به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، مرتضی داستانی مدیر مسئول روزنامه 19 دی و یکی از پیشکسوتان عرصه رسانه، یکشنبه شب (20 مرداد) در همایش بزرگ اصحاب رسانه که در تالار معصومیه استانداری قم برگزار شد، گفت: در همه جا گفته میشود که رسانهها به عنوان پل ارتباطی میان مردم و مسئولان هستند اما متاسفانه این پل به یک جاده یک طرفه تبدیل شده است.
وی عنوان داشت: صحبتهای مدیران در رسانهها درج میشود اما کسی از دغدغههای مردم برای مسئولان در رسانه خود نمینویسد که این موضوع خبرنگاران را به یک میرزانویس تبدیل کرده است.
مدیر مسئول روزنامه 19 دی تاکید کرد: یکی دیگر از مشکلات خبرنگاران ما مشکل قراردادهای خرید خبر است که این امر منجر به کاهش کیفیت اخبار در سطح رسانهها میشود.
داستانی تصریح کرد: متاسفانه قراردادهای خرید خبری با خبرنگاران منعقد میشود که در شان خبرنگار نیست و یک خبرنگار باید روزانه تمام وقت خود را بگذارد که حداقل روزی شش خبر تولید کند که با احتساب روزهای تعطیل حقوقی که دریافت میکند کمتر از قانون کار است.
وی گفت: این اتفاق در حالی رقم میخورد که اگر در یک کارگاه در دور افتادهترین نقطه شهر یک کارگر کمتر از قانون کار حقوق بگیرد، همین خبرنگاران سر و صدا کرده و انتقاد میکنند اما وقتی نوبت به خودشان میرسد کسی حرف آنها را عمل نکرده و مشکلاتشان را رفع نمیکند.
مدیر مسئول روزنامه 19 دی با انتقاد از رفتارهای برخی روابط عمومیها گفت: متاسفانه منزلت و جایگاه یک خبرنگار توسط روابط عمومیها زیر سئوال رفته و به جای اینکه عامل ارتباطی میان مدیر و خبرنگار باشند، عامل ایجاد فاصله شدهاند.
داستانی یکی از مشکلات رسانهها را خود خبرنگار خواندهها عنوان کرد و گفت: متاسفانه هیچ کس نظارت دقیقی بر کسانی که می خواهند تازه خبرنگار بشوند ندارند و هر فردی بخواهد به خود اجازه داده تا خبرنگار شده و در جلسات شرکت کند.
وی تاکید کرد: اگر روند مطبوعات در قم اینگونه ادامه یابد، شاهد روشن شدن چراغ قرمز حیات مطبوعات در قم خواهیم بود و باید پیکر مطبوعات قم را تشییع کنیم.
*عدم جریان سازی رسانهای در قم
محمد شاکری خبرنگار صدا و سیما هم در این مراسم گفت: یکی از مشکلات اصلی ما عدم جریان سازی رسانهای است که متاسفانه نه صدا و سیما و نه مطبوعات و خبرگزاری ها به آن توجهی ندارند.
وی ابراز داشت: خیلی از وقتها شده که ما خبرهایی را منتشر و بدون پیگیری از کنار آن عبور میکنیم در صورتی که باید این موضوع پیگیری شده و در دستور کار قرار گیرد.
خبرنگار صدا و سیمای مرکز قم گفت: یکی دیگر از مشکلات ما عدم انتقاد سازنده از مسئولان است که باید فرهنگ انتقاد در استان گسترش یافته و رسانهها بتوانند در فضایی باز به انتقاد بپردازند.
*مدیران خبرنگاران را با بلندگوی تبلیغاتی خود اشتباه نگیرند
فاطمه عسگری از خبرگزاری شبستان و نماینده بانوان خبرنگار در قم هم در این مراسم از عدم توجه به دغدغه خبرنگاران انتقاد کرد و گفت: متاسفانه همزمان با روز خبرنگار حرفهای تکراری و مشکلات تکراری خبرنگار را شنیده که حاکی از عدم توجه به رفع مشکلات آنها را دارد.
وی افزود: امیدواریم به گونهای برنامه ریزی شود که تا دسال آینده حداقل یکی از مشکلات خبرنگاران برطرف و دیگر شاهد حجم انبوه این مسائل در استان نباشیم.
عسگری با انتقاد از عدم پاسخگویی مدیران تصریح کرد: متاسفانه مدیران ما تنها زمانی پاسخ خبرنگار را میدهند که بخواهند عملکرد خود را تشریح کنند و در غیر این صورت هیچ جوابی برای خبرنگاران و مردم ندارند.
وی عنوان داشت: از سوی دیگر روابط عمومیها و مدیران خبرنگاران را با بلندگوی تبلیغاتی خود اشتباه گرفتهاند درحالی که باید پاسخگوی مشکلات باشند.
*رسانهها از ظرفیت قم استفاده کنند
حجتالاسلام حسینی عارف مسئول خبرنگاری ابنا هم در این جلسه گفت: قم دارای جایگاه و ظرفیتهای عظیم فرهنگی است که باید از آن نهایت استفاده را کرده و بتوانیم پیام اسلام را منتقل کنیم.
وی ابراز داشت: باید با چاپ روزنامهها و مجلاتی در خور شان شهر قم، بتوانیم جایگاه اسلام و تشییع را به دنیا معرفی کنیم که باید کارهای عملی در این زمینه صورت گیرد.
پایان پیام/
نظر شما