به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، افشین حیدری، مدیر کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری خوزستان، با بیان این مطلب گفت: پرونده این موسیقی ها از خرداد ماه سال 90 در جهت ثبت نواهای سنتی شوشتری در فهرست آثار ملی ارسال شده بود و پس از 2 سال در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.
وی افزود: در پی اقدام مسئولان میراث فرهنگی در جهت ثبت نواهای سنتی شوشتری در خرداد 1390 از همه 24 مقام موسیقی شوشتری پرونده ای متحد تدوین و برای ثبت ملی ارسال شد و با تلاش و پیگیری فراوان از سوی اداره کل میراث فرهنگی استان و سایر مسئولان در شوشتر این پرونده در ردیف آثار معنوی ملی قرار گرفت.
مدیر کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری خوزستان، با بیان اینکه اینک پس از گذشت مدت زمانی، ثبت این آثار به مرحله نهایی رسیده و شماره های ثبت این آثار معنوی نیز اعلام شده است، تصریح کرد: استان خوزستان 909 اثر ثبت شده در فهرست آثار ملی و 11 هزار اثر تاریخی را در خود جای داده است.
وی تار، نی جفته، سرنای کوچک، دهل، دایره و ضرب را از جمله سازهای منطقه شوشتر برشمرد و اضافه کرد: از جمله آثار ثبت شده ردیف آوازی موسیقی مقامی 24 مقوم شوشتر با شماره ثبت 866، تصنیف ها و رنگ های 24 مقوم شوشتر با شماره ثبت 867، مولودیخوانی24 مقوم شوشتر با شماره ثبت 868، از جمله یان آثار است.
حیدری، خاطر نشان کرد: ذکرخوانی و نوحه خوانی 24 مقوم شوشتر با شماره ثبت 869، موسیقی درمانی 24 مقوم شوشتر با شماره ثبت 870، موسیقی کار 24 مقوم شوشتر با شماره ثبت 871، لالایی های 24 مقوم شوشتر با شماره ثبت 872 و اذان 24 مقوم شوشتر با شماره ثبت 873 از دیگر آثار 24 مقوم شوشتر است.
پایان پیام/
نظر شما