همه آنچه که مخالفان و موافقان 3 وزیر پیشنهادی گفتند

خبرگزاری شبستان:ربیعی راستگوست و دیگر آمارهای غلط نمی دهد،ای کاش از ربیعی در حوزه های دیگر استفاده می کردیم،کشاورزی نفس‌های آخر را می‌کشد از جمله عناوین نمایندگان مخالف و موافق وزرای پیشنهادی تا ظهر امروز است.

 به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، در جلسه صبح امروز وزرای پیشنهادی تعاون و جهاد کشاورزی و موافقان و مخالفانشان صحبت کردند.

 آقای ربیعی برای 80 هزار نفر بازنشسته فولاد چه برنامه‌ای دارید
رضا صابری، نماینده رامیان و آزادشهر با تأکید بر اهمیت وزارتخانه تعاون یادآور شد: در این وزارتخانه ما با 4 اداره کل و اداره برخورد داریم؛ سازمان تأمین اجتماعی، شستا به عنوان بزرگ‌ترین زنجیره اقتصادی کشور، نیروی کار و آموزش فنی و حرفه‌ای و بیمه و ناملایمات حقوق بازنشستگی.
وی ادامه داد: صیانت از نیروی کار اعم از شاغل و بیکار است که ربیعی در ذیل برنامه‌های خود به 14 اقدام اجرایی در این حیطه اشاره کرده است که تنها در یک بند به اعمال قانونی برای بیکاری پرداخته است و در 13 بند دیگر به صیانت از نیروی کار شاغل پرداخته است و قطعا این کم‌توجهی به حوزه بیکاری نه‌تنها چالش را حل نمی‌کند بلکه دامن سرگردانی در این حوزه را نیز افزایش می‌دهد.
فیاضی تصریح کرد: سه‌جانبه‌گرایی در حوزه اشتغال، تولید و کار امری بسیار مهمی است. برنامه آقای ربیعی برای حمایت از کارگر و کارفرما مشخص نیست، قطعا یکی از موانع میان اشتغال و تولید در حال حاضر در جامعه ما تقابل بین کارگر و کارفرماست که باید این موضوع به صورت پررنگ در برنامه‌های آقای ربیعی وجود داشت.
ربیعی راستگوست و دیگر آمارهای غلط نمی دهد
منصور آرامی،آرامی به گستردگی گردش مالی سازمان تامین اجتماعی و شرکت های وابسته به آن اشاره کرد و خاطرنشان کرد: گردش مالی سازمان تامین اجتماعی و شرکت های وابسته به آن منبع مناسبی برای فساد ایجاد کرده که باید نگاه ویژه و توجه ویژه ای برای حل این فساد داشت که دکتر ربیعی سالها دبیری ستاد مبارزه با فساد اداری را بر عهده داشته و کتابی نیز در این مورد انتشار کرده است پس در این زمینه صاحب نظر و با صلاحیت است.
آرامی با اظهار اینکه امروز یکی از گرفتاریهای جامعه ما آمارهای غلط است تصریح کرد: از آنجایی که دکتر ربیعی معتقد به راستگویی است دیگر با این گرفتاریها و آمارهای غلط روبرو نخواهیم شد.
این نماینده مجلس به اخبار فضای مجازی در مدت معرفی ربیعی به عنوان وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی دولت یازدهم اشاره کرد و گفت: در فضای مجازی علاوه بر معدود افراطیون داخلی تعدادی از محاربین خارجی و ضدانقلاب نیز اقدام به تخریب چهره این سرباز انقلاب کرده اند که شاید متاسفانه ما این را به جلوه ببینیم.
ربیعی گلوگاه فساد را می بندد/او نگاه استراتژیک به وزارتخانه دارد
محمدرضا تاجگردون نماینده مردم گچساران با بیان اینکه وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی از سه جزء تعاون کار و رفاه تشکیل شده عنوان کرد: این که مسئولیت این وزارتخانه را به چه کسی دهیم بسیار مهم است زیرا با سه موضوع اجتماعی و اقتصادی سرکار دارد.
تاجگردون به اصل 29،43،44 قانون اساسی اشاره کرد و گفت: بنابراین اصول اگر نگاه ملی به تعاون و کار و رفاه اجتماعی داشته باشد می بینیم که هر سه موضوع تعاون کار و رفاه هم اجتماعی و هم اقتصادی هستند بنابراین باید یک نگاه استراتژیک به این وزارتخانه داشته باشیم.
تاجگردون با اظهار اینکه دو رویکرد مثبت و منفی در نگاه به وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی وجود دارد عنوان کرد اگر نگاه مثبت به این وزارتخانه داشته باشیم موجب ارتقای رفاه می شود و در نگاه منفی می توان گفت: این وزارتخانه احتمالاً موجبات فساد را در سیستم اداری و اقتصادی کشور فراهم می آورد که در این مورد امروز تمام نمایندگان شصتا را در ذهنشان تصور می کنند.
ای کاش از ربیعی در حوزه های دیگر استفاده می کردیم
پورابراهیمی نماینده کرمان ادامه داد: در حوزه قانون کار ما بزرگترین چالش را در این حوزه داریم این قانون کار موجب بیچارگی بسیاری شده است این قانون با ادبیات رجایی و بهشتی که در مقابل نظام سرمایه داری بحث نظام مردمی را مطرح کرده اند نوشته شد که امروز این قانون به اقتصاد کشور کمک نمی کند.
پورابراهیمی اظهار کرد: هزینه فرصت های اقتصادی که از دست می رود را چه کسی می دهد ای کاش از برادر بزرگوارمان جناب ربیعی در حوزه های دیگر استفاده می کردیم افتخار می کنیم که وزرا از بچه های جنگ و دفاع مقدس باشند.
وی تصریح کرد: از نظر بنده 80 درصد ماموریت های این وزارتخانه اقتصادی است و باید فردی با نگاه اقتصادی متصدی آن شود.
28 مورد از برنامه های ربیعی عملیاتی و مطابق برنامه پنجم است ا
موید حسینی صدر،نماینده خوی با بیان اینکه نیازی نیست وزیر ذوالفنون باشد خاطرنشان کرد: ما یک فردی پاکدست و آزمون داده به دولت می خواهیم فردی که شایسته است ما از ربیعی می خواهیم حزبی، دولتی و باندی کار نکند و تامین اجتماعی را حیات خلوت نکند.
وی با اشاره به سوابق کاری ربیعی به عنوان وزیر پیشنهادی تعاون خاطرنشان کرد: این فرد دارای سابقه 20 ساله و مورد اعتماد رییس جمهور است و 12 سال در دبیرخانه شورای امنیت ملی کار کرده است تنظیم سند ملی کار شایسته از اولویت های اوست.
صندوق‌های ما ورشکسته هستند/افراد فارغ از جناحهای سیاسی را بکار می‌گیرم
علی ربیعی، وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به ایرادات نمایندگان در حوزه برنامه‌های وی در بخش روابط کار و اشتغال گفت: دوستان می‌گویند نگاه من به این بخش نگاه کارگری است، من نیز انکار نمی‌کنم نگاه کارگری دارم و معتقدم هر کس در این کشور آجری روی آجری گذاشته است باید قدرش را دانست و مجسمه‌اش را ساخت.
وی با اشاره به تحقیقات خود در مورد کشورهای در حال عبور تازه‌صنعتی‌شده همانند هند، مالزی، کره و چین یادآور شد: به نظر من تنها راه عبور ما ایجاد شغل است و من این موضوع را ارج می‌نهم و معتقدم یک‌سو افتادن کشور یعنی مواجه‌شدن با بحران‌ها.
وی با تأکید بر تقویت کسب و کارهای خرد و مشاغل خانگی در بخش تعاون تأکید کرد: اتفاقا من این موضوع را به صورت ویژه و بااهمیت در برنامه‌هایم ذکر کرده‌ام و اینکه دوستان می‌گویند آن را کم‌اهمیت دیده‌ام، این‌گونه نیست.
وی با بیان اینکه بخش رفاه اجتماعی به عنوان بخشی که باید متوازن‌کننده توسعه در کشور باشد مورد توجه ویژه باید قرار گیرد، گفت: 47 درصد جمعیت کشور در حال حاضر در حوزه فعالیت شرکت‌های شستا هستند اما باید مطلع باشید که تمام صندوق‌های ما ورشکسته شده‌اند و نسبت بین شاغلان و مستمری‌بگیران شش درصد است.
وی با اشاره به نقد دیگر مخالفین مبنی بر عدم تناسب ربیعی با وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی افزود: آیا برای این وزارت پزشک یا اقتصاددان یا آسیب شناس اجتماعی باید تایید کنیم آیا معتقدیم که یک آدم اقتصادی باید در این وزارتخانه گذاشته شود پس چه کسی باید پیوندزننده رفاه اجتماعی با دولت شود.
وی با تاکید بر این نکته که من معتقدم یک مدیر استراتژیست هستم عنوان کرد: بدین دلیل این وزارتخانه را قبول کرده ام من با مجموعه فعالیت های علمی که تاکنون انجام داده ام قادر و توانا برای اداره وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی هستم برنامه راهبردی در این زمینه دارم.
وی با تاکید بر این نکته که تلاش می کنم از رنج کارگران بکاهم و لبخند بر صورت بازنشستگان بنشانم تصریح کرد: من تلاش می کنم به ساده زیستی ام ادامه دهم و حمایت از تولید و کارآفرینی مرا از در کنار تهیدستان بودن دور نکند و در ساده زیستی ام هیچ تناقضی ایجاد نکند که در این زمان نمایندگان مجلس با احسنت احسنت گفتن صحبت های ربیعی را تحسین کردند.
وزیر پیشنهادی در زمان وزارتش واردات را کاهش داد
جباری، نماینده بندر لنگه درباره کابینه پیشنهادی روحانی گفت: رییس جمهور با شناخت کاملی که از سنگینی اداره امور کشور دارد برای گذشت از گردنه تحریمها مردان کارآزموده را به عرصه آورده و تجربه وزرا را به عنوان سرمایه مدیریت انسانی به کار بسته است.
وی با اشاره به سوابق حجتی افزود: عملکرد وی نشان از توان بالای مدیریتی و اشراف به ایشان در وزارتخانه است زیرا در زمان وزارت قبلی ایشان تولید محصولات اساسی رشد چشمگیری داشت و در گندم به خودکفایی رسیدیم.
این نماینده حضور حجتی را علتی برای رشد تراز کشاورزی دانست و گفت: در سالهای قبل از وزارت وی شاهد تراز منفی بودیم و سی میلیارد دلار کسری در این بخش وجود داشت اما با حضور وی تراز کشاورزی رشد مثبت داشته حجم صادرات از واردات پیشی گرفت.
وی در ادامه به روحیه جهادی حجتی اشاره کرد و گفت: بهره گیری از عوامل تولید، بهره گیری از روشهای جدید و افزایش بهره وری کشاورزان از محصولات در کنار تامین منابع آب، کود، سم و دیگر مواد موردنیاز کشاورزی از برنامه های مهم ارایه شده توسط حجتی است.
بهره وری از فناوریهای نوین را در دستور کار قرار دهید
رحمت نوروزی نماینده علی آباد کتول افزایش ضریب خودکفایی در حوزه کشاورزی را از دستاوردهای حجتی در وزارت جهاد کشاورزی دانست و افزود: در کنار این مسایل استفاده از فناوریهای نوین را از وزیر جدید توقع داریم.
کشاورزی نفس‌های آخر را می‌کشد/کشاورزی را به جایگاه اولش برگردانید
شکرخدا موسوی، نماینده اهوازوی تصریح کرد: وزیر جدید باید کشاورزی را به جایگاه اصلی خود برساند زیرا با کمترین هزینه باید بیشترین بازدهی از این بخش گرفته شود.
نماینده اهواز گفت: 18 میلیون هکتار زمین کشاورزی در کشور وجود دارد که تنها چهار میلیون آن زیر کشت است و از این مقدار یک میلیون هکتار در خوزستان زیر کشت است.
وی افزود: برنامه‌های آقای حجتی چالش‌های اساسی دارد و دچار نقاط ضعف متعددی است، از آن جمله می‌توان به اینکه آیا ایشان الزام به انجام برنامه پنجم توسعه دارند یا نه، اشاره کرد. همچنین حجتی بر صادرات کشاورزی تکیه کرده است اما آیا امنیت غذایی را نیز تأمین می‌کند؛ ایشان در جهاد کشاورزی خطر طمع واردکنندگان را گوشزد کرده‌اند، آیا برنامه‌ای برای مقابله با این تهدیدات دارند؛ سه چالش اساسی خرده‌دلالی، کمبود صنایع بومی و مالکی بر سر راه کشاورزان است، برای این مسایل چه کرده‌اید؟
وی تصریح کرد: حجتی در 8 سال گذشته هیچ کاری به بخش کشاورزی نداشته و در برنامه های خود حرف جدیدی برای استفاده از ظرفیت های بخش کشاورزی ندارد همچنین بیشترین حجم واردات محصولات کشاورزی در زمان حجتی صورت گرفت و بخش جنگل ها و شیلات در زمان وی آسیب زیادی دید.
با برنامه های وزیر مخالفم/سازوکارهای نهادینه نشده از ضعفهای برنامه ها
چاردولی، نماینده ملایرتصریح کرد: در پایان برنامه پنجم توسعه باید به 7 درصد رشد محصولات کشاورزی برسیم و تولید 109 میلیون تنی ما به 143 میلوین تن برسد اما در حال حاضر که تولیدات در حال کاهش است و واردات بالا رفته با برنامه های فعلی به نتیجه نمی رسیم.
نماینده ملایر با ابراز نارضایتی از عدم استفاده مدیران بخش کشاورزی از فارغ التحصیلان این رشته گفت: این موضوع باید حل شود زیرا بیشتر تحصیلکرده های این حوزه در زمینه های دیگر مشغول به کار هستند.
چاردلی افزایش راندمان آب را از دیگر موضوعات مطرح شده دانست و گفت: سطح آب زیرزمینی کشور روز به روز پایین تر می رود و باید برنامه هایی برای افزایش این بخش ارایه شود همچنین سازوکارهایی برای افزایش سرمایه گذاری در حوزه کشاورزی نیاز است که مبتنی بر سازمان محوری است اما شما هیچ برنامه ای برای این مسایل ارایه نکرده اید.
قرار دادن وزرایی با مدرک غیرمرتبط کار درستی نیست
لاهوتی نماینده لنگرود با بیان اینکه حجتی در زمان وزارتش باعث افزایش مشکلات کشاورزان شمالی شده است، گفت جای، برنج، ابریشم در شمال کشور به عنوان محصولات اساسی هستند اما در زمان وزارت حجتی نابود شده اند سازمان چای در زمان وزارت وی بسته شد و هنوز بدبختیهایش گریبانگیر کشاورزان است.
توسعه تحقیقات به عنوان یکی از اولویت‌های اصلی
محمود حجتی، وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی در جلسه چهارشنبه صبح 23 مرداد در دفاع از برنامه‌های پیشنهادی خود برای این وزارتخانه گفت: بندهایی از اصل 44 قانون اساسی بر افزایش تولیدات کشاورزی و همچنین تأمین نیازهای عمومی کشور تا رسیدن به مرحله خودکفایی تأکید دارد و در کنار این موضوع چه در احکام بودجه و چه در سند چشم‌انداز و اسناد بالادستی توسعه‌یافتگی کشور و تأکید بر خودکفایی بر محصولات اساسی کشور بسیار مورد توجه است.
وی اضافه کرد: کشورهایی که بار خودشان را بسته‌اند در بخش زیربنایی یعنی آب و خاک بار خودشان را بسته‌اند و مشکلاتی که ما متأسفانه در بحث مکانیزاسیون داریم به همین بحث یکپارچه‌سازی اراضی برمی‌گردد که متأسفانه در این زمینه عقب هستیم.
حجتی یکی از مشکلات بخش کشاورزی را اقتصادی‌کردن تولیدات کشاورزی دانست و خاطرنشان کرد: در کشورهای توسعه‌یافته علی‌رغم اینکه دوره‌های مدرن و پسامدرن و صنعتی در بخش کشاورزی ایجاد شده و این بخش نقش بالایی در اقتصاد این کشورها دارد اما هنوز با ارایه یارانه‌هایی بخش کشاورزی حمایت می‌شود تا علاوه بر تولید خودشان بخش سرریز تولیدات جهانی نیز از سوی کشاورزی کشورهای توسعه‌یافته تأمین شود و قیمت تمام‌شده برای آن کشاورزان حتی پایین‌تر از قیمت خودشان است.
وزیر جهاد کشاورزی پیشنهادی از سوی روحانی در خصوص انتقادات واردشده از سوی نمایندگان به وی عنوان کرد: بنده 15 سال در بخش‌های مختلف مدیریتی و جهاد سازندگی و جهاد کشاورزی بوده‌ام. در آن زمان نیز که در جهاد سازندگی فعال بودم وظایف بخش کشاورزی جهاد در معاونت وزارت و شورای مرکزی با من بود و پنج سال نیز وزیر کشاورزی بودم الان هم یک کشاورز هستم، لذا فکر می‌کنم با مسایل ریز و درشت بخش کشاورزی آشنا هستم.
وی خود را پایبند به اسناد بالادستی در وزارتخانه دانست.
جای خالی وزیر کرد و اهل تسنن در کابینه/حجتی دغدغه کشاورزان را می داند
رسول خضری، نماینده سردشت و پیرانشهرگفت : حجتی می داند که دغدغه اصلی کشاورزان در حوزه های فرابخشی است و وزارت نیرو بهداشت و وزارت کشور که افراد توانمندی هستند در کنار حجتی می توانند این دغدغه را از بین ببرند.
وی در ادامه به بیمه کشاورزان اشاره کرد و گفت: وزارت تعاون نیز با همکاری وزارت کشاورزی باید نسبت به بیمه کردن 6 میلیون کشاورز بدون بیمه اقدام کند.
نماینده پیرانشهر افزایش ضریب خودکفایی محصولات استراتژیک را از برنامه های حجتی دانست و گفت: طبق برنامه پنجم توسعه و سند چشم انداز باید مسایل راهبردی در این زمینه ارایه شود و این موضوع بار حجتی را سنگین تر می کند همچنین ارتقا و افزایش منابع از مشکلات اساسی حوزه کشاورزی است زیرا کمترین سرمایه در دولت های نهم و دهم در این بخش انجام شده است ما از وزیر کشاورزی انتظار داریم درآمدهای نفت را به سمت تولیدات کشاورزی راهنمایی کند. همچنین هدفمندی یارانه ها باید اینجا به کار گرفته شود.
پورمحمدی در راستای جلوگیری از اشرافی‌گری چه کرده است
مهدی کوچک‌زاده، نماینده مردم تهران درمخالفت با وزیر پیشنهادی دادگستری (حجت‌الاسلام پورمحمدی)گفت: کوچک‌زاده خطاب به روحانی اظهار کرد: جامعه خواهان اعتدال است ما خدا نکند این حرف حق راست شود، کسی که در اوج‌گیری و بی‌توجهی به عدالت اجتماعی زمینه‌ساز حرکت‌های افراطی بوده است چگونه می‌تواند در صدر کابینه و وزارتی باشد که خواهان اعتدال است.
وی گفت: کارنامه پورمحمدی در دوران کوتاه سازمان بازرسی مقابله با ریشه افراط نبوده است، اگر می‌خواهید اعتدال برقرار شود عدالت را رعایت کنید.
دشمنان و دوستان نظام پور محمدی را فردی کار آمد می دانند
عزیزی با بیان اینکه دشمنان و دوستان نظام آقای پور محمدی را فردی کار آمد می دانند اظهار کرد: درطول این سال ها پور محمدی در تمام عرصه های حساس اجرایی حضور داشته است و دوستان نظام ؛ پورمحمدی را فردی معتمد و دشمنان نظام کینه وی را به دل دارند.

نماینده موافق وزیر پیشنهادی دادگستری خاطر نشان کرد: توانایی های پور محمدی بیش از وزارت یک وزارت خانه است.
گفتنی است جلسه صبح مجلس حاشیه هایی نیز داشت که از ان جمله میتوان به طومار گردانی در حمایت از ربیعی و انتشار بیانیه از سوی نمایندگان خوزستان اشاره کرد.همچنین بیانیه های اقایان جمشید رسایی مرتضی بانک و دری نجف ابادی قرائت شد.

پایان پیام/


 

کد خبر 282357

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha