابری آحاد جامعه در برخورداری از فرصت ها و امکانات اقتصادی و اجتماعی کشور، رویکرد مسئولان استان نیز در این راستا قرار گرفته است؛ به طوری که از نخستین روزهای تشکیل دولت نهم برنامه ریزی در جهت محرومیت زدایی از مناطق مختلف استان در دستور کار قرار گرفت.
 

بر همین اساس با الهام از رهنمودهای مسئولان محترم نظام و سیاست های برنامه های چهارم و پنجم توسعه در راستای اهداف و رویکرد های اساسی دولت های نهم و دهم در زمینه عدالت محوری، مهرورزی، خدمت به بندگان خدا و توسعه و تعالی همه جانبه، اقدامات گسترده ای در حوزه های مختلف اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی در سطح استان انجام شده است.
 

سهام عدالت در سطح استان همسو با کشور در دوازده مرحله به اجرا درآمد.


همچنین در راستای اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها، تعداد خانوارهای دریافت کننده یارانه در هر مرحله در استان زنجان 298 هزار و 819 نفر، تعداد افراد دریافت کننده یارانه در هر مرحله یک میلیون و 22 هزار و 380 نفر و میزان یارانه پرداختی تا پایان مرحله بیست و ششم 13 هزار و 145 میلیارد ریال اعلام شده است.
 

مسکن مهر نیز یکی دیگر از برنامه های مهم دولت در خدمت رسانی به مردم است که براساس توزیع استانی برنامه ساخت مسکن توسط هیأت محترم وزیران، سهم استان زنجان، ساخت44 هزار و 687 واحد مسکونی و آماده سازی زمین برای 121 هزار و 56 واحد مسکونی بود که در این راستا اداره کل راه و شهرسازی و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان تلاش ها و کوشش های مضاعفی برای تحقق این امر داشته اند.

فرصت های شغلی ایجاد شده در استان زنجان:


به طور کلی تعداد فرصت های شغلی تعهد شده استان در طی سال های (89 تا91 ) تعداد 92 هزار 452 فرصت شغلی بوده است که با همکاری کلیه دستگاه های اجرایی، 114 هزار و 225 فرصت شغلی در استان در طی این سه سال محقق شد که 24 درصد بیش از فرصت های شغلی تعهد شده است.
 

استان زنجان از غافله سرمایه گذاری داخلی و خارجی نیز عقب نماند و مرکز خدمات سرمایه گذاری استان زنجان نیز به منظور حمایت، تسهیل و تسریع امور مربوط به سرمایه گذاری در استان، به عنوان کانون مراجعه سرمایه گذاران داخلی و خارجی و مرجع هماهنگی با سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران و همچنین دستگاه های اجرایی که مجوزهای سرمایه گذاری و کسب و کار را صادر می نماید، تشکیل شد.

 

از سال 84 تا پایان سال 91 در استان زنجان در مجموع 2 هزار و 958 طرح سرمایه گذاری با حجم سرمایه گذاری 20 هزار و 946 میلیارد ریال به بهره برداری رسیده است که طی این هشت سال در مجموع از یک روند افزایشی برخوردار بوده است، به طوری که تعداد طرح های بهره برداری شده در سال 84 از 147 طرح به 1245 طرح در سال 91 افزایش یافته است.

شایان ذکر است که بخش صنعت و معدن بیشترین سهم را در بین سایر بخش های اقتصادی به لحاظ طرح های به بهره برداری رسیده و در دست اجرا به خود اختصاص داده است.
 

طرح های مهر ماندگار یادگاری از دولت:

از اقدامات مهم دولت، اجرای طرح های مهر ماندگار در سال پایانی خدمت دولت است. این طرح ها و پروژه ها به طورعمده از طرح های بزرگ و مهم سرمایه گذاری بخش خصوصی و پروژه های عمرانی بخش دولتی است که با بهره برداری از آنها علاوه بر ایجاد تحول در وضعیت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مناطق مختلف استان، شاخص های کلان استان نظیر میزان تولید، اشتغال، صادرات و افزایش خدمات اجتماعی، تقویت و بهره برداری زیر بناها و غیره به طور قابل توجهی تحت تأثیرقرار خواهد داد.
 

در استان زنجان 21 پروژه عمرانی و 7 پروژه اقتصادی و سرمایه گذاری در قالب طرح ماندگار در دستور کار قرار دارد.


صندوق قرض الحسنه مهر امام رضا(ع) زنجان یکی از دستاوردهای مهم دولت خدمت گذار در راستای کمک به اشتغال، ازدواج و مسکن جوانان این مرز و بوم است که به منظور تحقق اهداف عالیه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران خدمات ارزنده ای را در کشور به انجام رسانیده است.
 

در استان زنجان 1086 فقره تسهیلات ازدواج به صورت قرض الحسنه و 81 هزار فقره تسهیلات ازدواج با عاملیت بانک های عامل اعطا شد.
 

ابتکارات استاندار زنجان در استان:

 

در راستای تسریع در اجرای برنامه ها و طرح ها، ستادهایی در استان زنجان تشکیل شدند که از آن جمله می توان به ستاد توسعه کشاورزی، معدن، صیانت از حریم امنیت عمومی و شهروندان، ستاد عمران شهری و روستایی، دولت الکترونیک، تحول اداری و تحقق شعار سال اشاره کرد.
 

استاندار زنجان همچنین بازدید از پروژه های عمرانی را در بازه زمانی مشخص در دستور کار خود قرار داد و در این بین دیدارهای مردمی برای رسیدگی به مشکلات مردمی نیز تشکیل شد.

تقویت فرودگاه زنجان، ایجاد نیروگاه در راستای سرمایه گذاری در صنعت تولید برق، پیگیری منطقه ویژه اقتصادی، اقدامات ویژه در حوزه بانوان از جمله احداث پارک بانوان، فرهنگسرای بانوان و مجتمع تولیدی صنعتی بانوان، ایجاد و توسعه مصلا و حوزه های علمیه، ایجاد فرهنگسرای قرآن و عترت و اجرای طرح ریشه کنی بیسوادی قرآنی و چندین طرح دیگر را می توان از دیگر اقدامات دولت در این استان نام برد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 279522

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha