به گزارش خبرنگار شبستان، فاطمه رخشانی معاون بهداشتی وزیر بهداشت در نشست خبری چهارمین جشنواره رسانه های سلامت گفت: در صورتی می توانیم در راه ارتقاء سلامت موفق باشیم که بتوانیم مردم را به عنوان شریک بهداشت و درمان وارد کنیم.
وی افزود: در حال حاضر وظیفه وزارت بهداشت ارایه خدمات است که اگر در کنار این خدمات آموزش نیز ارایه شود ارتقا سلامت صورت می گیرد.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر مردم به عنوان مشتری در وزارت بهداشت وارد می شوند اظهار کرد: متاسفانه الان در وزارت بهداشت نگاه از بالا به پایین است در حالیکه این نگاه بسیار قدیمی بوده و سالهاست که از بین رفته است.
وی ادامه داد: مردم اگر در جامعه مسئولیت فردی در قبال سلامت بپذیرند و شریک برنامه های سلامت شوند می توانند نحوه درمان خود را انتخاب کرده و با پزشک شریک شوند، این چیزی است که در سیستم ما اتفاق نمی افتد.
معاون بهداشتی وزیر بهداشت ادامه داد: با توانمندکردن مردم بدین ترتیب که سواد سلامت مردم از طریق آموزش ارتقا یافته و بعد از دریافت اطلاعات به مرحله اجرا برسد می توانیم سطح سواد سلامت را بالا برده و مردم را توانمند کنیم.
وی با اشاره به اینکه با توجه به کارگیری بهورزان در آموزش روستاها اتفاقات خوبی صورت گرفته است اظهار کرد: یکی از تحقیقات نشان می دهد که زنان روستایی درخصوص اسهال و بیماریهای اسهال اطلاعاتی بیشتری نسبت به زنان شهری دارند.
وی با اشاره به نقش تاثیرگذار رسانه در آموزش سلامت اظهار کرد: امسال چهارمین جشنواره ملی رسانه های سلامت برگزار می شود که سالانه با رشد قابل توجه شرکت کنندگان در این جشنواره مواجه بودیم.
به گفته رخشانی علی رغم اینکه در سال اول رسانه های دیجیتال به این جشنواره ورود پیدا نکردند سال گذشته 80 درصد رسانه های دیجیتال رسیده به جشنواره از بخش خصوصی بوده اند.
معاون بهداشت و وزیر بهداشت در ادامه با اشاره به اینکه طی دو هفته اخیر مجوز راه اندازی مراکز مشاوره آموزش بهداشت و سلامت ابلاغ شده است اظهار کرد: این مراکز موضوعات آموزش را به صورت گروهی و فردی به بخش های مختلف از قبیل بیماران و افراد سالم ارایه خواهند کرد یعنی این مراکز به زودی بازوی بخش خصوصی برای کمک به وزارت بهداشت خواهند بود.
وی خاطرنشان کرد: در دنیا برای آموزش مردم بیمه، بیمه فرانشیز پرداخت می کند که امیدواریم با راه اندازی این مراکز ضمن آموزش بیماران بتوانیم هزینه های درمان را ساپورت کنیم.
رخشانی افزود: در دنیا ثابت شده است که 50 درصد از مراجعه، 50 درصد از مصرف دارو، 50 درصد بستری ها و 50 درصد غیبت از محل کار با کارهای مراقبتی از طریق آموزش کاهش می یابد.
پایان پیام/
نظر شما