به گزارش خبرنگار شبستان، علیرضا مرندی، رییس فرهنگستان علوم پزشکی در همایش کشوری ترویج تغذیه با شیرمادر در دهههای اخیر شواهد گستردهای در نقش ترویج تغذیه با شیر مادر وجود دارد که بقا و ارتقای سلامت کودک و همچنین مادر جزو کلیدیترین نقش تغذیه با شیر مادر است.
وی افزود: شیر مادر بهترین و مطلوبترین ماده برای کودک است، مادهای که دایم در آن تحول صورت گرفته و در ساعات، فصل و سنین مختلف کودک به طور متناوب در ترکیب آن تغییرات رخ میدهد.
به گفته مرندی، در شیر مادر مواد دفاعی و سلولهای زنده بخصوص در آغوز چنان زیاد و پرفایده است که از شیر مادر به عنوان خون سفید یاد میکنند و آن را مرحله چهارم زایمان میشمارند.
وی خاطرنشان کرد: اگر در ساعات اولیه زندگی کودک تغذیه با شیر مادر صورت گیرد همهساله یک و نیم میلیون کودک بیشتری زنده خواهد ماند و با توجه به آیه قرآن که میفرماید احیای یک نفس معادل احیای نفوس است با همین کار به ظاهر کوچک ولی بااهمیت میتوانیم به این سخن قرآن عمل کنیم و انسانی سالم با ضریب هوشی بالا به جامعه تحویل دهیم.
جلوگیری از دوسوم مرگ و میر کودکان زیر سه ماه با تغذیه شیر مادر
رییس فرهنگستان علوم پزشکی ادامه داد: با توجه به اینکه هر قدر به زمان تولد نزدیک میشویم امکان مرگ و میر کودکان افزایش مییابد تغذیه با شیر مادر میتواند مرگ کودکان زیر سه ماه را دوسوم کاهش دهد، بر همین اساس تغذیه با شیر مادر یک استراتژی برای حفظ کودک محسوب میشود.
این متخصص اطفال ادامه داد: اگر کودک در روز اول از شیر مادر تغذیه کند 3/16 درصد از مرگ آنها جلوگیری میشود و اگر در روز اول از شیر مادر تغذیه کند از 3/23 مرگ آنها جلوگیری میشود.
وی خاطرنشان کرد: وقتی کودکان در اتاق زایمان شروع به تغذیه با شیر مادر کنند احتمال تداوم تغذیه با شیر مادر تا سه برابر افزایش مییابد.
به گفته رییس فرهنگستان علوم پزشکی، 53 درصد مرگ و میر کودکان بر اثر مستقیم سوءتغذیه بوده و یا سوءتغذیه از عوامل زیربنایی آن محسوب میشود که تغذیه با شیر مادر هم مناسبترین تغذیه بوده و هم خشونت را کاهش میدهد. در نتیجه بهترین راه برای مبارزه با سوءتغذیه، تغذیه با شیر مادر است.
وی افزود: تغذیه با شیر مادر انواع و اقسام عفونتها را در کودک کاهش داده و حتی شدت آلرژی را نیز کاهش میدهد، ضمن اینکه از کمخونی، پوکی استخوان و آسیبهای روانی بر روی سلامت مادر تأثیرگذار است.
پایان پیام/
نظر شما