به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، محمود واعظی، وزیر پیشنهادی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در دولت یازدهم در بخش دوم دفاعیات خود در صحن علنی مجلس گفت: خدمت نمایندگان و در کمیسیونها و جلسات مختلف نکاتی را آموختم که تلاش میکنم در صورت رأی اعتماد در دستور کار قرار گیرد.
وی به ایراداتی که از او گرفته شد، اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه تخصص اصلی و تحصیلی من مخابرات بوده همواره در دورانی که در سیاست خارجی فعالیت میکردم از تخصص خودم دور نیفتادم و به مطالعه مقالات مختلف و آنچه که در این خصوص اتفاق میافتاد، میپرداختم.
وی افزود: از سوی دیگر تجربه من در مخابرات من را علاقهمند به این کرده که با تغییر نسل و تحول و پیشرفت در بخش ICT همواره بهروز باشم.
واعظی در مورد اینکه برخی از نمایندگان از او ایراد تخصصی گرفته بودند، عنوان کرد: در سطح وزارت ما باید مدیریت کلان داشته باشیم، شما در ایران و در خارج از ایران کمتر وزیری را مییابید که به تمام تخصصهای آن وزارتخانه تسلط داشته باشد، در آن زمان هم که بنده در مخابرات بودم در مرکز تحقیقات مخابرات کار تحقیقاتی و کارشناسی انجام نمیدادیم، آنچه اتفاق میافتاد آشنایی با تخصص برای استفاده از کارشناسان دیگر در تصمیمگیری بود.
وی با اظهار اینکه امروز 4 تخصص مخابرات، فناوری اطلاعات، فضایی و پست در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اصل این وزارتخانه هستند، تصریح کرد: بنده مبانی این 4 تخصص را هم در تحصیلات گذراندم و هم آشنایی کامل به آنها دارم و میتوانم یک زبان مشترک با متخصصان بیان کنم.
واعظی در خصوص واگذاری مخابرات در سالهای گذشته عنوان کرد: درستبودن یا نبودن این واگذاری در حد قضاوت من نیست اما تفکر بنده با واگذاری و خصوصیسازی مرتبط است و اعتقاد دارم اگر اصل 44 به صورت مفید در کشور اداره شود در بخشهای اقتصادی امکان پیشرفت بیشتری را فراهم میکند.
واعظی در مورد درخواست نمایندگان از وی برای توجه ویژه به مناطق محروم در صورت کسب رأی اعتماد مجلس خاطرنشان کرد: توجه به مطالبات مردم در مناطق محروم وظیفه ماست. عملکرد بنده در دورانی که در مخابرات بودم مستند بر این است که با جدیت ویژه آقای مرتضی نبوی عنایت خاصی مخابرات بر مناطق محروم در آن زمان داشت.
وی همچنین در مورد صرف هزینههای مخابرات در وزارت ICT نیز عنوان کرد: درآمد مخابرات باید هزینه نگاهداری و توسعه آن شود، زیرساختهای دسترسی برای توسعه باید در اختیار دولت قرار بگیرد و دولت باید اعمال حاکمیت کند، اگر وضعیت پاسخگویی مخابرات همانند سالهای گذشته باشد ما باید آن را حل کنیم که با کمک مجلس و قانون امکانپذیر خواهد بود.
واعظی در خصوص سازمان فضایی و مرکز تحقیقات مخابرات نیز خاطرنشان کرد: من در این خصوص با رییسجمهور مشورت کردم و او گفت ما به قانون عمل میکنیم و چون مصوبه این دو سازمان از طریق مجلس بوده جابجایی آن از طرف دولت غیرقانونی است و باید حل شود.
وی در خصوص وضعیت نابسامان دبیرخانه شورای عالی مجازی نیز گفت: این وضعیت مورد اعتراض نمایندگان بود و من فکر میکنم وظیفه من است که وضعیت را سامان دهم و حتما در اولویت کارها قرار خواهد گرفت.
واعظی در مورد ایراد دیگر نمایندگان به وی در خصوص بازدیدنکردن از صنایع نیز عنوان کرد: من از صنایع چه در داخل و چه در خارج از کشور همواره بازدید کردهام.
وی در مورد مواضع سیاسیاش نیز اظهار داشت: مواضع سیاسی من مشخص است و از آنجایی که عادت به تعریف ندارم زیاد به آن نمیپردازم.
وی خاطرنشان کرد: من در جوانی که وارد آمریکا شدم عضو جامعه اسلامی آمریکا بودم و همواره طریق اعتدال را پیش گرفتم و هیچگاه عضو جریانهای چپ و راست نبودم و در سال 88 نیز در هیچ ستادی فعالیت نکردم و البته به برخی عملکرد آقای احمدینژاد در سیاست خارجی اعتراض داشتم که محرمانه به وی انتقال دادم.
واعظی در پایان با تاکید بر این نکته که اصل قانون و تبعیت از مقام معظم رهبری را وظیفه خود میدانم در خصوص معاوناناش یادآور شد: 5 نفر در لیست آقای روحانی به عنوان وزیر ICT مطرح شده بودند که من در ارایه برنامهام از این 5 نفر استفاده کردهام و برای معاونتهایم هم احتمالا از آنها بهره خواهم برد.
پایان پیام/
نظر شما