علم محدود علت تطبیق غلط برخی حوادث جاری با روایات آخرالزمان است

معاون پژوهشی مرکز تخصصی مهدویت با بیان اینکه برخی از علامت های ظهور در روایات پیوند زمانی با ظهور ندارد، گفت: به طور مثال گرمای شدید در این دوران است ولی این اتفاق چه زمانی و با چه فاصله است، مشخص نیست.

حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی یوسفیان، استاد مرکز تخصصی مهدویت حوزه علمیه قم در گفتگو با خبرنگار حوزه مهدویت خبرگزاری شبستان، گفت: باید توجه داشته باشیم که علامت های ظهور فقط ما را تا امر ظهور نزدیک می کند و نشانگر این است که ظهور نزدیک است و فرایندی بین این علائم و ظهور نیست.
 

سه دوره آخرالزمان تعریف شده است

وی با بیان اینکه واژه آخرالزمان یک اصطلاح جدید نیست و در روایات و احادیث به آن اشاره شده است، خاطرنشان کرد: سه دوره برای آخرالزمان تعریف شده است که دوره اول با عنوان پیغمبر آخرالزمان است که از بعثت پیامبر(ص) تا آخر عمر دنیا را شامل می شود و دوره دوم دوران ظهور است که به زمان ظهور حضرت حجت تا آخر دنیا گفته می شود.
نویسنده کتاب‌ "امام مهدی در قرآن" دوره سوم را باتوجه به روایات شیعه دوران غیبت دانست و بیان داشت: این دوره از غیبت امام عصر(عج) تا زمان ظهور را شامل می شود و باید گفت که ما درحال حاضر در این دوره قرار داریم و انسان های 500 سال پیش نیز در این دوره بوده اند و انسان های آینده هم ممکن است در این دوره باشند.
معاون پژوهشی مرکز تخصصی مهدویت با بیان اینکه برخی از علامت های ظهور در روایات به صورت مطلق آمده و پیوند زمانی ندارد، اظهارداشت: به طور مثال گرمای شدید در این دوران است ولی این اتفاق چه زمانی و با چه فاصله است، مشخص نیست. برخی از علائم در روایات پیوند زمانی با ظهور برقرار کرده است.
وی بااشاره به مثالی در این خصوص گفت: به طور مثال در روایات، قتل نفس زکیه 15 شب قبل از ظهور اتفاق می افتد. براساس جمع بندی روایات 5 علامت پیوند زمانی با این امر دارند. خروج سفیانی، خروج یمانی، فرو رفتن سپاهیان سفیانی در منطقه بیداء (بیابان بین مدینه و مکّه)، صیحه آسمانی و قتل نفس زکیه که تحقق این علامت ها زمان ظهور را نزدیک می کند.

 

تطبیق برخی حوادث جاری با روایات غلط است
نویسنده "طلوع خورشید" ادامه داد: خروج سفیانی ماه رجب قبل از ظهور و صیحه آسمانی ماه رمضان قبل از ظهور اتفاق می افتد و خروج سفیانی و یمانی یکی است. البته در ظاهر روایات اینطور است و جزئیات علامت ها قابل تغییر است و ممکن است زمان بندی ها تغییر کند.
معاون پژوهشی مرکز تخصصی مهدویت علامت های ظهور را در روایات بحثی نقلی دانست و بیان داشت: ما باید با بررسی مجموعه ای از روایات ببینیم که این علامت ها حتمی است و کدام روایت با عنوان حتمیت نیامده است، همچنین اگر در یک روایتی عنوان حتمیت آمد، فوری حکم بر حتمی بودن آن نباید کرد و باید بررسی شود که قابل جمع با روایات است یا نه.
حجت الاسلام یوسفیان ادامه داد: نابودی دولت بنی عباس یکی از علامت ها بود که اتفاق افتاد ولی بسیاری از علامت ها حتمی بودنش معلوم نیست.
نویسنده "رخدادهای ظهور" تطبیق برخی از حوادث جاری را با روایات غلط دانست و بیان داشت: علتش هم این است که علم ما محدود است و نمی دانیم که این حوادث، نشانه های ظهور است یا نه.
معاون پژوهشی مرکز تخصصی مهدویت با بیان اینکه باید احتمال دهیم که حوادث این چند سال گذشته ممکن است از نشانه های ظهور باشد، تصریح کرد: حوادث سوریه و عراق را می توان به خروج سفیانی ارتباط داد ولی باید احتمال دهیم که ممکن است این حوادث 50 درصد به عصر ظهور متصل شود.


پایان پیام/

کد خبر 281489

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha