صنعت چاپ نیاز به نظارت جدی دارد/ چاپ حامل پیام فرهنگی است

خبرگزاری شبستان: علی اسماعیلی گفت: صنعت چاپ در جهت پیشرفت و توسعه نظام اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی نقش دارد و حامل پیام فرهنگی است؛ به همین دلیل صنعت چاپ نیاز به مراقبت بسیار جدی دارد.

به گزارش خبرنگار ادبیات خبرگزاری شبستان، «علی اسماعیلی» سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گردهمایی تخصصی چاپ که صبح امروز چهارشنبه 23 مرداد در جمع کارشناسان چاپ ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سراسر کشور در محل هتل آساره برگزار شد، گفت: در پایان دولت دهم قرار داریم و خوشحالیم  که افق و دریچه‌ای در ارتباط با صنعت چاپ کشور در این دولت باز شد و همین جای خوشحالی دارد که منجر به تدوین سند راهبردی چاپ کشور شد. همچنین راه‌های بسیاری در جهت ارتقای این صنعت باز شد که می‌تواند نویدبخش افقی روشن باشد.

 

وی بیان کرد: صنعت چاپ یک صنعت مادر و زیرساختی است و با توجه به ظرفیتی که در اشتغال‌زایی و درآمدزایی دارد، باید به طور خاص مورد توجه باشد. گردش مالی صنعت چاپ در دنیا، 850 میلیارد دلار است و در خیلی از کشورهای پیشرفته صنعت چاپ اگر جزو صنایع اول و دوم نباشد، در بین 10 سند اول آنها است.

 

صنعت چاپ نیاز به نظارت جدی دارد

اسماعیلی ادامه داد: صنعت چاپ در جهت پیشرفت و توسعه نظام اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی نقش دارد و حامل پیام فرهنگی است. صنعت چاپ از این جهت نیاز به مراقبت بسیار جدی دارد؛ چرا که می‌تواند هم حامل پیام انقلاب اسلامی باشد و هم خدای نکرده انتقال‌دهنده پیام‌های معکوس به جهان؛ به همین دلیل نیاز به نظارت جدی دارد.

 

وی با اشاره به اینکه صنعت چاپ یکی از ابزارهای اصلی در توانمندسازی کشور در عرصه‌های فرهنگی و اجتماعی است، خاطرنشان کرد: چنین صنعتی باید چابک، هوشمند، روزآمد، نوآور و کارآفرین باشد.

 

سرپرست معاونت امور فرهنگی در ادامه به ارائه گزارشی از عملکرد خود در معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دو سال گذشته پرداخت و افزود: از روزی که در این حوزه قرار گرفتیم، هدفمان ارتقای صنعت چاپ بوده است.

 

مغفول ماندن صنعت چاپ و شرایط ارتقای آن از زبان سرپرست معاونت فرهنگی

وی با تاکید بر اینکه حقیقتاً این صنعت مغفول و پنهان مانده بود، برای ارتقای صنعت چاپ، شرایطی را لازم دانست که به صورت زیر بیان کرد: گام اول، تربیت نیروی انسانی ماهر، متبحر و با تجربه است؛ سطح تحصیلات بدنه صنعت چاپ کشور در حد قابل قبولی نیست و فعالان چاپ باید از تکنولوژی روزآمد استفاده کنند و ارتقای این صنعت مستلزم نیروی ماهر و متخصص است، یکی از راه‌های این ارتقای دانش راه‌اندازی دانشکده چاپ و نشر بود که خوشبختانه در این دوره اتفاق افتاد.

 

اسماعیلی اضافه کرد: گام دوم، مشارکت همه بخش‌های دولتی و خصوصی در جهت پیشبرد اصل 44 قانون اساسی کشور است. همچنین در جهت کاهش تصدی‌گری دولت و فراهم کردن بستری برای چاپخانه‌های غیردولتی، بهسازی تجهیزات و تکنولوژی صنعت چاپ گام‌های خوبی برداشتیم.

 

وی، گام سوم در جهت ارتقای صنعت چاپ را لزوم تدوین معیارها و شاخص‌ها و استانداردهای صنعت چاپ در سطح ملی و بین المللی دانست و تاکید کرد: متاسفانه هم اکنون شاخصی برای ارزیابی وضعیت صنعت چاپ و چاپخانه‌های نداریم که باید در این حوزه اقداماتی صورت گیرد.

 

سرپرست معاونت فرهنگی در بخش دیگری از سخنانش به امضای تفاهمنامه میان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس صندوق توسعه ملی برای اخذ تحصیلات از محل این صندوق به منظور ارائه به فعالان حوزه چاپ و نشر خبر داد و گفت: در تمام آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های حوزه معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد بازنگری صورت گرفته است و این دستورالعمل‌ها به تصویب و تایید وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رسیده و به زودی برای اجرا ابلاغ خواهد شد.

 

وی در پایان سخنانش به تلاش ناکام معاونت متبوعش در جذب اعتبارات لازم از مجلس برای سال جاری اشاره کرد و گفت: تلاش‌هایی را در کمیسیون فرهنگی مجلس انجام دادیم که متاسفانه به نتیجه نرسید، ولی امیدواریم برای سال جاری بتوانیم درصدی را از صندوق ذخیره ارزی یا صندوق توسعه ملی برای صنعت چاپ بگیریم. در این زمینه باید سند نظام جامع آموزش صنعت چاپ تدوین شود.

 

 

پایان پیام/

کد خبر 282347

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha