به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام سیدمحمود علوی، وزیر پیشنهادی وزارت اطلاعات در جلسه بعدازظهر امروز سهشنبه 22 مرداد در دفاع از برنامههای خود گفت: وزارت اطلاعات نهادی است خطیر و حساس که از نقشی بیبدیل در تمام عرصههای کشور برخوردار است و این حساسیت مورد توجه مجلس نیز قرار گرفت که پس از تصویب قانون این وزارتخانه تبصرهای را به نام شرط تحصیلات وزیر این وزارتخانه در حد اجتهاد و چند شرط دیگر را برای ورود به آن لازم دانستند.
وی با بیان اینکه مجلس برای وزیر اطلاعات به نقشی راهبردی اشاره کردند، اظهار کرد: ناگفته پیداست که شرط تحصیلات در حد اجتهاد برای وزیر به معنای اعمال نظرات فقهی وزیر در حوزه وزارت نیست بلکه شرط تحصیلات در حد اجتهاد شرط لازم برای درک و شناخت دیدگاه فقهی مقام معظم رهبری و اعمال آن در این وزارتخانه است که بنده توفیق تحصیل 10ساله و حضور در درس خارج فقه مقام معظم رهبری را داشتهام.
حجتالاسلام علوی با اشاره به سخنان نمایندگان مبنی بر اینکه تناسبی میان وی و وزارت اطلاعات نبوده است و روحانی بدون در نظر گرفتن این تناسب وی را به عنوان گزینه پیشنهادی وزارت اطلاعات معرفی کرده است، گفت: اتفاقا آقای روحانی به این تناسبات به خوبی واقف هستند تا جایی که برای استقبال از میهمانان خارجی مراسم تحلیفشان نیز به این تناسب اهمیت میداد و مثلا بنده را برای استقبال از رییسجمهور سودان فرستاد.
وی تأکید کرد: آنچه باعث شده است آقای روحانی بنده را به عنوان وزیر پیشنهادی اطلاعات معرفی کند شاید به دلیل پیشینه این حقیر بوده است که به نوعی با مأموریتهای این وزارتخانه در ارتباط بوده است.
وی با اشاره به سابقه حضور خود در کمیسیون بررسیکننده قانون وزارت اطلاعات در مجلس گفت: بنده مخبر و نایبرییس کمیسیون شوراها در دورههای اول، دوم و چهارم مجلس شورای اسلامی که کمیسیون تخصصی وزارت اطلاعات بوده است، بودهام و نایبرییس کمیسیون سیاست خارجی در مجلس و معاونت بازرسی سازمان عقیدتی سیاسی نیروهای مسلح در سال 68 تا 70 که برخی مأموریتهای این سازمان با مأموریتهای وزارت اطلاعات سنخیت دارد، بودهام.
این عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به عضویت خود در کمیسیون سیاسی و اجتماعی این مجلس یادآور شد: این کمیسیون به نوعی با وزارت اطلاعات پیوند دارد و مکررا در آن مسئولان وزارت خارجه به بیان گزارش میپردازند.
وی ادامه داد: بنده علاوه بر تجارب آشنایی با وزارت اطلاعات طی جلسات پرشماری با همه کسانی که دستی در این وزارتخانه داشتهاند و دارند بر وضعیت این وزارتخانه اشراف کلی داشته و برنامه خود را برای این وزارتخانه ارایه دادم.
حجتالاسلام علوی تأکید کرد: در مورد شبههای که نمایندگان بیان کردند یعنی انتشار دو نسخه متفاوت در مورد برنامههای وی باید بگویم که نسخه نخست یادداشتهایی بود که در جلسه مشورتی به من برای تنظیم برنامه نهاییام ارایه شد و من در تنظیم برنامه نهایی به این یادداشتها توجه کردم.
وی با اشاره به مهمترین برنامههای خود برای این وزارتخانه گفت: در جهت تحقق جامعه امن موضوع مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام و ابلاغی مقام معظم رهبری و اجراییشدن فرمان هشتمادهای امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب، صیانت از حقوق مردم همت کامل را به کار میبرم و در راستای هماهنگی سازنده میان جامعه اطلاعاتی کشور و ارایه مشاوره اطلاعاتی به مدیران نظام و در راستای افزایش اعتماد جامعه برای نظارت و نهادینهکردن امنیت پایدار بدون امنیتیکردن کشور تلاش میکنم.
وی از دیگر برنامههای خود را بکارگیری هوشمند دیپلماسی پنهان با کمک دستگاه خارجی در سیاست خارجی عنوان کرد و ادامه داد: رویکرد اینجانب در مورد وضعیت داخلی وزارت اطلاعات نیز اینگونه است که به حفظ جایگاه و نقش نظارتی این وزارتخانه در پرتو هدایت و رهنمودهای رهبری و در مرحله بعد حفظ استقلال این وزارتخانه و جلوگیری از تأثیرپذیری آن از جریانهای سیاسی و تقویت نگاههای فراجناحی و حرفهای و رعایت موازین شرعی در اقدامات اطلاعاتی را مورد تأکید قرار میدهند.
وی اضافه کرد: صیانت از پرسنل سازمان در مقابل تهدیدات، تدوین منشور اخلاق حرفهای در سازمان، بهرهگیری از فناوری و روزآمدکردن دستگاهها در فرآیند اطلاعاتی، ایجاد نشاط و امید در میان کارکنان از رهگذر تعالی آنان از دیگر برنامههای رفاهی بنده برای تغییرات درون سازمانی است.
حجتالاسلام علوی بیان کرد: امروز اگر در کشور امنیت حاکم است ثمره اهتمام سربازان گمنام و سایر نهادهای انتظامی و امنیتی کشور است.
پایان پیام/
نظر شما