به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی، رییسجمهور کشورمان در جلسه بررسی رأی اعتماد به وزرای پیشنهادیاش برای کابینه یازدهم که صبح امروز دوشنبه 21 مرداد در مجلس آغاز شد، با اشاره به اهم برنامههایش گفت: فصل مربوط به حقوق ملت در قانون اساسی فصلی مدون است که هنوز ظرفیتهای بسیاری برای بهروزی و کامیابی همراه با کرامت ایرانیان دارد و از آنجا که رییسجمهور مسئول سیاست خارجی است برنامه رییسجمهور نیز معطوف به اجراییشدن این فصل قانون اساسی و همچنین دیگر اصول قانون اساسی است.
وی فقدان منشور جامع حقوق شهروندی را از جمله ایرادات در این زمینه عنوان کرد و ادامه داد: ناکافیبودن سطح آگاهیها از حقوق و شرایط و نبود برنامه برای عرصههای مختلف جامعه و عدم کادرسازی مناسب برای آنها از جمله مشکلات موجود برای اجراییشدن فصل سوم قانون اساسی است.
حجتالاسلام والمسلمین روحانی تصریح کرد: برای حل معضلات توسعه و وفاق ملی و همبستگی اجتماعی اهتمام اساسی به بحث سرمایه اجتماعی، ارتقای سطح نشاط اجتماعی، تقویت مناسبات حاکمیت و ملت و تبدیل قانونگرایی به منش اجتماعی، همزیستی مسالمتآمیز همه اقوام و مذاهب در گسترده ایران اسلامی و اهتمام به همگرایی نخبگان از دیگر برنامهها در این بخش است.
رییسجمهور با اشاره به سرتیترهای برنامههای اجتماعی و فرهنگی خود برای دولت یازدهم گفت: هدف صیانت از فرهنگ و هویت دینی تقویت توان و اقتدار فرهنگی و کمک به ارتقای سطح فرهنگ عمومی و تقویت نهادها و تشکلهای فرهنگی و دینی و تضمین آزادیهای قانونی است.
وی ادامه داد: از دیگر برنامهها در بخش فرهنگی و اجتماعی صیانت از تنوع و تکثر فرهنگی و رونق میان اقتصاد و فرهنگ هنر و بهرهگیری از ظرفیتهای فرهنگی و اطلاعاتی است.
روحانی با اشاره به نکاتی در زمینه چگونگی انتخاب کابینهاش یادآور شد: در سالیان گذشته به طرق مختلف از سختیهایی که مردم در جامعه تحمل میکردند آگاه میشدم و از سوی دیگر باور داشتم که ایرانیان باید بهتر زندگی کنند و بر همین اساس احساس کردم وظیفه دارم آبروی خویش را که از سر نظام و خدمت به مردم کسب کردهام بدون هیچ محافظهکاری در میان بگذارم و استوار وارد میدان شوم و باور داشتم که میتوانم ادای تکلیف کنم.
وی ادامه داد: احساس کردم جامعه و مردم از افراط و تفریط به تنگ آمدهاند و اعتدال راهحلی است که میتواند ملت را کمک کند.
رییسجمهور تصریح کرد: معتقدم میتوان به مجموعه مطالبات مردم در چهارچوب زمانبندی معقول و با همکاری و همدلی نیروهای دلسوز پاسخ مناسب داد.
وی ادامه داد: حال با تدوین رئوس برنامههای دولت تدبیر و امید و تقدیم آنها به مجلس و انتخاب کابینه آمدهام تا به مطالبات مردم پاسخ دهم و خداوند را شاهد میگیرم که در این شرایط حساس نهایت بهره را ببرم تا در کوتاهترین زمان مدبرترین برنامه را برگزینم و لحظهای امور اجرایی کشور را بدون سکاندار باقی نگذارم.
وی با اشاره به تشکیل 4 کارگروه برای بررسی کابینه پیشنهادی و برنامههایش گفت: کارگروههای اقتصادی و زیرساختی، سیاسی و امنیتی، سیاست خارجی و فرهنگی و اجتماعی چهار کارگروهی بودند که 20 کارگروه فرعی نیز زیرمجموعه آنها بود و بالغ بر 500 نفر نخبه عضو این کارگروه بودند که این افراد بیش از شش هزار نفر ساعت کار برای تهیه و تدوین فهرست وزرای پیشنهادی و همچنین برنامههای دولت تدبیر و امید کار کردند.
روحانی تصریح کرد: در انتخاب وزرا به هیچ عنوان سهمخواهی جناحها، احزاب و گروهها در کار نبوده است و هیچ حزب و گروه و جناحی در تصمیمگیری نسبت به وزرا به من فشار نیاورده است و هیچ وزیری به عنوان سهم جناح و گروه خاصی مدنظر نیست.
وی بیان کرد: با تمام وزرای پیشنهادی شرط شده است که افکار، عقاید و وابستگی گذشتهشان محترم است اما آمدن آنها در این دولت صرفا به خاطر تخصص، تجربه، تعهد و کارآیی آنها در این مقطع زمانی بوده است و با آنها شرط شده است که در انتخاب همکارانشان معیارهای جناحی و حزبی را در نظر نگیرند.
وی تاکید کرد: اصل بر شایستهسالاری، اعتدال و فراجناحی بودن است و مبنای بنده در انتخاب وزرا و سپس معاونان بر این اصل بوده است و قطعا شما نمایندگان نیز در بحثها و رأیتان معیارهای اصلی انقلاب دینی و اخلاقی وکارآمدی و نجات کشور را بدون در نظرگرفتن وابستگیهای سیاسی و جناحی مدنظر قرار میدهید.
رییسجمهور گفت: تمام وزرایی که انتخاب شدهاند از دلسوزان نظام، از مطیعان رهبری و افرادی هستند که آماده فداکاری برای این کشور هستند و من از تکتک آنها برای این همکاری دعوت کردهام و آنها برای خدمت به کشور این وظیفه را بر دوش گرفتند و پذیرفتند البته نمایندگان مجلس دستشان برای هرگونه بررسی باز است و همه ما به رأی مجلس احترام میگذاریم.
پایان پیام/
نظر شما