به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، شرکت های مخابراتی ارائه دهنده خدمات تلفن همراه در رقابت با یکدیگر انواع و اقسام خدمات متنوع را به مشترکین ارایه می دهند، اگرچه با رشد تکنولوژی های نوین ارتباطی و مخابراتی پیش آمدن چنین چیزی دور از ذهن و دسترس نیست، اما ارایه این خدمات علاوه بر درآمدزایی برای شرکت های موبایل بر جنبه سرگرمی و نیز گسترش فرهنگ کمک خواهد کرد، یکی از خدماتی که شرکت های مخابراتی به مشترکین خود ارایه می دهند سرویس «آوای انتظار» است، این سرویس در مناسبت های مختلف مذهبی و ملی به صورت خودکار در همراه اول فعال می شد اما اینک مشترکین می توانند بیش از هزار آهنگ و یا موسیقی ملی و مذهبی را به عنوان پیشواز به جای بوق استفاده کنند و مخاطب ان سوی خط به جای صدای بوق ممتد موسیقی را بشنود و سرگرم شود، سرویس آوای انتظار موضوع گفتگوی خبرنگار شبستان با داود زارعیان، مدیر کل روابط عمومی شرکت مخابرات ایران است.
داود زارعیان، مدیر کل روابط عمومی شرکت مخابرات ایران درباره خدمات همراه اول به مشترکین گفت: در تلفن همراه اول یکسری از خدمات هست که این خدمات اختیاری تعریف شده است، خدمات اختیاری به شکلی است که اگر مشترک بخواهد میتواند این خدمات را استفاده کند، یکی از این خدمات آوای انتظار است، بدین صورت است که وقتی مشترکی تماس میگیرد با یک مشترک دیگر موسیقی یا متنی که مشترک اول انتخاب کرده را می شنود.
وی افزود: ما مجموعهای از آهنگهای مجاز، سخنرانیهای مقامات کشوری مثل مقام معظم رهبری و برخی مطالب مناسب را بر روی سرور قرار دادیم که همیشه موجود است و کدبندی دارد و مشترک بر اساس علایقی که دارد این کدها را انتخاب میکند.
مدیر کل روابط عمومی شرکت مخابرات ایران خاطر نشان کرد: در سرویس آوای انتظار ما علاوه بر آوای عمومی آوای مناسبتی را نیز قرار دادیم، ما در ایام مذهبی و اعیاد آواهای مناسبتی را در سرور قرار میدهیم و مشترکان به دلخواه استفاده میکنند، هزینه هر یک ماه استفاده از آوای انتظار 500 تومان بوده است که با مصوبه سازمان تنظیم مقررات این نرخ به 300 تومان کاهش پیدا کرده است.
زارعیان درباره نحوه انتخاب موسیقی و محتوا برای قرار گرفتن و گزینش در سرور آوای انتظار گفت: آن چیزی که تحت عنوان محتوا در آرشیو و سرور سرویس آوای انتظار قرار میگیرد، چون تیم محتوا آنرا گزینش میکند باید مجوزهای لازم را کسب کند، ما در درجه اول به سمت محتوایی میرویم که گزینش شده است، زیرا به خیلی از افراد مجوز نمیدهند. از طرفی مالکیت معنوی اثر برای شخص صاحب اثر است و ما اجازه چنین کاری را نداریم، بنابراین همراه اول نمی تواند بدون اجازه صاحب اثر از محتوا استفاده کند، بنابراین به تدریج مکاتبات را با مبادی ذیربط انجام برای کسب اجازه انجام میدهیم تا بتوانیم آرشیو را کامل کنیم. البته ما نیز یکسری محدودیتها و اصولی داریم که باید رعایت شوند.
مدیر کل روابط عمومی شرکت مخابرات ایران درباره بازخورد این آهنگ ها بر مشترکین و نیاز سنجی آنها اظهار داشت: ما در واقع مخاطبسنجی را از طریق میزان مراجعاتی که افراد به سرور آوای انتظار دارند پیگیری می کنیم و از طریق این مراجعات ذوق و سلایق مخاطبان را رصد می کنیم ، بنابراین تا حدودی تصمیمات بر اساس سلیقه مشترکان گرفته می شود.
زارعیان همچنین درباره اثرات سرویس آوای انتظار بر فضای موسیقی کشور در دراز مدت گفت: قطعا یک اثر روانی بر مخاطب دارد که مخاطب وقتی تلفنی را میگیرد صدای بوق نمی شنود و این احساس خوبی برای وی دارد، حتی اگر مخاطب تماس را جواب هم ندهد، موسیقی گوش داده است.
مدیر کل شرکت مخابرات ایران اذعان کرد: قطعا سرویس آوای انتظار میتواند عامل معرفی موسیقی ایرانی باشد، زیرا وقتی روزانه میلیونها تماس در کشور برقرار می شود، حداقل چند میلیون مشترک با موسیقی آشنا میشوند. از طرفی در ایامو مناسبتهای مذهبی و ملی آوای انتظار شور آن ایام را در جامعه ایجاد میکند علاوه بر اینکه در ایام دیگر میتوانیم معرف آواهای جدید هم باشیم.
وی در پاسخ به این سئوال که آیا همراه اول خدماتش را در رقابت با شبکه های دیگر گسترش داده است، یا خیر گفت: سرویس و خدمات جدیدی روز به روز به تلفن همرا افزوده میشود، ایرانسل شبکه جدیدی است، زمانی که همراه اول راهاندازی شد خیلی از خدمات وجود نداشتند و به مرور افزوده شدند، این به این معنی نیست که خدمات همراه اول تقلیدی است، به عنوان مثال سرویس اساماس بعد از 10 از سال ورود اساماس به همراه وارد کشور شد، بنابراین اپراتوری که 5-6 سال عمر دارد، قطعا این سرویسها را هم دارد.
پایان پیام/
نظر شما