گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان: امروزه استفاده و نقل احادیث و روایات ائمه معصومین علیهم السلام در رابطه با موضوعات مختلف در فضای مجازی با توجه به اقتضائات روز جامعه، به امری اجتناب ناپذیر تبدیل شده و شاید از نگاهی دیگر با توجه به ضرورت استفاده و بهره گیری از ابزارها و امکانات موجود در جهت نشر و تبیلغ دین، این امر ضرورتی غیرقابل انکار باشد.
اما از سوی دیگر اهمیت و حساس بودن مسئله نقل حدیث از ائمه، صرف نظر از مسایل و پیچیدگی های علمی و رجالی آن، تنها به جهت نسبت دادن قول و حرفی به امام معصوم که نمی دانیم این انتساب تا چه حد صحت دارد، ممکن است ما را با مشکلاتی مواجه کند. در همین راستا گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان از مراجع عظام تقلید استفتائی داشته است که نظر برخی از ایشان از جمله حضرت آیت الله خامنه ای، پیش از این از طریق همین خبرگزاری منتشر شد.
آنچه که در ادامه می خوانید نظر و پاسخ آیات عظام ناصر مکارم شیرازی و حسین نوری همدانی در این زمینه است که متن سوال و پاسخ ایشان تقدیم مخاطبان می شود.
سوال: نشر و ترویج احادیث و روایات تسب به معصومین علیهم السلام در فضای مجازی با توجه به این که صحت انتساب آن معلوم نیست، چه حکمی دارد؟ آیا این کار مصداق نسبت دروغ به ائمه است یا خیر؟
پاسخ آیت الله ناصر مکارم شیرازی؛
چنانچه از کتب معتبر نقل شود اشکالی ندارد.
پاسخ آیت الله حسین نوری همدانی؛
در صورتی که مستند به کتابی باشد که آن حدیث در آن است و آن کتاب و آن حدیث معتبر باشد، اشکال ندارد.
پایان پیام/
نظر شما