همه آنچه مخالفان و موافقان وزیر نیرو گفتند/چیت چیان در دفاع چه گفت

خبرگزاری شبستان: حمید چیت چیان، وزیر پیشنهادی وزارت نیرو پس از سخنان موافقان و مخالفانش به دفاع از برنامه های خود در صحن علنی مجلس پرداخت.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، حمید چیت چیان وزیر پیشنهادی نیرو در بعدازظهر امروز پنجشنبه و در معرفی برنامه های خود برای مجلس گفت: وزارت نیرو وزارتخانه ای است تخصصی برای تامین خدمات زیرساختی آب، برق، فاضلاب و ماموریت های این وزارتخانه در راستای تحقق بخشیدن به سه هدف محوری است که اولین هدف پشتیبانی از توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور یعنی تامین آب و برق برای فعالیت های صنعتی و کشاورزی، تجاری و حمل نقل و امثال آن است.

وی اظهار کرد: تقریباً تمامی خدمات زیرساختی کشور مانند آبرسانی به شهرها و روستاها، سوخت رسانی به خودروها، مدیریت ترافیک شهری، مخابرات، غیره نیازمند خدمات بی وقفه این بخش هستند.

چیت چیان تصریح کرد: به کارگیری روزافزون فن آوری اطلاعاتی و ارتباطی در همه عرصه های در تمامی عرصه های زندگی نیاز به تداوم و کیفیت برق را دوچندان کرده است و بی تردید بر زیربنای حیاتی برای سایر زیرساختها به شمار می رود.

وی تاکید کرد: دومین هدف تلاش در راستای بهبود رفاه و کیفیت مردم و سومین هدف نیز دفاع و صیانت از منابع آب است و هرگونه کاستی در تامین و ارایه مداوم و مقرون به صرفه خدمات مستقیماً بر توصیه پایدار ملی و کیفیت زندگی مردم اثر می گذارد.

وزیر پیشنهادی نیرو گفت: اینجانب برنامه خود را براساس اسناد بالادستی همچون سند چشم انداز 20 ساله، سیاست های کلی نظام که از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شده است و قانون برنامه پنجم توسعه و در راستای دستیابی به اهداف مذکور در این اسناد تنظیم کرده است.

وی با اشاره به برنامه های خود در بخش آب خاطرنشان کرد: کشور ما بر روی کمربند خشک جهان قرار دارد و آب محور اصلی توسعه کشور است، دسترسی و بهره گیری از این منبع حیاتی، اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی آمیخته است و بر تمامی این ابعاد عمیقاً تاثیر می گذارد.

چیت چیان ادامه داد: براساس نتایج تحقیقات با مدلسازی دوره های اقلیمی پیش بینی شده است که در سه دهه پیش روی کره زمین با نوعی تغییر نظام بارش و اقلیم مواجه شود، از بارش در مناطق خشک کاسته شده و به بارش در مناطق مرطوب و رگباری اضافه خواهد شد و همچنین پیش بینی می شود با توجه به رشد بی رویه استفاده از منابع آبی و تغییرات ذکر شده در سالهای آینده کشور با دشواریها و بارشهای بسیاری در زمینه مدیریت آب مواجه شود.

وی کاهش 45 درصدی روان آبها و افت شدید تراز آب زیرزمینی را از نشانه های بروز این شرایط دانست و ادامه داد: به همین دلیل مدیریت آب کشور باید آمادگی روبه روشدن با این رویدادها را داشته باشد. 

وزیر نیرو کمتر از وزیر نفت نیست/از نیروهای متعهد استفاده کنید

قاضی پور، نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی به عنوان مخالف وزیر پیشنهادی نیرو گفت: آقای روحانی در ارومیه قول داد نخواهیم گذاشت دریاچه ارومیه خشک شود و در اولین جلسه هیئت دولت این موضوع را مطرح خواهیم کرد.
آقای قاضی پور با بیان اینکه آب مایه حیات و هستی است، افزود: آب از گذشته محور مناقشه بوده و تاکنون بیش از 38 جنگ حول محور آب در جهان شکل گرفته است. جنگ آینده، جنگ نفت نیست بلکه جنگ آب است و بحث اهمیت وزیر نیرو کمتر از وزیر نفت نیست.
قاضی پور افزود: در کشور ما که یک سرزمین خشک و نیمه خشک است آب موضوعی حیاتی و استراتژیک محسوب می شود و نقش مؤثری در حوزه دیپلماسی دارد و اهمیت این موضوع وقتی بیشتر می شود که بدانیم ما با بسیاری از کشورهای همسایه مرز آبی داریم.
وی با بیان اینکه چند سالی است هیچ آبی به رودخانه هیرمند در سیستان و بلوچستان نیامده است، گفت: آقای چیت چیان چه برنامه ای برای موضوع آب دارید؟ آیا در این باره از دستگاه دیپلماسی کمک خواهید گرفت؟ آقای چیت چیان می دانید که هفتاد درصد دریاچه ارومیه خشک شده است، آیا با آمدن حضرتعالی این سی درصد باقیمانده نیز خشک خواهد شد؟
قاضی پور گفت: مجلس دادگاه سیاسی است که ما کیفرخواست مردم را ارائه می کنیم، برنامه شما برای مهار رودخانه های مرزی، آب های کشاورزی، آب های زیرزمینی، دریاچه ها، رودخانه ها و مقابله با توفان ها چیست؟
وی افزود: برنامه مدون شما درباره خصوصی سازی نیروگاه ها چیست؟ آیا قصد دارید بقیه نیروگاه ها را نیز مانند گذشته به تاراج بگذارید؟

چیت‌چیان باید برای احیای منابع آبی و زیست‌محیطی کشور تلاش کند

مهدی عیسی‌زاده، نماینده میاندوآب در نشست علنی امروز (پنجشنبه 24 مرداد) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی وزرای پیشنهادی کابینه یازدهم در مخالفت با حمید چیت‌چیان وزیر پیشنهادی وزارت نیرو با بیان اینکه در سال‌های اخیر یکی از ظرفیت‌های کشور یعنی منابع آبی با خطر نابودی روبرو شده است، گفت‌: متاسفانه از سرمایه 500 میلیون مترمکعبی آب کشور که شامل آب‌های روان، بارندگی، سفره‌های زیرزمینی بوده هر ساله حدود 8 میلیون مترمکعب را از دست می‌دهیم.
نماینده مردم شاهین‌دژ، میاندوآب و تکاب در مجلس نهم ادامه داد: متاسفانه در سال‌های گذشته تالاب‌ها و دریاچه‌های مهم ملی مانند هامون، پریشان، بختگان، گاوخونی، هور، هویزه و دریاچه ارومیه به علت بی‌توجهی مسئولان در حال خشک شدن است. حال وزیر پیشنهادی وزارت نیرو باید پاسخ دهد برای احیای این منابع طبیعی چه اقداماتی را انجام می‌دهد.
وی با اشاره به وضعیت تاسفبار دریاچه ارومیه گفت: متاسفانه در شرایط کنونی حدود 120 میلیون مترمکعب آب در بستر این دریاچه می‌ماند اما شاهدیم که وزارت نیرو می‌خواهد حدود 200 میلیون مترمکعب از آب رودخانه‌های استان آذربایجان غربی را به استان آذربایجان شرقی منتقل کند. آیا این موضوع انصاف است که در میاندوآب مسئولان برای خشکاندن دو روخانه همت کنند؟
عیسی‌زاده افزود: به طور حتم شایسته است نمایندگان دو استان آذربایجان شرقی و غربی به شما ایراد بگیرند که چرا باید برای تامین آب بخش‌های صنعتی از دو رودخانه زرینه‌رود و سیمینه‌رود آب انتقال داده شود که این موضوع به طور حتم به افزایش بحران دریاچه ارومیه خواهد انجامید.

برنامه های خوب چیت چیان درباره منابع آب/باید به چیت چیان اطمینان کرد 

مجید جلیل، نماینده مردم لردگان در مجلس شورای اسلامی موافق وزیر پیشنهادی نیرو گفت: به عنوان رئیس مجمع نمایندگان استان چهارمحال و بختیاری حمایت بی دریغ خود را از وزیر پیشنهادی نیرو و روستازاده ای از جنس خودمان یعنی آقای چیت چیان اعلام می کنم. از طرف قوم بزرگ لر به ویژه بختیاری های ایران اسلامی خدمت ملت شریف و نمایندگان اعلام می کنم که موضع جناب آقای بزرگواری ، موضع شخصی ایشان است و این تقسیم بندی را به هیچ عنوان قبول نخواهیم کرد و از طرف جامعه لرها عذرخواهی خود را به ملت شریف ایران هدیه می کنم.
وی با بیان اینکه محور اصلی فعالیت وزارت نیرو بحث آب است، گفت: جمهوری اسلامی ایران دو درصد از خشکی کل دنیاست ، در صورتی که آب ایران به دو صدم درصد آب های شیرین جهان می رسد. توجیه اینکه محور صحبت هایم را حول آب قرار دادم این است که اگر آب باشد، سرمایه، ثروت و برق هم هست و در کنار آنها مشکلات فاضلاب شهری و روستایی حل خواهد شد.
نماینده مردم لردگان افزود: در صورتی که در مصرف های بی رویه آب شرب، صنعت و کشاورزی در مطالعات انجام شده مشاهده می شود گاهی یک نفر سهم 200 نفر ایرانی را مصرف می کند و اگر این نسبت را محاسبه کنیم در مواردی هم یک نفر سهم 40 هزار نفر ایرانی را هدر می دهد.
چیت چیان مشکل آب را به راحتی حل می کند

محمد علیپور (رحمتی)، نماینده مردم ماکو، چالدران، پلدشت در مجلس شورای اسلامی به عنوان موافق وزیر پیشنهادی نیرو گفت: برای شناخت و قضاوت در خصوص توانایی وزرای پیشنهادی و کاربردی بودن برنامه های آنان، نخست باید عرصه مسئولیت و وزارتخانه های تحت مسئولیت آنها را شناخت تا امکان تطبیق قابلیت ها و ظرفیت های تخصصی و تجربی وزرای معرفی شده فراهم شود. وزارت نیرو به علت داشتن ویژگی های منحصر به فرد وزارتخانه ای است کاملًا تخصصی و مردمی. ‌این وزارتخانه بیشترین ارتباط را با دستگاههای دولتی و مردم دارد و تمام آحاد کشور برای بهره مندی از آب و برق و دریافت خدمات آب و فاضلاب با وزارت نیرو در تعامل مستقیم هستند.
وی با بیان اینکه کارهای وزارت نیرو ، کارهای حاکمیتی است، گفت : اقدامات این وزارتخانه ، اقدامات زیربنایی است. چرخه صنعت، رفاه و ‌انتقال انرژی از ابزارهای مهم این وزارتخانه است و به علت همین تنوع و گستردگی وزارت نیرو از سطح روستاها ، شهر ، شهرستان و استان و نیروگاه های متعدد می طلبد که فردی که این مسئولیت را برعهده می گیرد انسانی برجسته ، توانمند، ‌متعهد و متخصص باشد.
نماینده مردم ماکو، چالدران، پلدشت در مجلس شورای اسلامی گفت: آقای مهندس چیت چیان که نمایندگان زیادی به بنده مراجعه کردند که من از قول آنان بگویم که وی با سی سال تجربه مفید در مسئولیت های جهاد، حضور در جبهه های حق علیه باطل و نماینده دوره سوم مجلس، کسی است که در تمامی برنامه های وزارت نیرو صاحب نظر است و برنامه های متعددی دارد.
پایان پیام/
 

کد خبر 282690

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha